Firstbeat Hyvinvointianalyysi – "Onko se minua varten?"

Stressiä ja palautumista sekä liikunnan vaikutuksia ja kuntotasoa kuvaava Firstbeat Hyvinvointianalyysi sopii lähes kaikille omasta terveydestä ja hyvinvoinnista sekä kunnon kehittämisestä kiinnostuneille ihmisille. Hyvinvoinnin mittaaminen ei siis suinkaan ole vain biohakkereiden tai teknologiahifistelijöiden touhua, vaan tarkoitettu kaikenlaisille Maija ja Matti Meikäläisille iästä, kunnosta tai tavoitteista riippumatta. Kuulen työssäni kuitenkin aina välillä erilaisia epäilyjä mittauksen tarpeellisuudesta. Kuulostaako esimerkiksi jokin näistä väittämistä sinusta tutulta?


”Jaksan ja voin hyvin, minulla ei ole mitään ongelmia enkä tarvitse mittausta.”

Hienoa kuulla, että tunnet olosi hyväksi. Usein on kuitenkin niin, että oma tuntemus ei vastaa todellisuutta. Hyvinvointianalyysi on toiminut monelle herättäjänä ja pysäyttäjänä oman tilanteen todentamiseen esimerkiksi uupumuksen ja ylikunnon suhteen. Siksi suosittelen mittausta myös sinulle, jotta tiedät, voitko jatkaa huoletta samaan malliin vai onko tarvetta muutoksille.

”Minulla on jo ranteessani viiden eri valmistajan älykellot, joista saan kaiken tarvitsemani tiedon.”

Mahtavaa, että hyvinvointi kiinnostaa sinua! Tiesitkö muuten, että useat valmistajat hyödyntävät laitteissaan juuri Firstbeatin teknologiaa? Hyvinvoinnin kokonaiskuvan paljastava Hyvinvointianalyysi on ikään kuin elokuva, joka täydentyy älylaitteidesi tuottamilla valokuvilla antaen tekemiselle selkeät suuntaviivat, joiden avulla saat enemmän irti myös muista hyvinvointimittareistasi.

”Haluan laihtua, ja olen kiinnostunut vain vaa’an lukemasta sekä kehonkoostumusmittauksesta.”

Upeaa, että sinulla on selvä tavoite mielessäsi. Vaaka ja kehonkoostumusmittaus ovat kieltämättä hyvä työpari rasvaprosentin pienentämiseksi, mutta tässäkin asiassa on olennaista nähdä metsä puilta. Ruokavalion ja liikunnan lisäksi palautuminen ja uni näyttelevät suurta osaa laihdutusprojektin onnistumisessa, sillä univaje lisää ruokahalua ja stressiä sekä vaikeuttaa sen hallintaa. Heikko palautuminen vie tehoja myös treeniltä ja aiheuttaa ylimääräistä kuormitusta. Kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja siksi kokonaiskuvan näkeminen ja sen mielessä pitäminen on välttämätöntä kaikissa elämäntapamuutosprojekteissa.

”Olen jo osallistunut Hyvinvointianalyysiin, kyllä yksi kerta riittää.”

Ilahduttavaa kuulla, että mittauksemme on sinulle jo tuttu juttu. Vaikka Hyvinvointianalyysi tuottaa paljon hyötyä jo yhdellä mittauskerralla, on se ennen kaikkea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin todentamiseen ja seuraamiseen tarkoitettu työkalu. Hyvinvointimme muuttuu jatkuvasti niin iän, elintapojen kuin elämäntilanteiden seurauksena, ja siksi säännöllisesti vähintään kerran vuodessa toteutettava seurantamittaus on kriittinen osa henkilökohtaista, ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.

Säännöllisten seurantamittausten avulla pysyt kärryillä kuormitukseen ja palautumiseen vaikuttavista tekijöistä, varmistat tekemiesi muutosten toimivuuden ja pidät yllä motivaatiota, jotta jaksat jatkossakin tehdä hyvinvointia ja terveyttä edistäviä valintoja jokapäiväisessä arjessasi. Kärjistetysti voisi siis sanoa, että yksi mittauskerta riittää mainiosti sellaiselle ihmiselle, joka ei vanhene ja jonka elämä ja elämäntavat pysyvät muuttumattomana ja stabiilina päivästä ja vuodesta toiseen. Pitkästä urasta huolimatta tällaista sankaria ei ole kuitenkaan vielä tullut vastaan.

Oletko ottamassa ensimmäisiä askelia kohti parempaa oloa vai oletko jo hyvinvoinnin mittaamisen kokenut konkari? Tai haluaisitko vain tietää, mitä kehollesi kuuluu juuri nyt? Firstbeat Hyvinvointianalyysilla saat selville hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät ja seuraat kehitystäsi elämän eri vaiheissa.

 


Blogi julkaistu alun perin www.firstbeat.com -sivustolla

Kuva: FirstBeat Technologies Oy

 

Lisää luettavaa: