Räätälöityä asiantuntijapalvelua in-house-mallilla

Me Eilakaislalla kuuntelemme asiakkaidemme pohdintoja herkällä korvalla ja pyrimme vastaamaan resurssiemme ja palveluvalikoimamme puitteissa aina asiakkaidemme toiveisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tiedämme kokemuksesta, että nopeatempoisella ja tilanneherkällä alalla, mitä vain voi tapahtua ja henkilöstötarpeet muuttuvat jatkuvasti. In-house-konsultointi on yksi palvelumalleistamme vastaamaan vaihteleviin ja ennakoimattomiin tilanteisiin – avaan tätä blogissani.

Mitä in-house-malli tarkoittaa?

In-house-mallissa Eilakaislan rekrytointikonsultti - tai muu talon sisältä löytyvä asiantuntijamme - työskentelee tarpeen mukaisesti joko kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti asiakkaallamme. Käytännössä asiakkaallamme on siis määräajan käytössään tehtävän vaatimukset ja odotukset täyttävä henkilö, Eilakaislan asiantuntijan tuottaessa yhdessä sovittua palvelukokonaisuutta asiakkaan tiloissa ja työvälineillä.
 
Teemme in-house-projekteja tuon tuosta ja itse olen työskennellyt in-house-konsulttina jo pariin otteeseen, kuten myös tällä hetkellä. Ensimmäinen projekteistani liittyi nopeatempoiseen rekrytointien ruuhkahuipun purkamiseen ja nykyisessä, reilun puolen vuoden ajan kestäneessä, työssäni in-house-konsulttina paikkaan opintovapaalle jääneen työntekijän jättämää aukkoa. Toimin media-alan organisaatiossa, pääsääntöisesti kahden yksikön HR-partnerien tukena ja kumppanina rekrytointiasioissa sekä autan rekrytoivia esihenkilöitä rekrytointiprosessien läpiviemisessä. Viimeistelen työpaikkailmoitukset ja huolehdin, että kaikki uloslähtevä teksti on laadukasta. Olen tarvittaessa mukana myös työhaastatteluissa esihenkilöiden tukena, teen rekrytointimarkkinointia ja henkilöarviointeja, autan lähikollegaani rekrytointiasioiden pyörittelyssä sekä muita tiimiläisiäni avustavissa HR-tehtävissä.

In-house-konsultista asiantuntija käyttöön määräajaksi

Yritykselle in-house-konsultointi on varsin mutkaton tapa saada asiantuntija käyttöön määräajaksi. Nykyisenkin asiakkaan kanssa yhteinen sävel löytyi nopeasti, kun alustavien keskustelujen ja syvemmän tarvekartoituksen jälkeen kävin esittäytymässä paikan päällä. Palvelun sisältö rakentuu työtuntimääräarvion ja tarvittavan osaamisen perusteella. Veloitukseen kuluu automaattisesti sovittu päivittäinen /viikoittainen työaika asiakkaan tarpeesta riippuen, Eilakaislan tuki HR-asioissa, lakisääteiset työnantajavelvoitteet sekä työhyvinvoinnista ja osaamisesta huolehtimisen. Lomista tai poissaoloista emme laskuta erikseen.
 
Olen myös itse kokenut in-house-konsultin roolin antoisaksi saaden nauttia ”uusista työhaasteista” samalla kuitenkin tietäen, että oma rakas tiimini ja työyhteisöni Eilakaislalla säilyvät ennallaan.

Tarvetta rekrytoinnin asiantuntijapalveluille?

Mikäli yrityksessänne käydään pohdintoja, kuinka saada rekrytoinnin asiantuntijapalveluita järkevästi, helposti, osa-aikaisesti ja laatu edellä, kannattaa rohkeasti kääntyä puoleemme, vaikka sinulla olisi vasta aihio pöydällä ja lopullinen tarve odottamassa muotoutumistaan. Annamme mielellämme lisätietoja joustavasta ja räätälöitävissä olevasta in-house-palvelumallistamme, jossa saat asiantuntijamme avuksi esimerkiksi rekrytointi- tai HR-projektiin. Tilanteen mukaan voimme työskennellä joko paikan päällä tai etätyöskentelyn kautta.

***

In-house-palveluprosessi

1. Tarvekartoitus yhdessä asiakkaan kanssa
2. Ratkaisuehdotus ja tarjous
3. Tarjouksen hyväksyminen
4. Eilakaislan tarjoaman henkilön tapaaminen
5. Sopimuksen allekirjoitus
6. Valitun henkilön perehdytys
7. Seurantapalavereista sopiminen Eilakaislan ja asiakkaan kesken Lue lisää HR-konsultoinnista >

Kirjoittaja Marjukka Kinnunen työskenteli Eilakaislalla HR-asiantuntijana, ja tätä ennen henkilöstökonsulttina vuodesta 2016.

Lisää luettavaa: