Määräaikaisesta työtarjouksesta ura uudella alalla

Uratarinat, Työnhaku | Eilakaisla |

Työskentelin aikaisemmin kauneudenhoitoalalla ja pääsin etenemään työssäni niin pitkälle kuin toivoin - koulutin kampaajia Pohjoismaiden tasolla. Assistentin työt kuitenkin viehättivät monipuolisuudellaan ja suomalainen firma sekä henkilöstöpalvelut alana kiinnostivat. Työreissailun jälkeen myös toimistotyöt mukavalla 8-16 työajalla nousivat tärkeysjärjestyksessäni kärkeen. Miten sitten päästä vaihtamaan alaa? Oma vinkkini on seuraava: ota rohkeasti vastaan määräaikainen työtarjous!

Itse otin riskin ja nappasin parin viikon määräaikaisen työn Eilakaislan vaihteesta. Pääsin hakemaan tätä toimistoassistentin vakituista tehtävää ja sain sen. Todennäköisesti siksi, että sovelluin tehtävään, mutta myös siksi, että olin kilpakosijoita askeleen edellä. Olin antanut positiivisen työnäytteen.

Miksi kannattaa hakea määräaikaista työpaikkaa?

Eilakaislan ammattitaitoiset henkilöstökonsultit tietävät lukuisia tapauksia, missä määräaikaisen työsopimuksen päätyttyä tehdään uusi toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä ja yhteistyö voi jatkua.

Määräaikainen työsopimus on hyvin selkeä sekä työntekijälle että työnantajalle. Sopimuksessa on aina alku ja loppu. Työvoimaviranomaisten silmissä loppumisen syy on selkeä, etkä joudu karenssiin työsuhteen päättyessä. Myös irtisanomissuoja on määräaikaisessa sopimuksessa toistaiseksi voimassa olevaa parempi. Määräaikainen työsuhde on mahdollisuus tutustua uuteen ammattiin ja monipuolinen CV eduksesi tulevaisuudessa.

Kriisitilanteet pakottavat usein ottamaan vastaan määräaikaisen työsuhteen. Itse kannustan kaikkia ottamaan määräaikaisuuden vastaan positiivisena, kannattavana ja vapauttavana kokemuksena!

Manuela Norrgrann oli Eilakaislan nopeasti innostuva toimistoassistentti, joka tykkää hymyilemisestä. Hän kuvaa itseään rohkeaksi sekä sosiaalisista tilanteista nauttivaksi. Hän arvostaa omassa työssään ”hiljaisia töitä” ja tunnetta, jolloin työpaikalla asiat hoituvat, kun jokainen tietää oman roolinsa.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: