Harjoittelu Talent Sourcingin ja rekrytointien parissa

Uratarinat | Eilakaisla |

Vuonna 2019, kun opiskelin toista vuotta Metropolia Ammattikorkeakoulussa, järjestimme eräällä kurssilla verkostoitumistapahtuman. Olin tuolloin mukana tapahtuman yritystiimissä, ja tehtävänäni oli houkutella paikalle mielenkiintoisia yrityksiä. Opettajamme vinkkasi meille Eilakaislasta, joten otin heidän työntekijäänsä yhteyttä LinkedInin kautta. Yhteydenoton myötä sovimme Eilakaislan osallistumisesta tapahtumaan. Tapahtuma sujuikin mallikkaasti; se poiki koulumme tradenomiopiskelijayhdistykselle Trombi ry:lle yhteistyön Eilakaislan kanssa seuraavalle vuodelle. 

Yhteistyö oli tutustuttanut Eilakaislaan

Yhteistyö Eilakaislan ja Trombi ry:n kesken jatkui vuonna 2021, ja pääsin itsekin yhdistyksen hallituksen jäsenenä tekemään yhteistyötä Eilakaislan kanssa. Samaan aikaan etsin itselleni työharjoittelupaikkaa ja samalla ensimmäistä oman alani työtä.

Keväällä 2021 töitä hakiessani kohtasin kovan kilpailun työharjoittelupaikoista. Työnhaku tuntui kestävän ikuisuuden, kunnes alkukesästä huomasin, että Eilakaisla hakee HR-harjoittelijaa tukemaan heidän Talent Sourcing -palveluaan. Minulle oli piirtynyt erittäin hyvä kuva Eilakaislasta jo vuodesta 2019 lähtien, ja tiesin, että tämä tulisi olemaan mahtava mahdollisuus päästä tutustumaan henkilöstöpalvelualaan ja rekrytointiin. Hain paikkaa, ja tuntui uskomattomalta, kun minut valittiin. Edessä oli ensimmäinen oman alan työpaikka.

Perehdytyksen avulla selkeä kuva työtehtävistä

Työt Eilakaislalla alkoivat rennoissa merkeissä. Sain kattavan perehdytyksen omiin tehtäviini ja pääsin tutustumaan konserniin, sen tytäryhtiöihin sekä uusiin työkavereihini. Eilakaislalaiset ottivat minut lämmöllä vastaan.

Aloittaessani Eilakaislalla, minulla ei ollut kovin paljon tietoa siitä, mitä Talent Sourcing pitää sisällään. Perehdytyksessä minulle selvisi, mitä tuleman pitää: tehtävänäni on siis etsiä osaavia tekijöitä erilaisiin tehtäviin, joihin ei välttämättä löydy potentiaalisia hakijoita perinteisen ilmoitushaun kautta tai kun rekrytointi halutaan tehdä ilman julkista ilmoittelua tietylle kohderyhmälle. Talent Sourcingilla voidaan tavoittaa myös passiivisia työnhakijoita, ja se on suorahakua kevyempi vaihtoehto. Sopivien ehdokkaiden etsimiseen käytän pääasiassa LinkedIn:iä, mutta myös erilaisia CV-kantoja, kuten Eilakaislan omaa Kaislanettiä.

Talent Sourcing ja työnhakuprosessi tutuksi rekrytoijan näkökulmasta

Talent Sourcingin harjoittelu on opettanut minulle jo tässä vaiheessa paljon erilaisista toimialoista ja työtehtävistä. Pääsen työssäni juttelemaan eri alojen ammattilaisten kanssa ja kertomaan heille työtehtävistä, joista minulla ei ole ollut henkilökohtaisesti mitään kokemusta tai osaamista aiemmin. On ollut mielenkiintoista oppia samalla itsekin, mitä hyvinkin erilaiset työtehtävät eri toimialoilla pitävät sisällään.

Lisäksi olen päässyt harjoittelemaan ja näkemään rekrytointiprosessin rekrytoijan näkökulmasta, ja saanut haastatella useita työnhakijoita. Kokonaisuudessaan olen saanut kattavan kuvan henkilöstö- ja rekrytointikonsulttien työstä. On ollut hienoa päästä tekemään merkityksellistä työtä, jolla on vaikutus työnhakijoihin, ja jossa voin olla avuksi myös omille kollegoilleni.   

Olen ollut Eilakaislalla työharjoittelussa nyt hieman yli kaksi kuukautta ja päässyt oppimaan jo todella paljon. Eilakaislalaiset ovat olleet hyvin avuliaita, ja olen saanut heiltä aina apua ja neuvoja uusiin tilanteisiin. Puolen vuoden mittaisen harjoitteluni aikana tavoitteenani on kehittyä esimerkiksi potentiaalisten ehdokkaiden löytämisessä, profiilien tulkitsemisessa sekä sopivien kandidaattien houkuttelemisessa. Harjoittelujakson päättyessä, haluan olla taitava Talent Sourcaaja.

Kirjoittaja Sakari Tuomainen on tradenomiopiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti opintoihin kuuluvan työharjoittelun Eilakaislalla Talent Sourcingin merkeissä.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: