Rekrytarinat-podcast

Rekrytarinat-podcast on tapa rakentaa avoimempaa keskustelua rekrytointeihin ja työnhakuun liittyen. Jokaisessa jaksossa rekrytoinut henkilö sekä hänen rekrytoimansa tiimiläinen pääsevät keskustelemaan yhteisestä rekrytointiprosessista sekä tästä syntyneistä ajatuksista, opeista ja kokemuksista. Rekrytarinat-podcastin hostina toimii Eilakaislan uusasiakaspäällikkö Dinny Harjula.  

Tervetuloa kuuntelemaan oppeja, ideoita ja vertaistukea rekrytointeihin ja työnhakuun liittyen! Rekrytarinat löydät myös Spotifysta.

Mikäli voimme auttaa sinua löytämään työntekijöitä rekrytoinnin tai henkilöstövuokrauksen kautta, autamme mielellämme. Ota rohkeasti yhteyttä! Onko uusi työpaikka etsinnässä - katso avoimet työpaikkamme!

13: Bonusjakso: Monipuolisia urapolkuja ja media-alan opintoja

Tässä jaksossa Dinnyn vieraina ovat radiotoimittaja ja opettaja Jere "Jete" Ollinen sekä yrittäjä ja media-alan opiskelija Kristian "Krisu" Heiskari.

12: Varma: Aitoutta ja heittäytymistä viestintäpäällikön rekrytoinnissa

Tässä jaksossa Dinnyn vieraina ovat työeläkeyhtiö Varman HR- ja viestintäjohtaja Katri Viippola sekä hänen rekrytoimansa viestinnän osastopäällikkö Ilari Takamäki.

11. SOK: Kuinka löytää tiimiin asiakaspalvelun ammattilainen?

Jaksossa ovat vieraina SOK:lta eCom Customer Service Team Manager Eerika Viinikka sekä hänen tiimiläisensä Asta Kourimo.

10. Lataamo: Kulttuurin merkitys asiakkuusjohtajan rekrytoinnissa

Kauden neljännessä jaksossa vieraina ovat Lataamon talous- ja henkilöstöjohtaja Kaisa Heinonen sekä asiakkuusjohtaja Outi Hilakari.

9. PwC: Henkilöarvioinnit osana rekrytointiprosessia

Tässä jaksossa Dinnyn vieraina ovat PwC:n Elina Viitasaari-Hulkko sekä vasta rekrytoitu Laura Enckell. Jaksossa paneudutaan syvemmin henkilöarviointeihin.

8. Wolt: Kuinka onnistua rekrytoinnissa monipuoliseen taloushallinnon kehityksen tehtävään?

Kauden toisessa jaksossa Dinnyn vieraina ovat Woltin Director, Finance Development Hoiman Tang sekä hänen tiimiläisensä Finance Development Manager Petri Pirhonen.

7. VALO Hotel & Work: Miten löytää tekijä HoReCa-alan markkinointitehtävään?

Rekrytarinat-podcastin 2. tuotantokauden käynnistävässä jaksossa Dinnyn vieraina ovat VALO Hotel & Workin toimitusjohtaja Erno Launo sekä markkinointikoordinaattori Tuomas Haapala.

6. SP-Koti Urbaanit: Millaisia ominaisuuksia kiinteistönvälitysalalla tarvitaan?

Ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa ovat vieraina SP-Koti Urbaaneiden toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen sekä hänen rekrytoimansa myyntineuvottelija ja osakas Markus Piittinen. Markus aloitti työskentelyn SP-Koti Urbaaneilla noin vuosi sitten – mikä sai hänet kiinnostumaan työskentelystä kiinteistönvälityksen parissa? Mistä rekrytointitarve syntyi Anna-Maijan tiimissä ja millaisia ominaisuuksia hän etsi tulevalta tiimiläiseltään? Jaksossa jutellaan myös yleisesti kiinteistönvälitysalasta sekä työn ja vapaa-ajan tasapainosta.

5. Talenom: Miten rekrytointiprosessi rakentuu taloushallinnon tehtävään?

Vieraina ovat Talenomin yksikönpäällikkö Hanna Mannermaa ja hänen rekrytoimansa taloushallinnon ammattilainen Sari Tauriainen. Miten rekrytointitarve syntyi ja kuinka koko rekrytointiprosessi rakentui Talenomilla? Mikä sai Sarin hakemaan ja lopulta valitsemaan juuri Talenomin tarjoaman työpaikan? Entä miten Hannalla rekrytointiprosessin päätös rakentui juuri Sarin valintaan? Jaksossa keskustellaan myös esimerkiksi perehdytyksestä sekä työhyvinvoinnista.

4. Paper Planes: Kuinka onnistua rekrytoinnissa luovalle alalle?

Rekrytarinat-podcastin neljännessä jaksossa Dinnyn vieraina ovat Paper Planesin Director, Operations and People Tuuli Talonen sekä hänen rekrytoimansa Creative Strategist Hanna Lassi. Miten luodaan onnistunut työpaikkailmoitus luovalle alalle ja erityisesti senioripositioon? Mikä juuri tässä työpaikassa herätti Hannan mielenkiinnon? Jaksossa pohditaan myös sitä, miten ja milloin rekrytointipäätöksistä kannattaa ilmoittaa.

3. Elisa: Miten löytää oikea tekijä it-alalle?

Rekrytarinat-podcastin kolmannessa jaksossa Dinnyn vieraina ovat Elisan CX-liiketoiminnan Operations Manager Tuomas Jokimaa ja hänen rekrytoimansa Lead Architect Tommi Laukkanen. Tuomas ja Tommi työskentelevät Elisalla räätälöidyn sovelluskehityksen parissa. Tommi ei ollut hakenut ennen yhteistä prosessia töitä pariin kymmeneen vuoteen. Mikä sai hänet hakemaan juuri Elisan avointa työpaikkaa? Miltä työnhaku tuntui ja millaiset fiilikset yhteisestä rekrytointiprosessista jäi molemmin puolin? Entä miten löytää oikea tekijä koko ajan kehittyvälle it-alalle? Jaksossa puhutaan myös mm. hakijaviestinnän tärkeydestä.

2. Gubbe: Mistä tunnistaa hyvän myyjän?

Rekrytarinat-podcastin vieraina ovat Gubben myyntijohtaja Carolina Koivisto sekä hänen tiimiläisensä myyntipäällikkö Rosalie Bergman. Carolinan ja Rosalien yhteinen rekrytointiprosessi poikkeaa niin sanotusta perinteisestä tavasta. Miten rekrytointi tapahtui ja mistä Carolina tunnisti Rosaliessa hyvän myyjän ainekset jo rekrytointivaiheessa? Mikä Rosalieta kiinnosti erityisesti myyntityössä? Jaksossa pohditaan myös yleisesti, mistä tunnistaa hyvän myyjän jo hakuvaiheessa.

1. Mehiläinen: Miten hr-ammattilaisen rekrytointiprosessi etenee?

Ensimmäisessä Rekrytarinat-podcastin jaksossa vierainamme ovat Mehiläisen henkilöstökehitysjohtaja Anu Kolari sekä Junior HR Business Partner Elina Pirinen. Anu ja Elina tekevät töitä erilaisten hr-tehtävien, kuten johtamisen kehittämisen parissa. Mitä vaiheita rekrytointiprosessissa oli? Miten päätös rekrytoitavasta henkilöstä tehtiin? Jakson lopulla keskustellaan myös työhyvinvoinnista – millaisia vinkkejä Anu ja Elina antavat sen ylläpitoon?

Tarvitsetko uutta työntekijää? Ota yhteyttä!