Työtä lasten ehdoilla

Uratarinat | Eilakaisla |

Osa-aikatyötä määräaikaisella työsopimuksella? Tämä monien työnhakijoiden karsastama yhdistelmä on ollut Sanna Timlinille onnenpotku.

Määräaikaisuudet ovat tarjonneet Sanna Timlinille mahdollisuuden keskittyä aina välillä täysillä perhe-elämään. Sannalla on kaksi alakouluikäistä lasta.

”Eilakaislan kautta olen itse pystynyt päättämään, otanko juuri nyt töitä vastaan vai haluanko työllistyä vasta parin kuukauden päästä. Välillä olen pitänyt ihan koko kesän vapaata, kun lapsilla on pitkät lomat koulusta”, Sanna kertoo.

Tällä hetkellä Sanna työskentelee arkisin klo 10–14 välillä. Aamulla hän lähettää lapset kouluun ja iltapäivällä jää vielä töiden jälkeen aikaa touhuta muutakin.


Monessa mukana

Sanna on ollut monessa mukana. Ylioppilastutkinnon jälkeen hän suoritti Espanjassa matkaopaskoulutuksen ja työskenteli kaksi kautta ulkomailla, ensin kesän Kreikassa ja heti perään talven Espanjassa.


"... verkosto on koko ajan avoin. Minun on ollut paljon helpompi työllistyä näin.


Suomeen palattuaan Sanna teki muutaman vuoden töitä konsulttifirmassa ennen kuin vuonna 1994 aloitti puheviestinnän opinnot Jyväskylän yliopistossa. Vuonna 2003 hän jäi äitiys- ja vanhempainvapaalle koulutussuunnittelijan tehtävästään. Toinen lapsi syntyi kaksi vuotta myöhemmin.

Takaisin koulutussuunnittelijan työhönsä Sanna palasi syksyllä 2006. Yrityksessä oli meneillään mittava organisaatiomuutos. Sanna päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä: oli etsittävä jotain uutta.


Eilakaisla auttaa eteenpäin

Eilakaislalle Sanna päätyi vuonna 2007. ”Eilakaislan takia ei tarvitse jatkuvasti olla päivittämässä ja lähettämässä hakemuksia, vaan verkosto on koko ajan avoin. Minun on ollut paljon helpompi työllistyä näin”.

Välillä Eilakaislalla huomataan, että jokin avoinna oleva työtehtävä sopisi Sannalle. Tällöin häneltä kysytään, saako tiedot laittaa eteenpäin yritykseen. Sannalla on kokemusta myös toisesta vuokratyöfirmasta, mutta siellä palvelu ei ollut yhtä henkilökohtaista.

"Eilakaislalla tehdään paljon työtä, että löydetään oikeat ihmiset oikeisiin paikkoihin.

”Eilakaislalla tehdään paljon työtä, että löydetään oikeat ihmiset oikeisiin paikkoihin. Näistä konsulteista on tullut tunne, että he ovat minun puolellani ja kiinnostuneita siitä, että löydän kivan työn”, Sanna selittää.


Vaihtelu kiehtoo

Ulospäinsuuntautuneena ja täsmällisenä ihmisenä Sanna on aina luottanut siihen, että jotain työtä löytyy. Kun asenne on kunnossa, tausta ja koulutus eivät sido ketään tiukasti mihinkään tiettyyn työnkuvaan. Viime marraskuusta lähtien Sanna on toiminut assistenttina kansainvälisessä pankkikonsernissa. Hänen vastuullaan on toimiston kunnossapidon lisäksi taloushallinnon tehtäviä sekä matkavarauksista huolehtimista. Sanna kehuu työtehtäviään monipuolisiksi. Pienessä työyhteisössä pääsee hoitamaan tehtäviä laidasta laitaan.

Tulevaisuuttaan Sanna pitää avoimena. Lapset alkavat olla siinä iässä, etteivät enää tarvitse äidin läsnäoloa niin paljon kuin aikaisemmin. Jokin vuokratyössä silti edelleen kiehtoo.

”Parasta vapauden lisäksi on ehkä se, että olen päässyt näkemään eri firmoja ja toimialoja tätä kautta. Siinä on tietynlainen viehätys, että elämä voi olla taas vuoden päästä erilaista”.

Teksti ja kuva: Hanna E. Yrjölä

Lisää luettavaa: