After Workeista After Workouteiksi

Työhyvinvointi | Eilakaisla |

Meillä kaikilla on vuorokaudessa sama määrä tunteja käytettäväksi ja optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi liikkuminen on yksi hyvinvoinnin kulmakivistä. Niiden kuuluisien endorfiinien lisäksi yhdessä liikkumisella voi olla eteenpäin vievä voima myös työyhteisön yhteisöllisyyden kannalta. Viikon Happy Hour - tunnit voi käyttää moneen, Eilakaislalla suuri osa viettää ne eri urheiluharrastusten parissa yli tiimirajojen ja se on vaikuttanut positiivisesti vallitsevaan voittavaan työkulttuuriin.

Ei vitsi kuinka hauska ilta eilen, olisitpa tullut kanssa!

Kyse ei kuitenkaan tässä konseptissa ole Kallen torstaista vaan toisenlaisista vapaa-ajan aktiviteeteista työkavereiden kanssa.

Yksi menestyvän tiimin edellytyksistä on luottamuksen ilmapiiri, jossa oman olemisen tarkoitus on taata toisen onnistuminen. Mikä voisikaan olla parempi tapa tätä harjoittamaan, kuin varmistamalla toista takakyykyissä tai antamalla pienen työnnön lapoihin ensimmäisen leuanvedon saamiseksi?

Mitä teitte?

100kg:n sarjoja ja sit vielä pari super settiä.

Kun treeneissä saavutat tavoitteen, saat siitä jäätävät kiksit ja riemuitset sitä officella, onnistumisen kulttuuri rantautuu kuin salakavalasti työpöytäsi ääreen ja siivittää päiväsi - millekäs muullekaan kuin onnistumiselle. Myös epäonnistumisen tunteet kuuluvat arkeen, joten kun se tanko ei noussutkaan tänään, niin sekin on ok ja sen kuuluukin harmittaa. Se kertoo, että asia jonka eteen työskentelet, on sinulle tärkeä. Ehkä myös työssä kohdattavat obstaakkelit saavat samassa yhteydessä perspektiivinsä. Tämän päivän työ on huomisen tulos – niin työssä kuin harjoittelussa.

Yhdet vielä?

Kun toimistolle asennetaan leuavetotanko, joka kerää toistuvasti arjen sankarit eri tiimeistä yhteen oman ennätyksen rikkomiseksi niin huomaat, että ollaan oikealla polulla. Lieneekö onnistunut kvartaali peräisin yhteisestä aamujumpasta laskutuksen päädyssä?  Oli miten oli, toisen onnistuminen on koko yhteisön ilo tuli se sitten päivän porraskävelystä tai 100 metrin juoksuennätyksestä. Onnistumisen tunne on universaali ja se tarttuu muihin, kunhan se tehdään näkyväksi.

Urheilu ja liikkuminen on työyhteisöä yhdistävä voima, joka ei aiheuta seuraavan aamun päänsärkyä, vaan energiaa ja yhteisten tavoitteiden eteen työskentelyä. Jos työkaverin saa mukaan painamaan maastaveto maksimin rankan työpäivän jälkeen, niin kyllä sen saa autettua myös läpiviemään yhden, jos haastavammankin rekrytointihaun.

Tuloksena tästä on kulovalkean lailla leviävä energisyyden aalto. Mikä olisikaan parempi syy vaihtaa työkavereiden kanssa After Workit After Workoutteihin?

Kirjoittaja Heidi Cantell työskenteli henkilöstökonsulttina Eilakaislalla. 


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: