7 tapaa nopeuttaa työn löytymistä

Työn löytyminen saattaa kestää vuosia ja toisaalta joskus unelmatyö kävelee vastaan. Jälkimmäiseen ei kuitenkaan voi luottaa. Seuraavassa on lista asioita, joilla työpaikan nopeampaa löytymistä voi edesauttaa.

 
1. Mieti oma tulevaisuuden tavoite

Kartoita omat tulevaisuuden tavoitteesi ja toiveesi. Tee suunnitelma tavoitteidesi saavuttamiseksi ja lähde toteuttamaan sitä. Jos tarpeellista, hanki lisäkoulutusta.

2. Tunnista oma osaamisesi ja tee se näkyväksi

Selvitä oma osaamisesi ensin itsellesi, jonka jälkeen tee se näkyväksi. Päivitä LinkedIn- sekä muut työnhaku-profiilisi. Keskustele ja näy alasi erilaisissa verkostoissa. Muista myös tuoda esille, mikäli sinulla on poikkeuksellista osaamista ja kokemusta - sillä erottaudut muista. Älä vähättele, mutta ole rehellinen. Puhu myös tutuille ja vähän tuntemattomillekin ihmisille siitä, että haet töitä.

"Loppujen lopuksi työnhaussa on kyse siitä, että oikea ihminen ja oikea työtehtävä kohtaavat.

3. Tee itsellesi myyntipuhe

Suunnittele itsellesi yhden lauseen pituinen myyntipuhe, joka kertoo iskevästi ja kompaktisti osaamisestasi ja tavoitteistasi. Tämän ns. hissipuheen tavoitteena on myös jättää positiivinen mielikuva ja luoda hyvä ensivaikutelma.

4. Ajattele yksinkertaisesti ja loogisesti

Kun työnhaku kestää pitkään, voivat ajatukset helposti alkaa kiertää kehää ja tilanne tuntuu vaikealta. On tärkeää muistaa ajatella yksinkertaisesti ja loogisesti. Loppujen lopuksi työnhaussa on kyse siitä, että oikea ihminen ja oikea työtehtävä kohtaavat.

5. Millaisen tyypin sinä palkkaisit?

Jos työnhakija pystyy kertomaan, mitä hän osaa, millaista kokemusta hänellä on, mitkä hänen tavoitteensa ovat ja minkä ongelman tai tarpeen ratkaiset hänet palkkaamalla, olisi kuka tahansa myyty.

6. Säilytä hyvä asenne

Hyvän asenteen säilyttäminen on erittäin tärkeää, sillä siihen työnantajat usein kiinnittävät huomiota. Myös oman jaksamisen kannalta on tärkeä työn haussa pysyä positiivisena.

7. Hae sitkeästi ja oikeisiin tehtäviin

Mahdollisuuksia on paljon, käytä eri kanavia ja hae eri tapoja työnhakuun. Hae tehtäviin, jotka vastaavat omaa osaamistasi ja tavoitteitasi.
 

Kirjoittaja Marja Heinimäki työskenteli Eilakaislalla asiakkuusjohtajana. Hänellä on vuosien kokemus henkilöstöpalvelualalta.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: