Miksi avoimen hakemuksen jättäminen kannattaa?

Työnhaku, Työhakemus | Eilakaisla |

Työnhaku on nykypäivänä aika lailla kokopäivätyötä, ja useisiin järjestelmiin kirjautuminen ja avoimien hakemusten lähettäminen alkavat herkästi turhauttaa. Kaiken lisäksi järjestelmät usein pyytävät kertomaan ne samat asiat, jotka olet ansioluettelossasi jo kertaalleen avannut. Aika pitkäpiimäistä touhua, ainakin välillä.

Haluan lohduttaa sinua, sillä aika usein avoimen hakemuksen lähettämisen vaiva palkitaan, ja saatat löytää itsesi työpaikasta, johon et olisi itse edes osannut hakea. Kerronkin sinulle nyt muutamia syitä, miksi avoimen hakemuksen jättäminen ehdottomasti kannattaa.

Ensimmäinen ja tärkein syy, miksi avoin hakemus kannattaa jättää, on asiakasyritysten kiire. Joskus asiakkaittemme kiire saada taloon uusi osaaja on nimittäin niin kova, ettei työpaikkaa ehditä laittaa julkiseen hakuun laisinkaan. Asiakas soittaa torstaina, työn aloitus on maanantaina, VIIMEISTÄÄN. Ymmärrät varmaan, että aikataulun ollessa tiukka, tekijä etsitään järjestelmästä, jo olemassa olevista, haastatelluista ja normaalin rekrytointiprosessin läpikäyneistä henkilöistä. Meillä on nimittäin tapana järjestää avoimia haastatteluja, jotka eivät ole sidottuna mihinkään tiettyyn työpaikkaan. Tällä varmistamme, että voimme torstaina sanoa asiakkaallemme, että kyllä, saamme teille osaajan maanantaiksi!

Toinen syy, miksi avoin hakeminen kannattaa, on aktiivisuuden osoittaminen. Jättämällä avoimen hakemuksen osoitat aktiivisuutesi ja kerrot, että olet aidosti kiinnostunut saamaan töitä. Niinhän se on, että työ tulee harvaa kotoa hakemaan.

Kolmanneksi, osallistut yhdellä hakemuksella useisiin hakuihin. Alussa totesin, että järjestelmään kirjautuminen voi usein olla aika työlästä. Lohduttaako yhtään jos kerron, että sillä yhdellä kirjautumisella voit päästä mukaan moniin, kenties kymmeniin, alasi osaajien hakuihin?

Eilakaislan rekrytointikonsulteilla voi olla myös laajempi käsitys osaamisestasi ja sen hyödyntämisestä erilaisissa tehtävissä. Työhistoriassasi voi olla jokin pieni yksityiskohta, joka – joskus aika jännälläkin tavalla – saattaa liittyä avoinna olevaan tehtävään. Voit siis yllättäen saada meiltä soiton ja löytää itsesi myöhemmin työpaikasta, johon et olisi itse osannut edes hakea.

Kirjoittaja Jenna Jaurakkajärvi työskenteli yhteyspäällikkönä Eilakaislalla

Lue myös Eilakaislan vinkit työnhakuun ja työhaastatteluun
Lue, miten hakea työpaikkaa Eilakaislan kautta


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: