Sisäinen yhteistyö – keino kasvaa ja kehittyä

Sisäisellä yhteistyöllä, toista auttamalla ja yhdessä tekemällä, syntyy tehokas organisaatio. Sisäinen yhteistyö on myös keino kasvaa ja kehittää itseään; vieressä istuvalta kollegalta tai toisen tiimin jäseneltä on opittavissa pieniä suuria asioita, jotka auttavat sinua työssäsi ja laajentavat osaamistasi. Yrityksen sisäisestä koulutustapahtumasta, kollegan antamasta vierihoidosta tai ”vain” arkipäivän asioista voi kukin saada lisää omaan nk. osaamisreppuun ihan huomaamatta ja vieläpä ihan ilmaiseksi.

Mitä asioita olen itse omaan osaamisreppuuni kollegoiltani saanut? Paljon! Taloushallintomme on avustanut laskutusprosessissa, osaavat kollegani ovat syventäneet ymmärrystäni CRM-järjestelmän eri koukeroista, HR- ja palkkahallinnon asioista, työehtosopimusten tulkintaa unohtamatta. Myynnin ammattilaisiltamme olen saanut coachausta myyntiargumentteihin ja markkinoinnilta tukea Linkedin-profiilini yksityiskohtien viilaukseen. Yksi tehokas osaamisen laajentamisen keino organisaation sisällä voisi olla kohdennettu ja tavoitteellinen työnkierto, joka myös meillä on toisinaan noussut puheenaiheeksi.

Olen myös saanut vanhan kollegani takaisin nykyiseksi tiimikaveriksi ja vanhan yhteistyön pohjalta tekemisessämme on pitkälti sama ”kieli”, joka tekee yhteistyöstämme saumatonta. Olen saanut hänestä myös kaverin vapaa-ajalle - yhtenä esimerkkinä rakas harrastukseni maastopyöräily, jonne pinkaisemme silloin tällöin yhdessä työpäivän jälkeen. Keskustelemme tiimikavereideni kanssa paljon ajankohtaisista alan asioista sekä erilaisista keinoista ja vinkeistä työn sujuvoittamiseen.

Pyydä apua ja tarjoa apua myös itse

Suosittelen, että sinäkin lähestyt ja tutustut kollegoihisi yli tiimirajojen: pyydä rohkeasti apua! Keskustelu ja kommunikointi lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta, parantavat työmotivaatiota ja työhyvinvointia kokonaisuudessaan. Tarjoathan joskus apua myös itse - anna jonkun oppia jotain sinulta. Ammatillisten aspektien lisäksi vaikkapa vapaa-ajan harrastuksesta tai tapahtumasta vinkin antaminen voi lisätä yksittäisen kollegasi työhyvinvointia. Ehkäpä törmäätte joskus yhteisellä treenitunnilla tai saat työkaveristasi toivotun lisäpelaajan sählyporukkaanne!

Maailma muuttuu, kasvaa ja kehittyy ja ihmiset vaihtavat työpaikkaa. Joskus nykyinen työyhteisösi jäsen saattaa tulla vastaan vuosien päästä ja olla jopa vaikuttamassa sinua koskeviin päätöksiin. Mikset sinä silloin olisi se, joka muistetaan positiivisena, kehittyvänä ja kehittävänä työyhteisön jäsenenä!

Mitä sinä opit tänään?

 

Kirjoittaja Marjukka Kinnunen työskenteli Eilakaislalla HR-asiantuntijana, ja tätä ennen henkilöstökonsulttina vuodesta 2016.

Lisää luettavaa: