Yksi tekijä, monta työtä

Uratarinat | Eilakaisla |

Anette Lindgren haki kaksi vuotta sitten aula-assistentiksi Eilakaislan pääkonttorille. Nykyään Mikonkadun lasien takana hymyilee joku muu, mutta haastattelu poiki yhden paikan sijaan yksitoista.

Vuonna 2012 johdon assistentiksi opiskeleva Anette Lindgren haki töihin Eilakaislan omalle vastaanottotiskille. Työn sai loppujen lopuksi toinen hakija, mutta päätös ei jättänyt Lindgreniä katkeraksi, sillä se poiki hänelle useita erilaisia vuokratyötehtäviä. ”Olen työskennellyt Eilakaislan kautta aulapalvelijana ja toimistoassistenttina. Lisäksi olen tehnyt jonkin verran promoamista. Toimistohommia pääasiassa. On hienoa, että olen päässyt tekemään koulutukseni mukaisia työtehtäviä.”

Työtehtävissä on tullut tutuksi niin Apple kuin IBM, ja Lindgrenin positiivinen asenne työntekoon on huomattu kaikkialla. Ylistävät palautteet ovat seuranneet häntä jokaiselta työpaikalta.

Määräaikaisuudet ovat tarjonneet Lindgrenille mahdollisuuden opiskella tehokkaasti töiden ohella. Lyhyemmät työsuhteet on ollut helpompi sovittaa yhteen kurssien kanssa, mutta hänen pitkän aikavälin tavoitteenaan on vakituinen työpaikka. Määräaikaisuuksia hän ei ole kuitenkaan pitänyt kielteisenä asiana.

Edes lyhyisiin työsopimuksiin usein liitettävä epävarmuus ei juuri huolestuta häntä. ”Eilakaisla työllistää tarpeeseen, ja aina on tarve. Pidän tätä paikkaa luotettavana. Luotan, että he tekevät hommansa hyvin, ja luotan, että minulla riittää töitä.”

"Eilakaislalla hommat on hoidettu käytännönläheisesti ja helposti. Olen ollut muilla vuokrafirmoilla eikä niissä asioita ole hoidettu läheskään yhtä hyvin

Lyhyitä työsuhteita hän ei kuitenkaan suosittelisi aivan kaikille. ”Määräaikaiset työsuhteet sopivat opiskelijalle ja niille, jotka haluavat tehdä muutakin kuin työskennellä. Esimerkiksi sellaiselle, joka pitää matkustelusta. Jos haluaa rutiinia ja vakinaisuutta elämään, niitä ei kannata tehdä.”

Määräaikaisuudet ovat sopineet Lindgrenin elämäntilanteeseen, mutta edessä siintävä valmistuminen tarkoittaa myös muutosta hänen suhtautumisessaan määräaikaisuuksiin. Korkeakoulun jälkeen hän toivoisi jotain vakituisempaa ja kestävämpää. ”Eilakaislalla hommat on hoidettu käytännönläheisesti ja helposti. Olen ollut muilla vuokrafirmoilla eikä niissä asioita ole hoidettu läheskään yhtä hyvin, mutta koulun loppumisen jälkeen haluaisin vakituisen työsuhteen. Haluaisin olla töissä kansainvälisessä yrityksessä, jossa saisi käyttää jotain muuta kuin suomen kieltä. Työtehtävillä on enemmän merkitystä, kuin yrityksellä. Haluaisin päästä tekemään haasteellista assistentin työtä. Sellaista, jossa jokainen päivä on erilainen ja saa tehdä monenlaisia hommia.”

Nämä tulevaisuudenkuvat eivät kuitenkaan välttämättä tarkoita katseen siirtämistä muualle, vaan Lindgren uskoo, että sopiva paikka voisi löytyä Eilakaislalta. ”Voisin jatkaa täälläkin, kunhan saisin pidempiaikaisia assistentin töitä. Uskon varmasti, että sellaisia myös löytyy.”

 

Teksti ja kuva: Aleksi Mustonen

Lisää luettavaa: