Varaudu vuodenvaihteeseen kausityöntekijöillä

Vuoden viimeiset kuukaudet tunnetaan kiireisenä yhteen niputtamisen aikana ennen uuden vuoden alkua. Joulukuu monine pyhineen sekä lyhyempine työviikkoineen tiivistää tekemisen lyhyempään aikaperiodiin. Vuokratyön tarpeen ei aina tarvitse olla pitkäaikaista, vaan apua voi saada myös lyhytaikaisiin tarpeisiin.

Usein tarve lyhyille vuokratoimeksiannoille on äkillinen, ja toive työntekijän aloittamiselle on pikainen. Vaikka apu löytyy myös yllättäviin tilanteisiin, on potentiaalisten lisäkäsien hyödyntämistä hyvä suunnitella etukäteen. Kesälomakausi on yleinen aika hyödyntää vuokratyöntekijöitä, mutta myös vuoden loppupuolella on tilanteita, jolloin ulkopuolinen apu on koettu hyödylliseksi. On inventaariota, lisääntynyttä postitusta, tai asiakaspalvelun ruuhkahuipun purkamista, joka työllistää omaa henkilökuntaa tavanomaista enemmän. Pyhistä johtuen jo lyhyempi kuukausi asettaa tekemiselle aikaraamit, jossa samat asiat tulee saattaa maaliin lyhyemmässä ajassa.

Yhdelle joulu tarjoaa hengähdyksen, toiselle toivotun keikkatyön  

Edellä mainituissa esimerkeissä kausityöntekijöiden hyödyntäminen voi olla toimiva ratkaisu vuoden vaihteen ylimenoon. Siinä missä toinen toivoo hengähdystaukoa joulun alla, voi toinen olla into piukkana lyhyempiin työsuhteisiin - eli meidän kielellä toimeksiantoihin. Monenlaiset eri elämäntilanteet mahdollistavat lyhyempien toimeksiantojen tekemisen toimialalla kuin toimialalla.

Opiskelijan näkökulmasta töiden tekeminen vuoden vaihteen aikana mahdollistaa ylimääräisen tienestin laittamisen sukan varteen kevättä varten. Löytyy keikkatyöntekijöiden joukosta myös osa-aikaista yrittäjää, useampaa työtä tekevää tai muuten vain lyhyemmistä toimeksiannoista kiinnostunutta ammattilaista. Keikkoja tekevät osaajat altistuvat usein uusille työtehtäville ja -ympäristöille, joka edesauttaa uusien työtehtävien nopeaa haltuun ottamista. Siispä vuokratoimeksiantojen ei aina tarvitse olla kuukausien mittaisia, vaan apua voi saada myös muutamaksi viikoksi tai päiväksi keikkatyöntekijän muodossa!

Kirjoittaja Heidi Cantell työskenteli henkilöstökonsulttina Eilakaislalla.  Alkuperäinen teksti julkaistu 12.11.2019

Voimmeko auttaa yritystänne vuodenvaihteen kiireissä? Ota yhteyttä! >
Lue lisää henkilöstövuokrauksesta >

Lisää luettavaa: