Miten ja miksi työelämävalmennuksia käytetään?

Tiedätkö, mitä työelämävalmennukset ovat? Työelämä on jatkuvassa liikkeessä, ja meidän on pysyttävä mukana sen tahdissa. Tässä tueksi astuvat monipuoliset työelämävalmennukset. Ne ovat tie parempaan yhteistyöhön, tehokkaampaan työskentelyyn ja ennen kaikkea työhyvinvoinnin kehittämiseen. Oikeanlaisella valmennuksella organisaatio voi saavuttaa ne tavoitteet, jotka tuntuvat nyt kaukaisilta haaveilta. Miltä kuulostaa? Paneudutaan hieman tarkemmin aiheeseen. Luethan blogin loppuun asti, sillä siellä voit kertoa, miten juuri teillä valmennuksia käytetään!

 

Työelämävalmennuksista saavat tukea sekä organisaatio, tiimi että yksittäinen työntekijä

Työelämävalmennuksia on olemassa erilaisia, ja niihin luetaan sekä työyhteisövalmennukset että muutosvalmennukset.  Nämä valmennukset ovat organisaation ja sen työntekijöiden tukena irtisanomistilanteissa sekä luomassa uusia, yhteen hiileen puhaltavia tiimejä. Ne antavat apuja konfliktitilanteisiin, johtamisen kehittämiseen tai työntekijöiden motivaation sekä työhyvinvoinnin lisäämiseen. Työelämävalmennusten sisältö räätälöidään aina organisaation sen hetkisten tarpeiden mukaan.

✅ Mihin asioihin teillä haluttaisiin työelämävalmennuksissa keskittyä?

✅ Jos olette jo hyödyntäneet työelämävalmennuksia, mihin teemoihin niissä on paneuduttu?

Työelämävalmennukset ovat sijoitus tulevaisuuteen

Työelämävalmennuksen valinnassa kannattaa ottaa huomioon useita tekijöitä. Ensimmäisenä voi tulla mieleen hinta, mutta myös valmennuksen vaikuttavuus ja sisältö ovat ratkaisevia. Lisäksi valmentajan pätevyys ja kokemus ovat avainasemassa, sillä ne määrittävät valmennuksen onnistumisen. Tärkeää on valita valmennus, joka vastaa organisaatiosi tavoitteisiin.

✅ Mikä näistä on juuri teille tärkein kriteeri valmennusta valitessa?

Valmennuksen budjetointi on sijoitus, joka kantaa hedelmää pitkällä aikavälillä. Olipa kyseessä henkilökohtainen, tiimikohtainen tai organisaatiotason budjetointi, jokainen euro on panostus työyhteisön hyvinvointiin ja tehokkuuteen. 

✅ Oletteko te budjetoineet työelämävalmennuksiin?

Räätälöityjä valmennuksia erilaisiin tarpeisiin

Työelämävalmennusten toteuttamistavat ovat monipuoliset. Omissa tiloissa järjestetty valmennus luo tutun ympäristön, kun taas etävalmennus tarjoaa joustavuutta ja säästää aikaa. Hybridimalli yhdistää molempien maailmojen parhaat puolet. Valitse tapa, joka sopii parhaiten organisaatiosi kulttuuriin ja tarpeisiin. Myös valmennuksen sisältö voi vaikuttaa toteuttamistapaan – vai vaikuttaako mielestäsi? 

✅ Millä toimintatavalla te olette toteuttaneet työelämävalmennuksia?


📢 Nyt on sinun vuorosi vaikuttaa! Vastaa kyselyymme ja kerro, onko organisaatiossasi käytetty työelämävalmennuksia, millaisia valmennuksia haluaisitte käyttää tai mitä odotat niiltä tulevaisuudessa. Kysely toteutetaan yhteistyössä Duunitorin kanssa. Vastaa kyselyyn tästä

Työelämävalmennukset 2024 -kysely

 

Lisää luettavaa: