Eilakaislalta tukea Suomeen saapuvien ukrainalaisten työllistämiseksi

Uutiset | Eilakaisla |

Autamme sotaa paenneita ukrainalaisia löytämään töitä Suomesta ja tarjoamme osaamistamme sekä verkostojamme, jotta ukrainalaiset työnhakijat sekä Suomessa toimivat työnantajat löytävät toisensa mahdollisimman tehokkaasti.

"Monen sotaa paenneen ukrainalaisen mielessä on varmasti ensisijaisesti suru ja huoli, mutta työ saattaa tarjota monille apua selviytymiseen näinä vaikeina aikoina", Eilakaislan toimitusjohtaja Erika Ehrnrooth kuvaa.

Tavoitteena jakaa luotettavaa tietoa sekä yhdistää sopivat työntekijät ja työnantajat

Olemme avanneet oman sivun, jolla tarjotaan Suomeen sotaa paenneille ukrainalaisille työnhakijoille tietoa Suomessa työllistymiseen sekä väylän työnhakuun. Sivun kautta hakeneiden ukrainalaisten työhakemusten käsittelyyn on varattu tiimi, joka käsittelee jokaisen saapuvan hakemuksen sekä kontaktoi potentiaalisia asiakasyrityksiä, jotka voisivat tarjota hakijoille sopivia töitä. 

Tavoitteena on yhdistää sopiva osaaminen ja työtarve sekä tarjota työnantajille helppo tapa työllistää esimerkiksi henkilöstövuokrauksen kautta tai rekrytoiden suoraan yrityksen omille palkkalistoille. Tiimimme pyrkii olemaan myös jokaiseen ukrainalaiseen hakijaan yhteydessä henkilökohtaisesti, jotta hakijan osaaminen saadaan kartoitettua mahdollisimman hyvin.

"Haluamme myös informoida työnhakijoita siitä, että työnhaku ei Suomessa maksa työnhakijalle mitään, kaikki luotettavat toimijat tarjoavat palvelujaan ja työpaikkojaan ilmaiseksi. Monia epäluotettavia tahoja on jo ollut liikkeellä ja työnhakijoilta on pyydetty esimerkiksi maksuja, jotta he saavat lisätietoja oletetuista työpaikoista", kertoo Talent Sourcing -palveluistamme vastaava palvelupäällikkö Maiju Helenius.

Ukrainalaisten työnhakijoiden työllistämisellä vaikutusta paljon laajemminkin Suomen työmarkkinoihin

Jotta sopivia työpaikkoja löydetään, tarvitaan myös yritysten panosta ja halua rekrytoida. Monille yrityksille tämä tarkoittaa kielitaitovaatimusten kriittistä tarkastelua ja joustavuutta. Kannustaaksemme yrityksiä mukaan työllistämistoimiin lahjoittamme jokaisen ukrainalaisen työntekijän työllistävän henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin toimeksiannon laskutuksesta osuuden ukrainalaisten hyväksi humanitaariseen apuun.

"Näemme, että ukrainalaisten työllistämisellä Suomessa tulee olemaan paljon vaikutuksia sekä kriisin keskeltä paenneiden työikäisten arkeen, mutta myös Suomen työmarkkinoihin. Meillä on osaajapulaa ja Ukrainasta tulemme saamaan paljon hyvää osaamista Suomeen, joka samalla edistää työyhteisöjen monimuotoisuutta ja siten myös suomalaisen työn kilpailukykyä. Meillä Eilakaislalla on mahdollisuus olla auttamassa ja ilolla sen teemme, se on vastuullisuusohjelmamme ja arvojemme mukaista toimintaa", päättää Ehrnrooth.

Näin ilmoitat meille työmahdollisuuksista

Jos tiedossasi on ukrainalaisille työnhakijoille sopivia työpaikkoja, voit jättää yhteydenottopyynnön alapuolelta löytyvän chatbotin tai muiden sivustomme yhteydenottolomakkeiden kautta. Mikäli sinulla on jo olemassa oma yhteyshenkilö Eilakaislalla, voit ottaa häneen suoraan yhteyttä. Yhteydenotto ei velvoita mihinkään.

Ukrainalaiset työnhakijat etsivät töitä hyvin monipuolisista työtehtävistä. Kriittistä on erityisesti työtehtäviin liittyvät kielitaitovaatimukset, osa hakijoista puhuu englantia ja osa esimerkiksi vain ukrainaa tai venäjää. 

Lisätietoja:

Erika Ehrnrooth | toimitusjohtaja | Eilakaisla Oy |erika.ehrnrooth(at)eilakaisla.fi | +358 30 6090 508
Petra Tiirikainen | kasvumarkkinointipäällikkö | petra.tiirikainen(at)eilakaisla.fi | +358 30 6090 511

 

 

Lisää luettavaa: