Asiantunteva rekrytointi tuotti tuloksia ja uusia mahdollisuuksia

Uratarinat | Eilakaisla |

Kokenut rakennusalan ammattilainen Mika Liikanen oli uuden edessä, kun hän päätti hakea uralleen uusia haasteita ja vaihtaa työpaikkaa. Mika etsi ”sitä oikeaa” kaikessa rauhassa vuoden päivät ennen kuin tärppäsi. Rakennusalan perheyritys IP-Heikkilä taas haki kokenutta rakennuslaskennan ammattilaista laskentapäällikön tehtävään. Eilakaislan kokeneen rekrytoinnin ammattilaisen avulla nämä kaksi tarvetta kohtasivat ja rekrytointiprosessi eteni nopeasti maaliin.

Sosiaalinen media on tärkeä rekrytointikanava tänä päivänä

Rakennusliike IP-Heikkilä käyttää rekrytointikumppaninaan Eilakaislaa ja sen kokeneita rekrytointikonsultteja. Eilakaislan kautta työpaikkailmoitus tulee näkyviin perinteisten ilmoituskanavien lisäksi Eilakaislan somekanaviin sekä eilakaislalaisten käytössä oleviin sosiaalisen median verkostoihin. Näiden verkostojen kautta ilmoitus tuli myös Mika Liikasen tietoon.
 
En aktiivisesti etsinyt uutta työpaikkaa, enkä selaillut työpaikkailmoituksia säännöllisesti. Tästä IP-Heikkilän paikasta sain tiedon Facebookin kautta. Eilakaislan ilmoitus herätti mielenkiintoni ja koska sekä IP-Heikkilä yrityksenä että itse laskentapäällikön tehtävä tuntuivat kiinnostavilta, päätin laittaa paperit sisään, muistelee Mika Liikanen.

Nopea ja ammattimainen rekrytointiprosessi palvelee kaikkia osapuolia

Kun yritykselle tulee tarve rekrytoida uusi työntekijä, tilanne on tyypillisesti akuutti ja uuden työntekijän toivotaan löytyvän mahdollisimman pikaisesti. Usein yrityksissä ei ole rekrytointiin erikoistuneita osaajia ja johdon aika on kortilla.
 
Eilakaislan asiantuntevan rekrytoinnin ammattilaisen johtama prosessi oli Mika Liikasen kohdalla suoraviivainen ja johti nopeasti tulokseen. Työpaikkailmoituksen julkaisemisesta työsopimuksen allekirjoittamiseen päästiin viidessä viikossa.
 
Laitoin hakemuksen sisään ja aika pian Eilakaislalta soitettiin ja pyydettiin haastatteluun. Hiukan yllätyin, että haastattelu oli niin laaja ja perusteellinen. Toisaalta tuntui hyvältä, että pääsin kertomaan kaiken tarvittavan itsestäni, osaamisestani, tavoitteistani ja toiveistani, kertoo Mika Liikanen, ja jatkaa: Toisessa haastattelussa oli Eilakaislan lisäksi sitten IP-Heikkilän johtoporras mukana. Keskustelumme oli hyvä. Itselleni vahvistui tunne, että tässä on juuri minulle paras mahdollinen tehtävä, jossa voin hyödyntää osaamistani ja toisaalta oppia uutta ja kehittää itseäni.

Uusi työ on uusi mahdollisuus

Mika Liikanen on nyt työskennellyt laskentapäällikkönä IP-Heikkilällä kolme kuukautta. Uudet tehtävät ovat vastanneet odotuksia ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Perehdytys on mennyt vauhdilla ja olen viihtynyt erinomaisesti. Täällä on perheyrityksen hyvä yhteishenki ja reilu meininki. Olen päässyt hyödyntämään aikaisempaa kokemustani, ja uskon, että täällä pääsen oppimaan paljon uutta. Näen, että tämä on hyvä mahdollisuus sekä työnantajalle että minulle tehdä yhdessä jotain hienoa, päättää Mika Liikanen.
 
 
Lue lisää Mikan kokemuksista uudessa tehtävässä IP-Heikkilän verkkosivuilta

Kuva: Toni Pallari Photography


 

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: