Case: Oy Lux AB – työnjohtajan rekrytointi Eilakaislan kanssa oli opettavainen kokemus

Referenssit | Eilakaisla |

Oy Lux AB maahantuo koneita ja tuotantotarvikkeita valimo- ja metallinjalostusteollisuudelle, keramiikka- ja prosessiteollisuudelle sekä ympäristöratkaisuihin. Aktiivisesti kohti sadatta toimintavuottaan kehittyvän perheyrityksen tavoitteena on kehittää asiakkaiden tuotantoprosesseja innovatiivisten tuotteiden ja korkean asiantuntemuksen avulla. 

Kun Lux etsi kumppania työnjohtajan rekrytointiin, he löysivät Eilakaislan – yrityksen, jonka arvot ja laatu kulkivat käsi kädessä Luxin periaatteiden kanssa. “Eilakaislan kanssa yhteiset arvomme ja näkemyksemme tulevaisuuden työelämästä ja tarvittavasta osaamisesta kohtasivat. Heidän palvelunsa oli kokonaisvaltaisempaa ja laadukkaampaa, kuin osasimme odottaa”, kertoo Luxin toimitusjohtaja Marcus Nybergh.

Konsultatiivista kekseliäisyyttä ja analyyttistä älyä 

Luxin vakuutti lupaus kokonaisvaltaisesta prosessista, jossa vastuu ja roolitukset on määritelty tarkasti. Etenkin Eilakaislan analyyttinen ja konsultatiivinen ote rekrytointimarkkinointiin erottui edukseen muista toimijoista. 

Eilakaislan kyky ymmärtää, mistä ja miten sopivia kandidaatteja löydetään, oli erinomaista. Työpaikkailmoituksen markkinointi ei rajoittunut vain sosiaaliseen mediaan, vaan kohdennettiin tarkasti myös muihin medioihin. “Moni haastateltu oli löytänyt ilmoituksen erään uutismedian bannerista", Nybergh heittää ilmoille.

Tyypillisen rekrytointiprosessin lisäksi lisäarvoa syntyi muun muassa siitä, että Eilakaisla hoiti kaiken kirjoitustyön, pohti ilmoituksen jakeluun sopivat kanavat, esihaastatteli kaikki prospektit sekä tarjosi hyvät muistiinpanot keskusteluista. "Eilakaislan palvelukonsepti oli varsin kokonaisvaltainen ja laadukas, jopa parempi kuin mitä verkkosivuilla oli esitetty. Yleensähän tämä on toisin päin”, nauraa Nybergh. ”Selvästi heillä oli oikeasti ajatusta taustalla, miten juuri tämä haku kannattaa toteuttaa ja jaella, eikä vain geneeristä lähestymistapaa!" 

Lisäksi hänet löi ällikällä Eilakaislan kyky tarjota laadukasta ruotsinkielistä palvelua. "Tästä teidän pitäisi kertoa paljon vahvemmin ulospäin!" 

Alan ymmärrystä, saumatonta yhteistyötä ja toimiva dialogi

Vaikuttavaa oli myös raskaan teollisuuden syvällinen ymmärrys. “Tiimissä oli asiantuntijoita, jotka olivat itse viettäneet aikaa telakalla ja puhuivat hakijoiden kanssa samaa kieltä – tämä toi meille suurta lisäarvoa”, Nybergh toteaa. Eilakaislan rekrytointikonsultti ymmärsi käytännön tasolla, millainen työnkuva oli kyseessä ja pystyi välittämään tämän kuvan ehdokkaille varsin kirkkaasti.

Yhteistyö Eilakaislan kanssa toimi kiitettävästi. “Arvostimme suoraa palautetta ja hyviä, perusteltuja ajatuksia. Meillä oli aito dialogi koko prosessin ajan”, Nybergh kertoo. 

Yrityskulttuurin huumorilla höystetty työpaikkailmoitus 

Työpaikkailmoituksen kirjoitus oli yksi kriittisistä kohdista, jotka rakensivat erinomaista asiakaskokemusta. Eilakaislan konsultti osasi juuri oikealla tavalla korostaa tekstissä Luxin toimintakulttuuria, jossa asiat tehdään mahdollisimman hyvin ja aina pilke silmäkulmassa. “Hieman jännitti, miten tämä saadaan puettua sanoiksi, mutta he ylittivät odotuksemme tässäkin”, Nybergh kertoo ilahtuneena. 

Yhteinen seikkailu jatkuu loistavan rekrytoinnin siivittämänä

Valitun työnjohtajan kanssa työskentely on lähtenyt käyntiin kuin hyvin öljytty koneisto. “Olemme erittäin tyytyväisiä häneen. Hän on ottanut uuden aluevaltauksen haltuun todella hyvin ja keskustelemme jo tiimin kasvattamisesta”, Nybergh iloitsee.

Luxin kokemus vahvistaa, että Eilakaisla on oikea valinta yrityksille, jotka etsivät kumppania vaativiinkin rekrytointeihin. Eilakaislan asiantuntemus, kokonaisvaltainen palvelu ja kyky kommunikoida asiakkaiden kanssa samalla kielellä tekevät yrityksestä erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat onnistua rekrytoinnissa.

“Voin kiistatta suositella Eilakaislaa. Selkeä ja avoimeen dialogiin perustuva prosessi ei vain täyttänyt odotuksiamme, vaan kuten sanottu, ylitti ne. Olimme otettuja siitä, kuinka hyvin he ymmärsivät alaamme”, summaa Nybergh. Luxin päässä yhteistyöstä jäi hyvän avainpelaajan lisäksi käteen tärkeä oivallus: "Seuraavat rekrytoinnit teemme varmasti Eilakaislan kanssa – se oli meille selkeä oppi!"

Lisää luettavaa: