Suorahaun monet mahdollisuudet: tehokkaat strategiat ja hyödyt rekrytoinnissa

Rekrytointi, Suorahaku | Iina Repo |

Oletko miettinyt, miten tavoittaa parhaat osaajat nopeasti ja tehokkaasti? Suorahaku voi olla vastaus! Vaikka suorahaku mielletään usein kalliiksi ja hitaaksi, on moderni suorahaku tosiasiassa ketterää ja tuloksellista. Sukella aiheen pariin tuoreessa webinaarissamme!

 

Terminologia haltuun – mitä suorahaku on?

Suorahaku on aktiivinen prosessi, jossa etsitään ja houkutellaan sopivia kandidaatteja tiettyyn työpaikkaan. Se on erityisen hyödyllinen johtotehtävien ja vaativien asiantuntijatehtävien täyttämisessä, mutta sopii myös muiden vaikeasti tavoitettavien asiantuntijoiden, kuten myyjien, taloushallinnon tai teknisen alan osaajien rekrytointiin.

Suorahaku tarjoaa useita hyötyjä organisaatiollesi

➡️ Löydä piilotetut talentit: Suorahaku mahdollistaa pätevien kandidaattien löytämisen, jotka eivät ole aktiivisesti työnhaussa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia tavoittaa osaajia, jotka eivät vastaa perinteisiin työpaikkailmoituksiin.

➡️ Tarkka kohdentaminen: Suorahaussa voidaan etsintä kohdistaa tarkasti tiettyyn osaamisalueeseen tai profiiliin. Tämä säästää aikaa ja resursseja, kun keskitytään vain relevantteihin kandidaatteihin.

➡️ Ajan ja resurssien säästö: Suorahaku voi vähentää työpaikkailmoitusten julkaisuun ja mainontaan liittyviä kustannuksia. Lisäksi rekrytointiprosessi nopeutuu, kun keskitytään vain valittujen kandidaattien houkutteluun.

➡️ Parempi yhteensopivuus: Suorahaku tarjoaa mahdollisuuden etsiä kandidaatteja, jotka vastaavat täsmällisesti avoimen tehtävän tarpeita ja strategisia tavoitteita. Tämä voi johtaa parempaan sopivuuteen ja pidempään työsuhteeseen.


Haluatko tietää lisää suorahaun strategioista ja hyödyistä? Katso webinaaritallenne Suorahaun monet mahdollisuudet: tehokkaat strategiat ja hyödyt rekrytoinnissa ja opi, miten voit hyödyntää suorahaun mahdollisuuksia omassa organisaatiossasi!

 

Suorahaun monet mahdollisuudet -webinaaritallenne

Lisää luettavaa: