HR-harjoittelijana Eilakaislalla

Uratarinat | Eilakaisla |

Olin parhaillaan vaihdossa Chicagossa, kun etsin maisterivaiheeseen kuuluvaa harjoittelupaikkaa ja Eilakaislan ilmoitus HR-harjoittelijan tehtävästä tuli vastaan. Olin saman tien innoissani, koska kaikki ilmoituksen kohdat tuntuivat osuvan kohdalleen ja hain paikkaa heti. Kun sain tietää, että minut valittiin, olin onnesta soikeana ja todella innoissani! Tulo Eilakaislalle ei juurikaan jännittänyt, sillä olin saanut sekä yrityksestä että tiimistä hyvän ja positiivisen kuvan jo hakuvaiheessa. Minut otettiinkin vastaan todella hyvin ja heti ensimmäisistä päivistä lähtien on ollut tervetullut olo!

Vaihtelevat työpäivät vauhdittaneet oppimista

Haasteena tehtävässä oli, ettei minulla ollut juurikaan aikaisempaa kokemusta vastaavasta työstä. Lisäksi positio oli täysin uusi. Tavoitteeni oli tietysti oppia mahdollisimman paljon, mieluusti koko henkilöstökonsultin tehtävien kirjo ja päästä tekemään vaihtelevasti erilaisia tehtäviä. Halusin myös kuunnella tiimin tarpeita ja tukea heitä mahdollisimman hyvin harjoittelun aikana.

Ensimmäiset viikot menivät järjestelmien ja perusasioiden opetteluun, jonka jälkeen pääsin paremmin kiinni tiimin toimintatapoihin ja siihen, miten voin heitä auttaa. Melko nopeasti sain tehtäviä laidasta laitaan ja pääsin oppimaan tiimini jäseniltä esimerkiksi erilaisista haastattelutyyleistä. Päästyäni mukaan toimeksiantoihin, avautui konsultin työ minulle entistä paremmin. Tuntuu edelleen, että opin koko ajan uutta, sillä työpäivät ovat todella vaihtelevia ja monipuolisia. Toista samanlaista päivää harvemmin on.

Työharjoittelussa saatu palaute mahdollistanut kehityksen

On ollut mahtavaa, että esimieheltä ja koko tiimiltä on saanut palautetta koko harjoittelun ajan - se on mahdollistanut myös oman kehitykseni. Jokaista tiimini jäsentä, kuin myös kaikkia eilakaislalaisia, on ollut helppo lähestyä ja kysyä neuvoa. Opintojen ja työn yhdistämiseen on suhtauduttu joustavasti, joten senkin puolesta kaikki on sujunut hyvin. Yleisestikin Eilakaislalla työn ja vapaa-ajan yhdistäminen tuntuu sujuvan luonnollisesti ja toimistolla on myös sitä tukeva ilmapiiri. Palautumisesta ja hyvinvoinnista kumpuava positiivinen energia näkyy toimistolla päivittäin ja se tarttuu ainakin minuun!

Harjoittelun aikana olen huomannut myös, kuinka hyvin pää- ja sivuaineopintoni kietoutuvat henkilöstöpalvelualalla yhteen. Henkilöstökonsultin työssä on niin monta erilaista osa-aluetta, että omat opintoni erityisesti psykologiasta, viestinnästä ja kauppatieteistä ovat erinomaisesti tukeneet harjoittelua. Koko alalla näkyy myös selkeästi yhteiskunnan tilanne ja kehitys, ja omassa yhteiskuntatieteilijän pääkopassa on tullut monta teorian ja käytännön yhdistymisen hetkeä. Harjoittelu Eilakaislalla on siis kaiken kaikkiaan ollut sitä, mitä toivoin - olen viihtynyt todella hyvin sekä oppinut paljon.

 

Kirjoittaja Ella työskenteli Eilakaislan henkilöstövuokraus-tiimissä Helsingin toimistolla. Hänellä on kokemusta rekrytoinneista, työhyvinvoinnista ja henkilöstön kehittämisestä. Ella on koulutukseltaan sosiaalipsykologi ja sen kautta erityisesti ihmiset sekä heidän hyvinvointi työssä kiinnostavat.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: