Tukena kaksi työporukkaa

Uratarinat | Eilakaisla |

Yhdeksän vuotta sitten ravintola-alalla työskennellyt Arja Raitanen kyllästyi vuorotyöhön. Eilakaislalle laitettu hakemus poiki töitä äitiyslomansijaisena. Sittemmin työsopimus on vakinaistettu ja työpaikka vaihtunut, mutta toimenkuva toimistosihteerinä säilynyt.

Nykyisessä työpaikassaan Arja Raitanen on viihtynyt vuoden 2010 lopusta lähtien. Työnkuvaan it-alalla toimivan yrityksen toimistosihteerinä kuuluu erilaisia työtehtäviä aina laskujen käsittelystä matkavarausten järjestelyyn.

Eilakaislalla työskentely on avannut Arjalle aivan uuden elämän. ”Koko elämäni olin tehnyt vuorotyötä ja ollut kaikki juhlapyhät töissä. Halusin, että voisin elää samassa rytmissä läheisteni kanssa. Nyt ensimmäistä kertaa elämässäni olin päivätöissä ja vapailla muiden kanssa samaan aikaan”, Arja iloitsee.


Olen onnekas, että minulla on kaksi tiimiä

Toimistosihteerinä työskentely on opettanut Arjalle joustavuutta. Mikään ei ole mustavalkoista. Erilaisia sävyjä ja arvaamattomia tilanteita osuu matkan varrelle, vaikka ohjat haluaisikin pitää omissa käsissään. Ikinä ei kuitenkaan ole tullut tunnetta, ettei jostakin tehtävästä selviytyisi. Apua saa aina.

" Jos on maine hyvänä työntekijänä, se poikii aina uusia tilaisuuksia.

Arja kiittelee Eilakaislan vastuukonsulteilta saamaansa arvokasta tukea. Lähes kymmenen vuoden jälkeenkin yhteydenpito on tiivistä ja avointa. ”Välillä olen ollut ihan häkeltynyt siitä, että kaikki menee niin mutkattoman hyvin. Vähintään laitamme sähköpostia puolin ja toisin, mutta kyllä se ilahduttaa, kun puhelinsoitto tulee ihan yllättäen. Välillä he käyvät täälläkin tervehtimässä. Olen onnekas, että minulla on kaksi tiimiä”, Arja kertoo-


Haaveissa alan opinnot

Vuosi sitten Arjan toimenkuvaa laajennettiin henkilöstöhallinnon tehtävillä. Nyt palo opiskeluun ja omien tietojen päivittämiseen on syttynyt, ja Arja suunnittelee palaavansa koulunpenkille syksyllä. Toiveissa siintävät liiketalouden opinnot ammattikorkeakoulussa.

Arja on viihtynyt nykyisessä työpaikassaan niin hyvin, että aikoo opiskeluista huolimatta jatkaa yrityksessä kokoaikaisena. ”Tämä tiimi on niin ihana, että pääpointti tulee pysymään työnteossa ja opiskelu tapahtuu sitten siinä ohella. Mitään taka-ajatuksia minulla ei siis ole”, Arja nauraa.


Hyvä maine kantaa

Ulkoistuskohteessa työskentely ei huoleta Arjaa, vaan hän kokee olevansa tasavertainen ja samalla viivalla yrityksen muiden työntekijöiden kanssa. Työsuhde on vakituinen ja kokemusta on kertynyt monipuolisista tehtävistä. Luotto Eilakaislan verkostoon on kova.

”Olen kyllä välillä miettinyt, että mikäänhän ei ole varmaa, mitä tahansa voi tapahtua. Jos kuitenkin käytännön työssä osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen ja toimii siten kuin on sovittu, niin se varmasti näkyy ulospäin. Jos on maine hyvänä työntekijänä, se poikii aina uusia tilaisuuksia”.

Teksti ja kuva: Hanna E. Yrjölä

Lisää luettavaa: