Talent Sourcing auttaa löytämään työntekijän haastavaan rekrytointiin

Rekrytointi | Eilakaisla |

Talent Sourcing on rekrytoinnin tueksi tuotettavaa sopivan osaamisen omaavien kandidaattien prospektointia, jossa eri kanavista ja cv-pankeista tunnistetaan valittujen kriteereiden perusteella rekrytoitavaan tehtävään parhaiten sopivia henkilöitä, joita rekrytoija sittemmin houkuttelee mukaan rekrytointiprosessiin. Eilakaislalla valitsemme sourcingissa käytettävät kriteerit yhdessä asiakkaamme kanssa, ja ne vaihtelevat haetun työtehtävän vaatimusten sekä asiakkaamme tarpeiden ja toiveiden mukaan. 

Milloin Talent Sourcing on paras vaihtoehto?

Talent Sourcing, tuttavallisemmin sorsastus, on rekrytoinnin lisäpalvelu, jota käytetään yleensä joko julkisen ilmoitushaun tukena tai sen jälkeen, mikäli sopivia työnhakijoita on ollut haastava löytää. Muita rekrytoinnin lisäpalveluitamme ovat suorahaku (Headhunting) ja hiljainen haku.

Talent Sourcingissa käydään läpi potentiaaliset, kriteereihin sopivat henkilöt – myös passiiviset työnhakijat. Tämä luo varmuutta sopivan kandidaatin löytymisestä vaikeamminkin täytettäviin työtehtäviin. Talent Sourcing onkin erittäin toimiva rekrytointipalvelu etenkin tilanteissa, joissa etsitään halutumpia tai harvinaisempia asiantuntijoita.

Talent Sourcing yhdistää täsmällisesti kohdennetun rekrytointipalvelun ja taidokkaan kandidaateille suunnatun myyntityön

Talent Sourcingia tekevät asiantuntijamme, Talent Acquisition Specialistit, jotka etsivät potentiaalisia työntekijöitä ja kontaktoivat sopivimpia kandidaatteja proaktiivisesti. Talent Sourcing vaatii tekijältään loogista päättelykykyä, ajankohtaista tietoa alati muuttuvista tietokannoista, ongelmanratkaisukykyä sekä asiakaspalvelu- ja myyntitaitoja.

Myynnilliset taidot ovat tärkeitä, sillä Talent Sourcing vaatii taitoa herättää potentiaalisten kandidaattien kiinnostus tehtävää kohtaan, vaikka he eivät etsisikään uutta työtä. Lisäksi hyvin usein kontaktoidut henkilöt ovat jo samantyylisessä työssä muualla, eikä heillä ole akuuttia tarvetta tai halua vaihtaa työpaikkaa. Onkin oleellista tuoda tehtävä ilmi kiinnostavasti ja perustellen, lähestyen potentiaalisia ehdokkaita sopivin askelin, yleensä ensin viestillä ja sitten soittamalla. Sopivimmat ehdokkaat haastatellaan ja kaikista parhain joukko heistä esitellään asiakkaalle.

Yksi yleisimmistä paikoista, joista kandidaatteja etsitään, on LinkedIn, josta sourcaajat etsivät sopivimpia ehdokkaita kriteereihin perustuvien hakusanojen ja -lausekkeiden avuin. Muita paikkoja, joista Talent Sourcaajamme etsivät sopivia työntekijöitä, ovat esimerkiksi hakukoneet sekä eri CV-kannat. Näistä esimerkkejä ovat Eilakaislan oma Kaislanet-palvelu, jossa on rekisteröityneitä käyttäjiä noin 30 000, sekä Osaajagalleria.


Kollegani kertoo lähitulevaisuudessa blogissamme suorahausta, joka tunnetaan myös headhunting-nimellä. Kyseisessä blogissa hän myös vertailee näiden kahden rekrytointipalvelumme eroavaisuuksia.

Kirjoittaja Anssi Säkö työskenteli palvelupäällikkönä Eilakaislalla. Hänellä on vuosien monipuolinen kokemus henkilöstöpalvelualalta sekä yrityksen sisäisestä HR:stä.

Lue lisää Talent Sourcingista>
Lue lisää rekrytoinnista>

Lisää luettavaa: