Case: Waltti Solutions – kun yksi rekrytointi johti kahteen huipputekijään

Referenssit | Eilakaisla |

Waltti Solutions (Waltti) on omistautunut joukkoliikenteen digitalisoinnille tarjoamalla kattavia ratkaisuja lippu- ja maksujärjestelmistä matkustajainformaatioon; visio on olla digitaalisten liikkumispalveluiden edelläkävijä. Sen toimintaa ohjaavat arvot ovat asiakaslähtöisyys, vastuullisuus, edelläkävijyys ja yhdessä tekeminen.

Waltti on viime vuoden aikana lisännyt henkilöstömäärää yli 10 uudella työntekijällä. Yritys on kasvanut nopeasti, ja samalla vaihtuvuus on ollut lähes olematonta. Vähäinen vaihtuvuus ja korkea eNPS (66) juontaa henkilöstöä sitouttavasta työkulttuurista, joka on rento, hauska ja työntekijöistä huolehtiva. "Vetää nöyräksi, että olemme tässä kasvussa kyenneet pitämään viihtyvyyden näin hyvänä ja vaihtuvuuden minimaalisena", toteaa Waltin HR- ja talousjohtaja Anne-Sofia Siljander. 

Ilo yhteistyön liimana 

Eilakaisla, jolla on toimisto- ja asiantuntijaroolien rekrytoinnissa vahva markkina-asema, oli helppo valinta kumppaniksi Siljanderin käynnistämään talous- ja HR-assistentin rekrytointiin. "Eilakaislan tiimissä on ollut tekemisen ilo näkyvissä. Rekrytointi-ilmoitukset tehtiin tosi hauskalla tavalla, samoin kohtaamiset ovat olleet hauskoja, jaamme selvästi samanlaisen huumorin. Vaikuttaa, että Eilakaislalla on Waltin tavoin välitön yrityskulttuuri ja arjessa lämminhenkistä yhdessä tekemistä. Ilo onkin ollut Eilakaislan palvelun ytimessä, kertoo Siljander. 

Kun etsii uutta työntekijää, voi toisinaan löytää tuplajättipotin 

Nopeasti hakijoiden joukosta löytyikin Veronica, jonka IT-tradenomiopinnot, aiempi kokemus ja muutenkin kokonaisuus loksahtivat täydellisesti kohdalleen. "Veronica solahti meidän työyhteisöömme niin hyvin, ettei mennyt kuin pari kuukautta, kun todettiin, että meillä on toinen tarve tuotantotiimissä ja Veronica olisi siihen täydellinen palanen. Olimme kaikki tietysti iloisia ja samalla lähdimme Eilakaislan kanssa etsimään uudelleen talous- ja HR-assistenttia", Siljander kuvaa nauraen.  

Seuraavaksi rooliin valikoitui Emma, joka myös osoittautui nappivalinnaksi. "Emma on omaksunut roolinsa todella hyvin ja olen voinut vain ihailla, kuinka nopeasti hän ottaa haltuun työhönsä liittyvää kenttää. Emman pedagoginen opintotausta soveltuu HR-työhön äärimmäisen hyvin – hän ymmärtää ihmisten käyttäytymistä todella laaja-alaisesti. Sen lisäksi hän on todella tehokas ja organisoiva sekä paneutuu talousasioihin huolella ja pieteetillä", Siljander kuvaa. Emma on proaktiivisen työotteensa kanssa laajentanut rooliaan jatkuvasti ja on Siljanderin mukaan alusta asti myös tehnyt työtään suurella sydämellä ja lämmöllä.  

Molemmilla kerroilla työsuhde aloitettiin henkilöstövuokrauksen kautta ja tällä hetkellä sekä Veronica että Emma työskentelevät suoraan Waltin työntekijöinä. "Me saatiin tällainen tuplajättipotti!" toteaa Siljander iloisena loistavista rekrytoinneista.  

Energistä yhteistyötä ja näppärä rekrytointialusta

Rekrytointiprosessista jäi Siljanderille mieleen etenkin tehokas ote: ”Minulle soitettiin säännöllisesti kuulumisia ja varmistettiin etenkin alussa, että kaikki lähti menemään hyvin. Se on arvokasta.” Sen lisäksi, että Waltin ja Eilakaislan yhteydenpito oli Siljanderin mielestä aktiivista läpi yhteistyön, Eilakaislalta oltiin säännöllisesti yhteydessä myös Veronicaan ja Emmaan. ”Eilakaislan aktiivinen yhteydenpito vuokratyöntekijöihin, jopa vakinaistamisen jälkeen, lisää tunnetta, että työntekijöistä välitetään ja heidän hyvinvointinsa kiinnostaa.” 

Kiitosta saivat myös rekrytointiprosessissa käytettävät työkalut ja niiden mahdollistama vauhti. "Se teidän rekrytointijärjestelmänne, jossa hakijat esiteltiin, oli tosi näppärä. Toimitte tosi rivakalla aikataululla ja tosiaankin laitoitte heti tuulemaan. Ja kyllä, lopputulema oli erinomainen – ei olisi voinut olla parempi", Siljander toteaa tyytyväisenä. 

Siljander suosittelee Eilakaislaa lämpimästi hymyssä suin: ”Suosittelen Eilakaislaa rekrytointikumppaniksi kaikille sellaisille yrityksille, jotka kaipaavat energistä, hauskaa sekä alusta alkaen hyvin hoidettua rekrytointiprosessia.” 

Lisää luettavaa: