Arjen hyvinvointia liikunnasta

Työhyvinvointi | Eilakaisla |

Olo on kuin horroksesta heränneellä! Valoisat illat ja keväinen luonto kutsuvat ulkoilmaan ja huomaan, ettei minun tarvitse pakottaa itseäni lenkille. Ihanaa! Työpäiväni kuluvat sisätiloissa asiakkaiden neukkareissa tai omalla toimistolla, joten vastapainoksi pyrin liikkumaan ulkona ympäri vuoden. Raittiista ilmasta ja lähiympäristön luonnossa liikkumisesta saan energiaa työpäivän vastapainoksi. Vaikka työmatkani on lyhyt, töihin pyöräileminen virkistää, ja siksi metrolippu pääseekin toukokuussa kesätauolle.


Kuntoiluni kulmakivi on jo monta vuotta ollut tyttöporukan kehonpainotreeni kotini läheisellä ulkoilualueella. Luova ja neuvokas ohjaajamme keksii yhä uusia tapoja hyödyntää ympäristöä treenimielessä - juoksemme mäkispurtteja, teemme dippejä puistonpenkin reunalla ja talvella vedämme toisiamme pulkassa. Burpeet onnistuvat ihan missä vain! Treeneissä opituista liikkeistä saan lisämaustetta myös omille juoksulenkeilleni, kun pysähdyn välillä tekemään minijumppaa polun laitaan. Maksan mielelläni osaavasta, asiantuntevasta ohjauksesta ja naurun siivittämästä tsemppauksesta. Työnantajan tarjoaman liikuntaedun ansiosta kustannukset pysyvät sitä paitsi maltillisina.

Yhdessä on aina hauskempaa

Treenikavereiden ansiosta harjoituksiin liittyy sopivaa ryhmäpainetta. Jos on poissa, joutuu todennäköisesti pienen piikittelyn kohteeksi seuraavalla kerralla, pilke silmäkulmassa toki. Juokseminen sujuu myös parhaiten hyvässä seurassa. Ystävän kanssa kuulumisia vaihtaessa kilometrit taittuvat kuin itsestään – täydellinen tapa lisätä pituutta ja kestoa lenkkeihin. Jälkikäteen keho ja mieli kiittävät, kun hyvän olon hormonit lähtevät liikkeelle sekä liikunnan että ystävän seuran ansiosta. Arjen tohinassa ei aikaa kahvittelulle aina löydy, mutta se ei haittaa - kuulumisten vaihtaminen lenkkipolulla on melkein hauskempaa! Perheellisenä saan silloin tällöin lenkkiseuraa myös lapsistani. Oman kokemukseni mukaan jo 4-5 -vuotias voi pyöräillä vanhemman rinnalla. Lisähaastetta saat, jos pikkupyöräilijä kaipaa työntöapua ylämäissä!

Kun aurinko paistaa, toimistoilta saatetaan päivän päätteeksi lähteä terassille lasilliselle. Viime aikoina eilakaislalaiset ovat vähemmän kilistelleet ja enemmän tömistelleet yhdessä töiden jälkeen. Kollegoista treenikavereiksi kehittyneet parivaljakot harrastavat yhdessä muun muassa juoksua, kuntosalia ja crossfitia. Yhdessä treenataan myös ennen kevään kohokohtaa Yritysmaratonviestiä. Eilakaislan joukkue nähdään viestin rennossa sarjassa Töölönlahtea kiertämässä jo kahdeksatta kertaa. Viestiin osallistuvien lisäksi puistoon lähtee kannustusjoukko, joka pitää seuraa vuoroaan odottaville juoksijoille picnicistä ja hyvästä ilmasta nauttien - viestipäivänä on perinteisesti kaunis kevätsää.

Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi liikkumiseen ja hyvinvoivaan arkeen?  

Kirjoittaja Anna Nordberg työskenteli myyntipäällikkönä Eilakaislalla


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: