Case: Schaeffler Finland Oy – henkilöstövuokrauksella kulttuuriin istuva loistotähti

Referenssit | Eilakaisla |

Jyväskylässä sijaitseva Schaeffler Finland Oy (osa kansainvälistä Schaffler-konsernia) on tunnettu korkealaatuisten teollisuuskomponenttien ja -järjestelmien toimittajana sekä liiketekniikan edelläkävijänä. Yritys on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista palvelua ja tukea ja tämä näkyy myös yhteistyökumppaneiden valinnoissa.

Perhevapaasijaisen tarve – Eilakaisla astui kuvaan

Kun Schaefflerin tiimiassistentti jäi perhevapaalle, yksikön päällikkö Jarno Suomela kääntyi Eilakaislan puoleen löytääkseen pätevän sijaisen. “Valitsimme Eilakaislan, koska tiesimme heidän kykenevän löytämään nopeasti laadukkaita kandidaatteja määräaikaiseen työsuhteeseen”, Suomela kertoo. Eilakaislan tehokkuus, maine ja konsernin sisäisten aiempien positiivisten kokemusten tuoma luottamus johtivat yhteistyöhön, joka kantoi hedelmää.

Vaivatonta rekrytointia ja täydellinen tiimilisä

Eilakaislan kanssa työskentely oli sujuvaa alusta loppuun. “Rekrytointiprosessi oli vaivaton ja saimme nopeasti useita sopivia ehdokkaita”, Suomela jatkaa. Valinta kohdistui Marja Laajapuroon, joka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. “Marja on ollut toimeen tarttuva ja itsenäinen tiimiassistentti, joka on sopeutunut saumattomasti joukkoomme”, hän kehuu.

Laajapuro kuvaa rooliaan monipuolisena ja haastavana: "Tykkään siitä, että on paljon tekemistä ja pääsen hyödyntämään kattavasti osaamistani, etenkin kielitaitoa, kun kansainvälisessä työympäristössä virallinen työkieli on englanti ja lisäksi kollegoita on muun muassa Ruotsissa ja Saksassa. Olen myös oppinut uusia järjestelmiä ja kartuttanut osaamistani ennestään täällä huipputeknologian ja IT-insinöörien keskellä.”

Henkilöstövuokra oli yllättävän sujuva ratkaisu

Aluksi Suomela oli huolissaan mahdollisista byrokratian aiheuttamista haasteista henkilöstövuokrauksessa, mutta yhteistyö Eilakaislan kanssa osoittautui yllättävänkin sujuvaksi. “Ennakko-oletukseni oli, että prosessi toisi mukanaan ylimääräistä vaivaa, mutta todellisuudessa kaikki sujui ongelmitta”, Suomela toteaa. 

Laajapuro on sulautunut tiimiin niin hyvin, että hänen määräaikainen työsuhteensa ja virallinen toinen työnantajansa unohtuu usein. “Marja on kuin yksi meistä, ja vasta erityistilanteissa, kuten sairauslomia käsiteltäessä, muistamme hänen olevan Eilakaislan kautta tullut sijainen”, hän jatkaa. Tämä osoittaa Eilakaislan kyvyn yhdistää yritykset ja työntekijät saumattomasti, vahvistaen tiimejä ilman ylimääräistä paperityötä.

Laajapuro on itse kokenut myös solahtaneensa mahtavaan työyhteisöön erinomaisesti. ”En ole missään kohtaa tuntenut olevani ulkoistettu resurssi vaan miellän itseni ihan schaefflerilaiseksi. Täällä on avoin ilmapiiri sekä rehti, reilu ja huumorintajuinen meininki. Kulttuuria kuvaa hyvin se, että joka päivä saa nauraa vedet silmissä, mutta töitä tehdään silti kovasti”, Laajapuro kertoo säteillen. Hän lisää vielä, että Eilakaislan konsultti on ollut ystävällinen ja huolehtivainen sekä pitänyt häneen aktiivisesti yhteyttä. 

Luotettava kumppani määräaikaisiin tarpeisiin

Suomelan kokemus on ollut niin positiivinen, että hän suosittelee Eilakaislaa lämpimästi muillekin yrityksille. “Eilakaisla on osoittautunut erinomaiseksi vaihtoehdoksi, kun tarvitaan määräaikaisia työntekijöitä”, hän toteaa. Schaeffler Finlandin esimerkki osoittaa, että Eilakaisla on luotettava valinta yrityksille, jotka etsivät laadukasta henkilöstövuokrauskumppania.

Lisää luettavaa: