Monipuolista HR-vastuuta kansainvälisessä työympäristössä

Uratarinat | Eilakaisla |

Kesäkuun 2016 alusta maailman johtavalla kiinteistöneuvonantajalla, CBRE:llä HR-spesialistina työskennellyt Tiina Mustonen on viihtynyt mainiosti kasvavan yrityksen henkilöstöhallinnossa.

Vastuullaan Tiinalla ovat henkilöstöasiat laidasta laitaan: ”Työhöni kuuluu monenlaisia tehtäviä aina työsuhde- ja henkilöstötietojen ylläpidosta ja palkkojen valmistelusta henkilöstön kehittämisen ja rekrytointien koordinointiin. Lisäksi vastuullani on kokonaisvaltainen neuvonta työsuhdeasioissa sekä erilaisiin henkilöstöhallinnon kehittämishankkeisiin osallistuminen konsernitasolla”, Tiina kertoo. Yrityksen kasvu on ollut merkittävää, sillä alkuvuonna työntekijöitä oli Suomessa 25 ja loppuvuodesta lähestytään jo 60 työntekijän rajaa. Osa kasvusta on tullut orgaanisesti ja osa liiketoimintakaupan myötä. ”Henkilöstön perehdyttäminen ja tuominen osaksi uutta yrityskulttuuria on mielenkiintoista ja haastavaa, se vie aikaa ja vaatii paljon työstämistä myös HR:ltä”, Tiina kuvaa.


"Työnhaku meni todella sujuvasti. Minuun otettiin yhteyttä alle viikossa, jonka jälkeen kävin haastattelussa ensin Eilakaislalla, sitten CBRE:llä.


Ennen CBRE:lle tuloaan kauppatieteiden maisteriksi valmistunut Tiina on ehtinyt työskennellä mm. HR-tehtävissä kahdessa eri kansainvälisessä yrityksessä sekä pankkitehtävissä Uudessa-Seelannissa. ”Työpaikkailmoituksen työnkuvauksessa kiinnostivat erityisesti vastuulliset ja monipuoliset tehtävät sekä yrityksen kansainvälisyys. Vaikka CBRE:n toiminta Suomessa on vielä kansainvälisesti verrattuna pientä, tuo iso konserni lisätehtäviä ja -vastuuta. Kansainvälisesti CBRE:llä on yli 70 000 työntekijää ja 400 toimipistettä ympäri maailmaa. Olen aiemmissa työpaikoissani ollut vastuussa yritysten maayhtiöiden hallinnollisista HR-asioista, joten kansainvälisten tehtävien jatkaminen myös uudessa roolissani kiinnosti”.

Itse suorarekrytointina toteutettu työnhakuprosessi sujui Tiinan näkökulmasta nopeasti ja jouhevasti. Vaikka CBRE oli käyttänyt Eilakaislan palveluita aiemminkin, ei Tiinalla ollut henkilökohtaista kokemusta Eilakaislasta. ”Työnhaku meni todella sujuvasti. Koska tehtäväni on perhevapaan sijaisuus, oli CBRE:lle tärkeää löytää henkilö, joka ehtisi olla perhevapaalle lähtevän kanssa samaan aikaan vielä töissä. Minuun otettiin yhteyttä alle viikossa, jonka jälkeen kävin haastattelussa ensin Eilakaislalla, sitten CBRE:llä”, Tiina kuvaa. Hän arvosti sitä, että rekrytoiva yritys oli konsultille selvästi tuttu ja tällä oli myös selkeä käsitys siitä, mitä työ pitää sisällään. Rooli ja työnkuva ovat vastanneet hyvin hänen odotuksiaan.

" Meillä oli pitkä ja mukavatunnelmainen haastattelu, jossa tuli tunne, että konsultti yritti selvittää myös minun tavoitteitani työntekijänä ja motivaatota oman urani suhteen. Koin tulleeni kohdatuksi yksilönä.


Eilakaislan toiminnassa Tiinaa miellytti myös erityisesti konsultin henkilökohtainen ote: ”Meillä oli pitkä ja mukavatunnelmainen haastattelu, jossa tuli tunne, että konsultti yritti selvittää myös minun tavoitteitani työntekijänä ja motivaatota oman urani suhteen. Koin tulleeni kohdatuksi yksilönä.” Kokemuksensa pohjalta Tiina sanookin voivansa suositella Eilakaislaa työnhakukanavaksi myös muille työnhakijoille. Roolissaan CBRE:llä hän on jo itse rekrytoinyt Eilakaislan kautta taloushallinnon osaajan uudelle työntantajalleen.

”Vaikka työni sisältää paljon perusrutiineja ja hallinnollisia tehtäviä, olen myös päässyt ideoimaan uutta ja omalta osaltani kehittämään kasvavan yrityksen henkilöstöhallintoa. Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt CBRE:llä todellä hyvin, sillä täällä on hyvä yhteishenki ja motivoitunut henkilöstö”, Tiina kitetyttää uuden työpaikkansa parhaita puolia.

Lisää luettavaa: