Hakijakokemus työnhakuprosessin keskiössä

Rekrytointi, Työnhaku | Eilakaisla |

Me kaikki töitä hakeneet olemme törmänneet erilaisiin rekrytointijärjestelmiin ja niiden myötä vaihteleviin hakukokemuksiin. Yksi eniten negatiivisia kommentteja aiheuttavista seikoista työhaussa on se, kun olet jo kertaalleen syöttänyt henkilötietosi ja ladannut CV:si järjestelmään, sinun tuleekin vielä erikseen kirjoittaa jokainen työkokemuksesi, kertoa koulutuksesi ja muut taitosi järjestelmässä oleviin pakollisiin kenttiin. Tämä on paitsi turhauttavaa, myös aikaa vievää. Erityisesti, jos näin joutuu tekemään kaikkien hakemiensa työpaikkojen kohdalla, joita aktiivisessa työnhaussa olevalla voi tulla useita kymmeniä.

Tavoitteena hakijaystävällisempi ja modernimpi rekrytointijärjestelmä 

Meillä Eilakaislalla oli aiemmin käytössä oma rekrytointijärjestelmä, mutta halusimme modernisoida sitä samalla hakemista helpottaen ja hakijaviestintää parantaen – tietysti ylläpito- ja kehityskustannukset huomioiden. Erityisen tärkeänä pidämme hakijoiden tietosuojaa: kun teemme rekrytointeja ulkoisille asiakkaillemme ja jaamme heille hakijatietoja, ei sähköpostitse henkilötietojen jakaminen tule kyseeseen. 

Valitsimme palveluntarjoajaksi TalentAdoren, suomalaisen HR-teknologiayrityksen, joka hyödyntää rekrytointiratkaisuissaan tekoälyä ja automaatiota. TalentAdore helpottaa rekrytoijiemme työtä mm. lähettämällä hakijoille automaattisia päivitysviestejä silloin, kun hakemuksia aletaan käsittelemään. Näin saamme pidettyä hakijat ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. 

Viestintä järjestelmän kautta on tehty helpoksi ja tekoäly mahdollistaa henkilökohtaisemman palautteen hakijalle myös siitä, miksi ei tullut valituksi tehtävään. Lisäksi saamme jaettua hakijaesittelyt asiakasyrityksemme rekrytoiville esihenkilöille järjestelmän kautta, jolloin hakijoiden tietoja ei tarvitse erikseen lähetellä.

Ylimääräset stepit pois työnhakuprosessista 

Entäs sitten se itse hakeminen kiinnostavaan työpaikkaan? TalentAdoressa pystymme määrittelemään tehtävän mukaan, mitä tietoja hakijasta tarvitsemme. Hakijan tietoja tuplana emme mekään kaipaa, vaan lähtökohtanamme on pitää hakulomakkeet mahdollisimman simppeleinä ja hakijaystävällisinä. Helpoin tapa hakea on hyödyntää omaa LinkedIn-profiilia, mikäli sellainen on. 

Vaihtoehtoisesti hakija voi täyttää tietonsa lyhyeen hakulomakkeeseen. Asiantuntijahauissa toivomme hakijoilta yleensä myös CV-tiedoston liitteeksi, mutta suorittavan tason tehtäviin hakiessa sekään ei ole välttämätöntä. 

Hakijakokemus pääosassa

Hakijatilastoistamme rekrytointijärjestelmän vaihdoksen jälkeen onkin mukava huomata, että myös hakijamäärät ovat kasvaneet: hakijoita vanhassa järjestelmässä vuoden 2021 aikana oli 9 623 kappaletta, kun taas TalentAdoren kautta ensimmäisen 12 kuukauden aikana 13 122 kappaletta. Tähän osuutena on varmasti osaksi helpompi hakukokemus.

Tässä myös muutamia työnhakijoidemme kommentteja hakuprosessista kanssamme TalentAdoren kautta:

”Esimerkillinen rekrytointiprosessi.”

”Homma toimi nopeasti ja selkeästi.”

”Todella esimerkillinen!! Väliaikatiedotus ja arvostava ote hakijaa kohtaan sekä lopuksi selkeästi kerrottu, mihin asiakas toivoi keskittyvän. Kiitokset.”

”Hakijan kannalta mukavaa, kun otettiin yhteyttä pian hakemuksen lähettämisen jälkeen ja vastaus rekrytointiin tuli pikaisesti.”

”Kiitos. Rekrytointiprosessi oli selkeä ja onnistunut.”

Jos haluat kokea vaivattoman ja miellyttävän työnhakuprosessin, suuntaa avoimet työpaikat -sivuille ja löydä unelmiesi työpaikka. Me Eilakaislalla olemme valmiina tukemaan sinua matkallasi kohti uutta uraa! 💚 Postaamme työpaikkoja myös somekanaviimme, joten muistathan ottaa meidät seurantaan! 

Instagram

LinkedIn

TikTok

 

Kirjoittaja Maiju työskenteli Eilakaislalla palvelupäällikkönä vastaten ammattitaitoisten osaajien löytämisestä asiakkaillemme. Maijulla on useamman vuoden ajalta monipuolista HR- ja rekrytointikokemusta henkilöstöpalvelualalta. 

Lisää luettavaa: