Vuokratyö on uusi mahdollisuus myös kokeneelle ammattilaiselle

Uratarinat | Eilakaisla |

Pitkän ja ansiokkaan työuran omaava MBA-tutkinnon suorittanut Katariina Patey ei ollut aikaisemmin pitänyt vuokratyötä potentiaalisena vaihtoehtona omalla urallaan. Kun mahdollisuus sellaiseen tuli, hän tarttui tilaisuuteen, eikä ole katunut. Kokeneelle markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijalle avautui vuokratyön kautta tilaisuus hyödyntää osaamistaan ja toisaalta oppia uutta. Säästöpankkiliitto sai Eilakaislan kautta riveihinsä taas uuden kokeneen asiantuntijan.

Vuokratyösuhteeseen haetaan monesti osaavaa ammattilaista

Usein ajatellaan, että vuokratyö on nuorten juttu ja sopii parhaiten opiskelijoille tai työuransa alkuvaiheessa olevalle työntekijälle. Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan yhä useammassa tapauksessa toimeksiantaja hakee kokenutta ja korkeakoulutettua asiantuntijaa ja vankkaa osaajaa määräaikaiseen tehtävään. Henkilöstövuokrauksen taustalla voi olla väliaikaisesti lisääntynyt työmäärä, uuden projektin tai liiketoiminnan aloitus ja usein äitiysloman tai muun pidemmän poissaolon sijaistus osaavalla vuokratyövoimalla.

Rekrytointiprosessi oli sujuva ja suoraviivainen

Katariina Pateyn rekrytointi sujui nopeasti ja asiantuntevasti sekä Eilakaislan että Säästöpankkiliiton haastattelijoiden kanssa. Osaamiskartoitus oli helppoa, kun Katariinan ansioluettelo oli niin pitkä ja monipuolinen.

– Eilakaisla haastatteli minua alun perin toiseen tehtävään, joten kun tämä tehtävä tuli avoimeksi, pääsin suoraan toimeksiantajan haastatteluun. Kaksi haastattelukierrosta vakuuttivat molemmat osapuolet ja pääsin aloittamaan varsin pikaisesti. Työsopimukseni on Eilakaislan kanssa ja he vastaavat kaikista työnantajan velvoitteista ja kustannuksista, kuten hallinnollisista työsuhdeasioista, palkanmaksusta, palkkojen sivukuluista ja työterveyshuollosta, kertoo Katariina Patey.

Poikkeukselliset ajat vaativat sopeutumista täysin uuteen

Katariina Patey aloitti työnsä Säästöpankkiliiton markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä helmikuussa 2020. Vaikka pitkän työkokemuksen omaavalle Katariinalle työtehtävät olivat sinänsä tuttuja, monta uutta asiaa tuli opeteltavaksi. Kun Suomeenkin julistettiin poikkeustila Koronapandemian takia maaliskuussa, Katariina oli jo kerennyt perehtymään uusiin työtehtäviinsä ennen kuin koko tiimi siirtyi etätöihin kotitoimistoilleen.

– Onneksi kerkesin ennen tuota poikkeustilan alkua tutustumaan sekä työtehtäviin että kaikkiin työkavereihini. Olisi ollut paljon vaikeampaa toimia etäyhteyksien kautta ilman tätä kolmen viikon perehtymistä talon tavoille. Etätyö on toiminut yrityksessä erinomaisesti ja sen myötä on moni uusi työkalu ja teknologia tullut tutuksi. Työilmapiiri on erinomainen ja täällä henkilökohtaista kehittymistä tuetaan aidosti, sanoo Katariina.

Pitkäaikaisen kumppanuuden taustalla molemminpuolinen luottamus

Säästöpankkiliitto on käyttänyt Eilakaislan henkilöstövuokrauspalveluita jo vuosien ajan. Pitkäaikaisen yhteistyön taustalla ovat säännöllinen yhteydenpito ja toimivat prosessit sekä ennen kaikkea molemminpuolinen luottamus. Kumppanuuden toimivuudesta kertoo hyvin se, että jo useampi Eilakaislan kautta vuokratyöhön rekrytoitu asiantuntija on vakinaistettu vuokratyöperiodin jälkeen.

– Vakinaistuminen vuokratyön kautta on ihan tavanomaista. Tyypillinen vuokratyöperiodi on 6-9kk ja tuo aika on riittävän pitkä molemmille osapuolille tutustua toisiinsa. Jos toimeksiantajan kenties alun perin määräaikaiselle työpanokselle on jatkuvaa tarvetta, vakinaistaminen on luonteva tapa hyödyntää tilannetta, jossa kaikki voittavat, kertoo Eilakaislan henkilöstökonsultti Heidi Martiala-Welin.

Vuokratöissä on enemmän plussia kuin miinuksia

Vuokratyön arvostus ja toisaalta henkilöstövuokrauspalveluiden käyttö ovat viime vuodet olleet kasvussa.

– Omalla kohdallani plussia on enemmän kuin miinuksia. Vuokratyössä kynnys kokeilla jotain uutta on pienempi. Itse rekrytointiprosessikin tuntui paljon kevyemmältä kuin normaalisti. Vaikka määräaikaisuuden jälkeinen aika on vielä epävarmaa, olen iloinen, että saan tuoda osaamistani Säästöpankkiliittoon ja oppia uutta. Nähtäväksi jää mihin tämä polku johtaa, summaa Katariina Patey.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: