Vastuullisia HR-tehtäviä

Uratarinat | Eilakaisla |

HR-koordinaattorina työskentelevä Ninnu Saarikoski kiinnostui Eilakaislan kautta avoimena olleesta työpaikasta erityisesti HR-järjestelmien vuoksi: ”Nähtyäni työpaikkailmoituksen tähän tehtävään, kiinnostuin juuri siksi tästä roolista ja halusin saada järjestelmistä kokemusta tässä kohtaa uraani. Nyt olenkin HR-järjestelmän pääkäyttäjä ja olen opastanut henkilöstöä järjestelmän käytössä”.

Hakuprosessi HR-koordinaattorin tehtävään eteni nopeasti. ”Haastattelutilanne oli miellyttävä ja haastattelussa sain tukea ja neuvoja oman urani kehittämiseen”, kertoo Ninnu.


Työsuhteen alettua kaikki meni sujuvasti. Ninnulle oli positiivinen yllätys, miten luontevasti häneen suhtauduttiin heti työsuhteen alettua. ”Kuvittelin, että vuokrahenkilönä minuun suhtauduttaisiin jotenkin eri tavalla. Ajattelin olevani hieman ulkopuolinen ja pohdin, miten paljon minulle mahdetaan uskaltaa antaa vastuuta”, hän muistelee. Pelko oli turhaa, sillä hänet otettiin hienosti vastaan osaksi työyhteisöä heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien.

" Suosittelen Eilakaislaa työnhakukanavaksi ja työnantajaksi. Asiat hoidettiin tosi hyvin ja rekrytointiprosessi oli miellyttävä.


Vastuutakin HR-uran alussa olevalle ammattilaiselle annettiin riittävästi. ”Minulla ei ollut juuri aikaisempaa kokemusta HR-tehtävistä. Sen sijaan olen kasvatustieteen maisterin tutkinnon yhteydessä suoritetun työharjoittelun aikana saanut kokemusta, josta on hyötyä nykytyössäni. Tämä oli painoarvoltaan tärkeää myös hakiessani tätä työtehtävää – minulla oli täsmäosaamista sovellusten käyttöönotosta ja niihin liittyvien perehdytysmateriaalien teosta”, Ninnu summaa. Yrityksessä oltiin juuri siirtymässä uuteen HR-järjestelmään Ninnun työsuhteen alkaessa ja käyttöönottovaiheessa Ninnu sai paljon vastuuta heti työsuhteen alettua.

Ninnun työtehtäviin kuuluu myös työsuhdeneuvonta. Päivittäin hän on tekemisissä esimiesten ja työntekijöiden kanssa työsuhteen elinkaaren aikana esiin tulevien kysymysten osalta. ”Teen mielelläni töitä ihmisten kanssa ja pidän siitä, että voin omalla osaamisellani auttaa näissä asioissa”, toteaa Ninnu.

Työskenneltyään 2,5 kuukautta Eilakaislan vuokrahenkilönä Ninnu palkattiin yritykseen vakinaiseen HR-koordinaattorin tehtävään. ”Suosittelen Eilakaislaa työnhakukanavaksi ja työnantajaksi. Asiat hoidettiin tosi hyvin ja rekrytointiprosessi oli miellyttävä. Kaikki on mennyt sujuvasti”, kiittelee Ninnu. Hänen mielestään oli myös hyvä, että hänellä oli nimetty henkilöstökonsultti Eilakaislalla, johon sai olla yhteydessä kaikissa työsuhdeasioissa.

Lisää luettavaa: