Vuokratyö on parhaimmillaan WIN-WIN-WIN

Uratarinat | Eilakaisla |

Satu Ansamaa on työskennellyt Eilakaislalla yhteensä yli seitsemän vuotta. Pitkä vuokratyösuhde on mahdollistanut Sadulle opiskelun rahoittamisen opiskeluvuosien aikana sekä tarjonnut erinomaista työkokemusta asiakaspalvelutehtävissä. Eilakaislalle Satu on ollut luottotyöntekijä ja Eilakaislan asiakkaalle Technopolikselle korvaamaton apu, kun asiakaspalvelutiimiin on tarvittu joustavaa työntekijää. Kun palaset loksahtavat kohdalleen, vuokratyössä kaikki osapuolet voittavat.

Joustavuus on vuokratyön tärkein hyöty erityisesti opiskelijoille

Suurin osa opiskelijoista rahoittaa opiskeluaan tekemällä opintojen ohella töitä. Kun tietyt opinalat vaativat pidempiaikaisia läsnäolopakkoja tai harjoittelujaksoja, vakituiset tai edes määräaikaiset työsuhteetkaan eivät aina tule kysymykseen.

Minulle joustavuus on ollut se kaikkein tärkein tekijä. Tarvittaessa töihin kutsuttavana olen itse tarjonnut joustoa työantajalle ja toisaalta sitä itse myös vastavuoroisesti saanut. Konsepti on ollut minulle opiskelijana todella toimiva, sanoo luokanopettajaksi opiskeleva Satu Ansamaa, joka on työskennellyt Technopoliksella asiakaspalvelutiimissä yli kuusi vuotta.

Työnantaja arvostaa pitkäaikaista sitoutumista

Uuden työntekijän perehdyttäminen työtehtäviin vie aina aikansa ja vaatii organisaatioilta resursseja, vaikka työsuhde olisi kuinka lyhyt tahansa. Jos työantaja pystyy sitouttamaan säännöllisissä, mutta tilapäisissä tehtävissä työskentelevät työntekijät pidemmäksi aikaa, se säästää merkittävästi kustannuksia.

– Pystyn pitkän kokemukseni kautta työskentelemään lähes missä tahansa Technopoliksen useista toimipisteistä ja useimmiten, kun kutsu kuuluu. Uskoisin, että Technopoliksen näkökulmasta osaamiseni ja pitkäaikainen sitoutumiseni ovat olleet tervetulleita, kertoo Satu Ansamaa.

Toimiva kumppanuus rakentuu tiiviillä yhteistyöllä

Technopoliksella on Oulun alueella 11 aulapalvelupistettä, joiden asiakaspalvelutehtävissä työskentelee vakituisten työntekijöiden lisäksi Eilakaislan työntekijöitä. Eilakaislan ja Technopoliksen yhteistyö on jatkunut pitkään ja keskinäinen luottamus on vahvalla pohjalla. Tämä näkyy konkreettisesti myös vuokratyöntekijöiden arjessa.

– Tiimihenki Eilakaislan ja Technopoliksen työntekijöiden kesken on todella hyvä ja järjestämme esimerkiksi vapaa-ajalla illanviettoja. Myös Technopoliksen vakituisten työntekijöiden kanssa yhteistyö toimii hyvin eikä työssä näy, kuka on kenenkin virallinen työnantaja, kertoo Satu.

Mielekkäät työtehtävät ja hyvä työyhteisö palkitsevat

Syksyllä luokanopettajaksi ja englannin aineenopettajaksi valmistuvalle Satu Ansamaalle monipuoliset asiakaspalvelutehtävät ovat olleet erinomaista työkokemusta. Pitkä vuokratyösuhde Eilakaislan ja Technopoliksen kanssa on päättymässä ja Satu tähtää jo tulevaan uuteen ammattiinsa.

– Asiakaspalvelutilanteissa on oppinut kohtaamaan uusia ihmisiä ja ymmärtämään heidän erilaisia tarpeitaan. Olen aivan varma, että pystyn hyödyntämään tätä kokemusta myös tulevassa opettajan työssäni. Vuokratyö on antanut toimeentulon lisäksi paljon hienoja kokemuksia. Voin suositella osa-aikaista tai määräaikaista työtä kaikille opiskelijoille, summaa Satu Ansamaa.

Kuva: Toni Pallari Photography


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat   Liity osaajayhteisöömme

 

Lisää luettavaa: