Rekryammattilaisen vinkit työnhakuun

Työnhaku | Eilakaisla |

Työnhaku ja työnantajaa kiinnostavat ominaisuudet muuttuvat samaan tahtiin kuin vuodet vaihtuvat. Lue rekryammattilaisen vinkit asioista, jotka kannattaa pitää mielessä hakiessaan töitä.
 
1. Muista sosiaalinen media

Sosiaalisen median työnhakuun tuomia mahdollisuuksia on tuotu esiin jo jonkin aikaa. Töitä hakiessa on tärkeää olla löydettävissä ja mukana sosiaalisessa mediassa, halutessaan voi tuoda omaa osaamistaan esille mahdollisimman monissa eri kanavissa. Mitä enemmän asiantuntijuutta haettava työtehtävä vaatii, sitä merkityksellisempää presenssi ja vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa, etenkin LinkedIn:ssä, on.

2. Käytä hyväksesi työpaikkavahteja

Kun hakijoita on paljon, nopea reagointi on avainasemassa. Tilaa eri henkilöstöpalveluyritysten tarjoamia avoimia työpaikkoja kokoavia työpaikkavahteja ja saat oman alasi avoimet työpaikat suoraan sähköpostiisi ja pystyt reagoimaan uuteen avoimeen työpaikkaan mahdollisimman nopeasti.

Rekisteröitymällä Kaislanetin käyttäjäksi voit tilata Eilakaislan työpaikkavahdin sähköpostiisi.

3. Tuo IT-osaamisesi esiin

Digitaalisuuden ja automaation leviäminen muillekin kuin IT-aloille on johtanut siihen, että työnhakijoilta toivotaan IT-osaamista ainakin perusasioissa sekä yleistä kykyä omaksua erilaisia järjestelmiä.

Kaikki mahdollinen IT-osaaminen ja käyttökokemukset erilaisista tietojärjestelmistä kannattaa tuoda esille CV:ssä.

"Työnhaussa korostuu yhä enemmän työnhakijan henkilökohtainen motivaatio. On sekä työnantajan että työntekijän edun mukaista, että työtehtävään valitaan henkilö, joka on motivoitunut työskentelemään juuri kyseisessä yrityksessä.

4. Tuo persoonasi esille

Työnantajat hakevat erityisesti yritykseen sopivia persoonia. Asiakaspalveluhenkisyys ja sosiaalisuus ovat ominaisuuksia, joita haetaan kaikilla aloilla. Työntekijän toivotaan olevan sellainen, joka tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa, omaa hyvän asenteen ja on hyvä työkaveri – työtehtävästä tai -alasta riippumatta.

5. Motivaatio on vuoden sana

Työnhaussa korostuu yhä enemmän työnhakijan henkilökohtainen motivaatio. On sekä työnantajan että työntekijän edun mukaista, että työtehtävään valitaan henkilö, joka on motivoitunut työskentelemään juuri kyseisessä yrityksessä. Kun työntekijä on omia tavoitteita sekä urapolkua vastaavassa tehtävässä tai yrityksessä, joka haluaa luoda työntekijöilleen pitkiä uria yrityksen sisällä, on todennäköisempää, että työsuhde on pitkäaikainen ja hedelmällinen – molemmille osapuolille. Yrityksen arvoista voi työnhakija jo päätellä, onko yritys omia uratavoitteita palveleva ja niihin kannustava.

6. Hae heti!

Varsinkin vuoden alussa työnhaku on aktiivista. Saatat kilpailla avoimesta työpaikasta satojen muiden hakijoiden kanssa. Hakemukset käsitellään pääsääntöisesti saapumisjärjestyksessä. Tästä merkkinä työpaikkailmoituksessa on maininta: “Hae heti, työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä”. Usein yrityksillä on kiire rekrytointien kanssa. Hae siis heti – älä viimeisenä hakupäivänä!
 

Kirjoittaja Karoliina Heikkinen työskenteli Eilakaislalla henkilöstökonsulttin erikoistuen IT-puolen osaajien etsintään.

 

Katso avoimet työpaikat

Lisää luettavaa: