Kesätyöntekijöiden rekrytointi alkaa – aika ennakoida ja aktivoitua!

Hyvää uutta vuotta! Vaikka talvi tuntuu olevan vasta aluillaan, kesä ja lomat lähestyvät jo kovaa vauhtia ja lomasuunnitelmia alkaa pikkuhiljaa syntyä, eikä aikaakaan, kun ollaankin jo juhannuksessa. Suomessa valtaosalla työntekijöistä ehtii kertyä, työsuhteen aloitusajasta riippuen, 2-24 päivää kesälomaa, joillain aloilla jopa enemmänkin. Ja mitä enemmän yrityksessä on työntekijöitä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä yrityksessä tarvitaan myös kesätyöntekijöitä. Miten teidän yrityksessänne on varauduttu tulevaan kesään?

Monellakaan yrityksellä ei välttämättä ole vielä suunnitelmia valmiina, mutta faktaa on, että ennakointi toimii hyvin moneen asiaan ja näin on myös kesätyöntekijöiden rekrytoinnin osalta. Suosittelemmekin kesärekrytointien suunnittelun aloitusta jo nyt, sillä myös innokkaimmat kesätyöntekijät ennakoivat ja aktivoituvat jo nyt.

Kun rekrytointi on hyvin suunniteltu ja ajoissa aloitettu, pääsee yrityksesi rekrytoimaan teille parhaiten sopivat kesätyöntekijät ennen muita kesätyön tarjoajia. Ja kun olette ajoissa liikkeellä, jää aikaa myös niille kuuluisille muuttuville tekijöille, joita ikävä kyllä usein myös ilmaantuu. Kun rekrytointi käynnistetään esimerkiksi jo helmikuussa, saadaan rekrytointi maaliin muutaman kuukauden sisällä, jolloin voitkin sitten rauhassa keskittyä huhtikuussa kevään muihin kiireisiin, kuten uusien kesätyöntekijöiden hyvän perehdytyksen ja tietysti oman kesälomasi suunnitteluun. Eikö kuulostaisikin hyvältä, että olisitte näin hyvissä ajoin valmiita kesän tuloon?

Mistä lähteä liikkeelle kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa? 

Alkuun suosittelen pohtimaan ja päättämään seuraavat asiat:

Kesätyöntekijät rekrytoimalla tai vuokraamalla

Eilakaisla tekee vuosittain lukuisten yritysten kesätyöntekijärekrytoinnit ja huolehtii prosessin kaikista vaiheista – sinulle jää vain rekrytointipäätös ja kesätyöntekijöiden perehdytys. Säästät aikaa ja laadukkaasti hoidetulla prosessilla rakennat yrityksesi työnantajamielikuvaa. Ja mikä tärkeintä, saat yrityksellesi sopivimman kesätyöntekijän!

Eilakaislan kautta onnistuu myös kesätöiden tarjoaminen vuokratyönä – kaikista työnantajavelvoitteista huolehtii tällöin Eilakaisla. Käytännössä tällöin maksat vain tehdyistä työtunneista ja itse rekrytointiprosessikin kuuluu vuokratyön tuntiveloitushintaan. Kysy meiltä lisää!

Jos päätät tehdä rekrytoinnit itse, suosittelen seuraamaan viestintäämme jatkossakin: annamme lähiviikkojen blogeissamme hyviä vinkkejä kesätyöntekijöiden rekrytoinneista. Jos sen sijaan jo nyt vakuutuit, että voisimme olla avuksi, ota yhteyttä - konsulttimme tulevat speksaamaan tilanteenne ja haku saadaan käyntiin tarvittaessa nopeastikin.

Kummassakin tapauksessa ennakoi ja aloita ajoissa, siten rekrytoit parhaimmat kesätyöntekijöistä!

Kirjoittaja Anssi Säkö työskenteli palvelupäällikkönä Eilakaislalla. Hänellä on vuosien monipuolinen kokemus henkilöstöpalvelualalta sekä yrityksen sisäisestä HR:stä.

Rekrytointi >
Henkilöstövuokraus >
Rekrytointipalvelun tilauslomake >

New call-to-action

Lisää luettavaa: