Harjoittelijana Eilakaislalla HR-konsultin tehtävissä

Uratarinat | Eilakaisla |

Henkilöstöala herätti minussa vahvaa kiinnostusta jo opintojeni alkuvaiheessa. Kandin kirjoittamisen jälkeen vietin kesällä paljon aikaa selaten työpaikkailmoituksia, kunnes vastaan pompahti Eilakaislan HR-konsulttiharjoittelijan hakuilmoitus. Tehtävänkuvaus iski minuun vahvasti, ja päätin lähettää oman hakemukseni. Tämän jälkeen rekrytointiprosessi eteni nopeasti ja pian olinkin jo suuntaamassa Jyväskylän toimistolle kuuden kuukauden mittaiseen harjoitteluun.

Perehdytyskäytännöt tukevat jatkuvaa oppimista

Minut otettiin työyhteisöön ilolla vastaan ja pääsin ensimmäisten viikkojen aikana tutustumaan rauhassa sekä kollegoihin että henkilöstökonsultin työtehtäviin. Perehdytyksessä osallistuin useisiin hyödyllisiin koulutuksiin, joiden pääsin oppimaan muun muassa järjestelmistä, HR-alasta ja Eilakaislasta yrityksenä.

Mentorointi on olennainen osa Eilakaislan perehdytystä, ja siitä on ollut itselleni suuresti hyötyä. Oma mentorini on mahdollistanut jatkuvan palautteen saannin, vuorovaikutuksen ja tuen omalle työlleni. Meillä on mentorini kanssa takana useita keskusteluja ja sparraushetkiä, joista olen oppinut valtavasti ja saanut lisää työkaluja konsultin työhön.

Harjoittelun aikana olen saanut hiljalleen enemmän vastuuta, mikä on mahdollistanut tasaisen työssä oppimisen ja kehittymisen. Olen esimerkiksi pitänyt itsenäisesti työhaastatteluita ja tehnyt työpaikkailmoituksia. Työnkuvaani on muokattu osaamiseni kasvaessa ja olen saanut myös omia asiakassuhteita, rekrytointiprojekteja ja vuokratyöntekijöitä. Syvään päätyyn ei minua suinkaan heitetty, vaan aluksi teimme kaiken yhdessä mentorini kanssa. Edelleen saan aina tarvittaessa apua ja tukea, mutta on ollut hienoa ratkaista monenlaisia tilanteita itsenäisesti. Pidän itseni kehittämisestä ja jatkuvasta oppimisesta – konsultin vaihteleva ja monipuolinen työ takaa tämän varmasti myös tulevaisuudessa

Harjoittelu on kietonut osaamiseni yhteen monipuoliseksi kokonaisuudeksi

Opiskelen Jyväskylän yliopistossa kasvatustieteen maisteriksi, pääaineenani on aikuiskasvatustiede ja valinnaisina henkilöstöjohtaminen, psykologia ja kauppaoikeus. Harjoitteluni aikana on ollut ilo huomata oman tutkintoni merkityksellisyys tällä alalla: minulla on laaja ymmärrys esimerkiksi työelämästä, vuorovaikutuksesta ja ihmisten käyttäytymisestä. Nämä tiedot ovat auttaneet minua toimimaan työssäni, edistämään projekteja sekä tuomaan esiin uusia näkemyksiä. Myös aiemmasta pitkästä asiakaspalvelutaustastani on ollut paljon hyötyä konsultin työssä, sillä monipuoliset vuorovaikutustaidot ovat tärkeä osa konsultin osaamista. Järjestötoimintakokemuksestani olen hyödyntänyt erityisesti organisointi- ja yhteistyötaitoja.

Työharjoittelu oman alan tehtävissä on selkeyttänyt omaa ammatillista identiteettiäni ja sitonut yhteen sieltä-täältä poimittua osaamistani. Eilakaisla on mahdollistanut kehitykseni kohti HR-alan asiantuntijuutta ja antanut sysäyksen omalle uralleni. Tämä tilaisuus on ollut tarttumisen arvoinen: olen oppinut mielettömästi  henkilöstökonsultin työstä ja työskentelytavoista sekä saanut tutustua huippuammattitaitoisiin eilakaislalaisiin!

Kirjoittaja Janina Annala on aikuiskasvatustieteen opiskelija ja työskenteli Eilakaislan Jyväskylän toimistolla HR-harjoittelijana.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: