Monipuolinen kokemus vuokratyössä vei uralla eteenpäin

Uratarinat | Eilakaisla |

Vuokratyöntekijämme Sanni Matinmikko on päässyt työskentelemään Eilakaislan kautta paitsi kolmessa eri yrityksessä perätysten, myös etenemään urallaan, kasvattamaan vastuitaan ja siirtymään oman alansa töihin. Miten Sanni päätyi Eilakaislalle töihin ja miten matka tähän on edennyt?

Vaihto itselle uudelle alalle

Nuorempana Sanni teki töitä ravintola-alalla. Ala ei tuntunut kuitenkaan enää jossain vaiheessa omalta, vaan hän halusi uraltaan jotain itselleen sopivampaa – tavoitteena oli toimistotyö. Töitä etsiessä vastaan tuli Eilakaislan työpaikkailmoitus, jossa Eilakaisla etsi asiakasyrityksensä Technopoliksen kanssa työntekijöitä yrityksen auloihin Oulussa. Kiinnostus heräsi ja Sanni päätti hakea työpaikkaa.

Jo parinkymmenen minuutin päästä hakemuksen lähettämisestä hausta vastannut Eilakaislan palvelupäällikkö Anu soitti Sannille ja pyysi tätä työhaastatteluun. Prosessi eteni nopeaa tahtia myös Technopoliksen kanssa ja pian Sanni sai työn Customer Service Agentin tehtävässä. Kyseessä oli vuokratyösuhde, eli Sanni solmi työsopimuksen Eilakaislan kanssa. Työssään hän hoiti Technopoliksen useita auloja ja työ olikin hyvin monipuolista ja vauhdikasta.

”Esihenkilöni Anun kanssa yhteistyö oli mukavaa ja meidän koko tiimistä pidettiin huolta. Muistelen vieläkin tuota aikaa lämmöllä. Siitä jäi todella positiiviset muistot ja meillä oli myös yhteisiä tapahtumia", Sanni muistelee.

Koulupaikka vei uudelle paikkakunnalle

Noin 1,5 vuoden Technopoliksella työskentelyn jälkeen Sanni sai koulupaikan Vaasan yliopistosta, minkä myötä hän päätti työsuhteensa Oulussa. Muutto Vaasaan tapahtui syksyllä 2020 ja ensimmäisen lukuvuoden Sanni keskittyi opiskeluihinsa. Seuraavaksi kesäksi oli kuitenkin tarkoitus muuttaa Helsinkiin, josta Sanni alkoi etsiä työpaikkaa. Työnhaku Helsingistä tuntui yllättävän haastavalta, ja Sanni päätti kysyä apua Eilakaislalta.

”Soitin Anulle, kerroin hänelle muutostani ja kysyin, olisiko Eilakaislalla minulle sopivia työpaikkoja kesäksi tarjolla Helsingissä. Anu välitti yhteystietoni eteenpäin Helsingin kollegoilleen, ja pian tämän jälkeen sain puhelun Eilakaislan henkilöstökonsultilta Ellalta", Sanni kertoo ja jatkaa, ”minulla oli melkein heti avoin haastattelu Ellan kanssa, jossa pääsimme tutustumaan ja kerroin hänelle osaamisestani ja toiveistani."

Muutaman viikon päästä Sanni sai työpaikan Eilakaislan kautta Siemens Financial Services AB:lta Customer Service Advisor -tehtävässä. Sanni työskenteli tehtävässä vuoden 2021 kesän pääkaupunkiseudulla sekä tämän jälkeen opintojen ohella osa-aikaisesti etänä Vaasasta käsin.

Askel omaa alaa kohden

Vuoden 2022 kesätyön etsinnässä autettiin jälleen Eilakaislalta, kun Sanni löysi kolmannenkin työnsä Eilakaislan kautta – myös tällä kertaa pääkaupunkiseudulta, jonne oli edessä pysyvä muutto.

”Poikaystäväni huomasi Eilakaislan työpaikkailmoituksen, jossa Rastor-instituutille etsittiin digimedia-assistenttia Helsinkiin. Soitin suoraan Ellalle ja kysyin häneltä, voisiko työ olla minulle sopiva, sillä Ella tiesi taustani ja osaamiseni. Hausta vastannut Eilakaislan seniorkonsultti Heidi otti minut mukaan rekrytointiprosessiin", Sanni avaa prosessia ja tarkentaa: ”Heidi soitti minulle ja kertoi, että olen vahvoilla prosessissa. Taustani oli tehtävään todella sopiva, sillä opiskelen yliopistossa viestintää.”

Lopulta Sanni sai työpaikan ja hän työskenteli vuoden 2022 kesän tehtävässä kokoaikaisena, ja tämän jälkeen työ on jatkunut osa-aikaisena. Sannin työhön sisältyy muun muassa monenlaisia projekteja, sisällöntuotantoa ja erilaisia visuaalisuuteen liittyviä työtehtäviä.

”Olen nyt ensimmäisessä täysin oman alani työssä. Viihdyn työssä hyvin ja saan todella hyvää kokemusta. Vuokratyö on ollut tosi joustava ja itselle sopiva vaihtoehto, ja esimerkiksi opiskeluiden ohella työskentely on onnistunut helposti", Sanni kertoo kokemuksistaan.

Vuokratyössä Sannin mukaan positiivista on myös Eilakaislan konsultilta saatu tuki ja apu: ”En ole jäänyt yksin, ja olen saanut paljon tukea omaan työntekooni, tavoitteisiini sekä etuihini liittyen. Vastuukonsultti on pitänyt tiiviisti yhteyttä ja kysynyt kuulumisia. Lisäksi olen saanut arvokasta tietoa ja näkemystä työelämään Eilakaislan ammattilaisilta."


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: