Vinkki, jolla haet töitä tekemättä mitään

Aikaisemmin avasin blogissani, kuinka tulla rekrytoijan löytämäksi Linkedinissä. Lopussa kävin pikaisesti lävitse herkullisen työnhakua tehostavan vinkin, johon haluan palata nyt. Vinkki kuuluu näin: Kerro työnhaustasi Linkedinissä ja ole #OpenToWork! Tällä tavalla kerrot rekrytoijille sekä talenttien etsijöille työnhaustasi ja että olet halukas keskustelemaan mahdollisista uusista haasteista.

Kuinka olla #OpenToWork?

Linkedin saattaa toisinaan kysyä sinulta työnhakustatuksestasi. Löydät tämän ominaisuuden omasta LinkedIn-profiilistasi heti nimi- ja otsikkotietojen alta:

Vinkki-jolla-haet-toita-tekematta-mitaan-linkedin-opentowork-1-1

Mieti alkuun, mitkä ovat ne työtehtävät, joita haluat jatkossa tehdä. Se helpottaa sinua kohdentamaan työnhakuasi tavoitteidesi mukaisesti. Klikkaa Get Started ja pääset kertomaan sinua kiinnostavista työtehtävistä. Aloita täyttämällä relevantit tehtävänimikkeet. Rekrytoijan näkökulmasta työn sijainti on tärkeä, eli jos olet valmis muuttamaan toiselle paikkakunnalle tai päinvastoin etsit työtä ainoastaan kotikaupungistasi, kerro se tässä. Tämän jälkeen pystyt kertomaan, milloin olet valmis aloittamaan uudessa tehtävässä. Tarkenna myös, millaisesta työsuhdetyypistä olet kiinnostunut. 

Valitse lopuksi, kenen haluat näkevän tämän tiedon. Jos valitset sen näkyväksi kaikille, myös nykyiset kollegasi sekä työnantajasi näkevät sen. Samalla profiilikuvaasi ilmestyy vihreät reunukset #OpenToWork-tekstillä, joilla ilmaiset vielä avoimemmin verkostollesi olevasi työnhaussa. Valitsemalla Only rercuiters, LinkedIn pyrkii estämään tiedon nykyisiltä kollegoiltasi ja työnantajaltasi, edes Recruiter-lisenssillä nykyinen työnantajasi ei tätä tietoa näe. Kannattaa huomioida, että Recruiter-lisenssi on monen rekrytoijan leikkikalu ja on vain luonnollista, että osaajat, jotka kertovat olevansa #OpenToWork osuvat rekrytoijan haaviin ensimmäisenä. Asetuksen avulla minun – tai rekrytoija-kollegoitteni - on helppo olla sinuun yhteydessä ja heti esittelyjen jälkeen mennä suoraan asiaan. Valitse kumpi on parempi omiin tarpeisiisi. Tältä se näyttää valmiina:

Vinkki-jolla-haet-toita-tekematta-mitaan-linkedin-opentowork-2-1

Pidä LinkedIn-profiilisi ajan tasalla

Omassa työssäni huomaan, että monet #OpenToWork omaavat henkilöt vaihtavat työpaikkaa melko nopeasti, ottamatta kantaa hakevatko aktiivisesti muutoinkin töitä. Olen siis nähnyt tämän ominaisuuden toimivan. Muista kuitenkin pitää Linkedin-profiilisi muiltakin osin ajan tasalla, jotta saat tästä ominaisuudesta kaiken hyödyn irti!

Kirjoittaja Marjo Hämäläinen työskenteli Eilakaislalla Talent Acquisition Managerina. Marjo on Linkedin-profiilien silmäilijä ja muiden hakukanavien suurkuluttaja, jonka työtapa on ehdokaslähtöinen.

Teksti päivitetty 6.7.2020


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: