Kesätyö 2022: kootut vinkit työnhakuun

Kesätyönhaku vuodelle 2022 kannattaa aloittaa nyt. Nappaa tästä blogista kootut vinkit vuoden 2022 kesätöiden hakuun!

✔️ Päivitä CV ja työhakemus kuntoon

Työnhaussa on tärkeää, että tärkeimmät dokumentit, ansioluettelo ja työhakemus, ovat kunnossa. Tähän kannattaa käyttää aikaa ja viilata ne kuntoon. Vinkkejä dokumenttien luontiin ja sopivaan sisältöön sekä valmiita pohjia löytyy paljon netistä. Kannattaa kurkata myös Eilakaislan aiemmat blogit aiheista:

Muista lähettää dokumentit aina pdf-muodossa ja samalla kielellä kuin työpaikkailmoitus on kirjoitettu. Tuo myös persoonaasi esiin, näin erotut joukosta!

✔️ Ole ajoissa liikkeellä

Kaikki lähtee tästä. Monet yritykset aloittavat kesätyöntekijöiden rekrytoimisen hyvissä ajoin viimeistään vuoden vaihteen jälkeen, joten kannattaa myös hakijana olla ajoissa liikenteessä. Eri hakukanaviin, kuten Duunitoriin, Oikotielle ja Monsteriin kannattaa laittaa hakuvahdit valmiiksi. Näin saat ilmoitukset heti, kun jokin sinua kiinnostava kesätyöpaikka tulee julkiseen hakuun.

Kun olet huolehtinut työnhaun dokumentit valmiiksi, voit hakea paikkaa nopeastikin ja olla ensimmäisten hakijoiden joukossa!

✔️ Lähetä avoimia hakemuksia

Myös kesätyönhaussa voi hyödyntää avoimia hakemuksia. Kannatta lähettää rohkeasti avoimia hakemuksia yrityksiin, jotka sinua kiinnostavat. Pidä mielessä myös henkilöstöpalvelualan yritykset, kuten Eilakaisla, jotka tarjoavat monipuolisia tehtäviä eri asiakasyrityksissä. Meillä Eilakaislalla tehdään vastaanotettujen avointen hakemusten perusteella ajoittain avoimia työhaastatteluja.

Kun olet lähettänyt avoimen hakemuksen, tietosi löytyvät, jos jokin kesätyöpaikka on hiljaisessa haussa (piilotyöpaikka). Henkilöstökonsulttimme saattavat myös ehdottaa sinulle lähettämäsi avoimen hakemuksen perusteella työpaikkaa, jota ei välttämättä itse osaisi edes hakea. Avoimen hakemuksen kautta voit työllistyä, mikset siis tuplaisi mahdollisuuksiasi!

✔️ Valmistaudu työhaastatteluun

Tutustu etukäteen yrityksen toimintaan ja esimerkiksi sen arvoihin. Lisäksi on hyvä valmistella lyhyt hissipuhe itsestäsi. Tämä on ikäänkuin tiivis myyntipuhe sinusta ja osaamisestasi: miksi juuri sinut kannattaisi valita. Ole haastattelussa rehellisesti oma aito itsesi!

Vaikka toivottu kesätyö ei heti tärppäisi, muista, että haastatteluun pääseminen on verkostoitumista rekrytoijien ja esihenkilöiden kanssa. Saat haastattelutilanteesta myös hyvää harjoitusta tulevaan. Lisää haastatteluvinkkejä löydät esimerkiksi näistä blogeistamme:

✔️ Verkostoidu!

Ota verkostosi käyttöön kesätyönhaussa. Verkostoitumista ei voi korostaa liikaa se kannattaa, eikä siitä ole koskaan haittaa. Ota rohkeasti yhteyttä sukulaisiin ja muihin perhetuttuihin. He osaavat ohjata sinut oikealle henkilölle, vaikka eivät itse tietäisi oman työpaikkansa kesätyötilanteesta.

Verkostoitua voi myös työhaastattelutilanteessa. Voit kertoa haastattelun tai ei kiitos -puhelun jälkeen, että myös tulevat työmahdollisuudet yrityksessä kiinnostavat sinua. Huomioi myös, että vaikka haastattelu ei johtaisi työtarjoukseen, kannattaa tapaamasi henkilö lisätä LinkedIn-kontaktiksi. LinkedInissa kannattaa lisätä kontakteiksi kaikki tutut, valmentajat, opettajat, opiskelukaverit jne. Myös ne henkilöt, joihin olet ollut yhteydessä avoimien hakemuksien kautta. Näin sinulle kertyy huomaamatta kontakteja, joihin voit olla yhteydessä myös seuraavana kesänä ja tiedustella kesätyöpaikkoja.

✔️Asenne ratkaisee

Kaiken kaikkiaan työnhaku vaatii sitkeyttä, avointa mieltä ja positiivista asennetta. Kesätyönhaussa koulutuksen ja kokemuksen lisäksi todella tärkeitä asioita ovat asenne ja motivaatio työtä ja työnhakua kohtaan. Muista siis tuoda motivaatiosi ja hyvä asenteesi esiin.

Intoa ja menestystä kaikille kesätyönhakuun vuodelle 2022!

Kirjoittaja Ella työskenteli Eilakaislan henkilöstövuokraus-tiimissä Helsingin toimistolla. Hänellä on kokemusta rekrytoinneista, työhyvinvoinnista ja henkilöstön kehittämisestä. Ella on koulutukseltaan sosiaalipsykologi ja sen kautta erityisesti ihmiset sekä heidän hyvinvointi työssä kiinnostavat.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: