Muista hyödyntää verkostoja työnhaussa - näin sen teet!

Suuri osa työpaikoista täytetään verkostojen voimalla - joku tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, josta on kuullut hyvää ja joka voisi olla kiinnostunut uusista urahaasteista tai yrityksen, jossa voisi mahdollisesti olla tarvetta uudelle osaajalle. Jokainen meistä kuuluu johonkin verkostoon, jossa on ihmisiä, jotka ovat töissä ja ehkäpä juuri sellaisessa yrityksessä, joka tarvitsee juuri sinua. Tässä minun verkostoitumisvinkkini, toivottavasti niistä on apua myös sinulle!

Verkostot voivat olla virtuaalisia, kuten LinkedIn ja Facebook ja sen eri (esim. työnhakuun liittyvät) ryhmät. Live-verkostoja ovat esimerkiksi perheesi, ystäväsi, harrasteporukka, lasten harrasteporukka, opiskelukaverit, kurssikaverit, päiväkodin/koulun muiden lasten vanhemmat, vapaaehtoistyökaverit ja ihan ne päivittäiset työkaverit.

Verkostoituminen eri alojen ammattilaisten kanssa

Itselleni ammatillisesti tärkeitä verkostoja ovat olleet Nuorkauppakamari ja uraäideille suunnattu Mothers in Business. Ensimmäisen äitiyslomani aikana aloin pohtia alan vaihtoa kolmentoista varustamovuoden jälkeen, mutta huomasin, että suomalaiset uraverkostoni liittyivät kaikki hyvin vahvasti alaan tai sen sidosryhmiin. Mieheni on merillä töissä ja suurin osa ystävistäni joko varustamo- tai meriteollisuudessa. Olin kuullut nuorkauppakamaritoiminnasta ja tutustuttuani tähän oppimista edistävään ammatilliseen verkostoon, päätin hakea mukaan. Samoihin aikoihin Turussa perustettiin Mothers in Business ja olinkin sopivasti jäämässä äitiyslomalle, mikäs sen parempaa kuin saada verkostoitua tilaisuuksissa, jonne vauvat ja lapset ovat aina tervetulleita mukaan!

Näiden kahden verkoston kautta pääsin ensimmäistä kertaa laajemmin tutustumaan eri alojen ammattilaisiin, vierailuille kiinnostaviin yrityksiin ja oikein ajan kanssa keskustelemaan omista urasuunnitelmistani. Kun avoimesti ilmoitin olevani avoinna uusille haasteille, aloin saada vinkkejä niin avoimista kuin hiljaisistakin työpaikoista, jotka voisivat olla minulle sopivia. Aktivoiduin myös Linkedinissä ja aloin seurata itseäni kiinnostavia ihmisiä ja yrityksiä, verkostoitumaan, keskustelemaan ja auttamaan.

Löydä verkostosi arvojesi kautta

Kun haluat aktivoitua työnhaussa, suosittelen lämpimästi käyttämään verkostojen voimaa. Pohdi ensin, mitä sinä haluat tulevaisuuden työpaikaltasi, haluatko oppia uutta ja kehittyä, mitkä asiat ovat sinulle ammatillisesti tärkeitä ja millaisia arvoja arvostat? Onko olemassa unelmayrityksiä tai työyhteisöjä, joihin haluaisit kuulua? Kuulostele, millaisissa työpaikoissa tuttavasi ovat, millaiset arvot yrityksessä on, millaisia tehtäviä yrityksessä on tarjolla, onko yrityksessä haasteita, joihin sinulla olisi osaamisesi kautta mahdollisuus löytää ratkaisu. Kerro avoimesti, että olet avoinna uusille tuulille.


Tässä minun verkostoitumisvinkkini:


Pratar du svenska? Här är några nätverk för dig!

Johanna Molin työskenteli Eilakaislalla Turun ja Oulun aluepäällikkönä. 


 

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: