Vinkki, jolla haet töitä tekemättä mitään

Aikaisemmin avasin blogissani, kuinka tulla rekrytoijan löytämäksi Linkedinissä. Lopussa kävin pikaisesti lävitse herkullisen työnhakua tehostavan vinkin, johon haluan palata nyt. Vinkki kuuluu näin: Kerro työnhaustasi Linkedinissä ja ole Open to Job Opportunities (OJO)! Tällä tavalla kerrot rekrytoijille sekä talenttien etsijöille työnhaustasi ja että olisit halukas keskustelemaan mahdollisista uusista haasteista.

Kuinka olla OJO?

Linkedin saattaa toisinaan kysyä sinulta työnhakustatuksestasi. Löydät tämän OJO-ominaisuuden omasta LinkedIn-profiilistasi heti nimi- ja otsikkotietojen alta:

Vinkki-jolla-haet-toita-tekematta-mitaan-linkedin-ojo

Mieti alkuun, mitkä ovat ne työtehtävät, joita haluat jatkossa tehdä ja millaiset yritykset sinua kiinnostavat. Se helpottaa sinua kohdentamaan työnhakuasi tavoitteidesi mukaisesti. Klikkaa Get Started ja pääset kertomaan sinua kiinnostavista työtehtävistä. Aloita täyttämällä relevantit tehtävänimikkeet. Rekrytoijan näkökulmasta työn sijainti on tärkeä, eli jos olet valmis muuttamaan toiselle paikkakunnalle, kerro se tässä. Tarkenna myös, millaisesta työsuhdetyypistä olet kiinnostunut. 

Valitse lopuksi, kenen haluat näkevän tämän tiedon. Jos valitset sen näkyväksi kaikille, myös nykyiset kollegasi sekä työnantajasi näkevät sen. Valitsemalla Only rercuiters, LinkedIn pyrkii estämään tiedon nykyisiltä kollegoiltasi ja työnantajaltasi, edes Recruiter-lisenssillä nykyinen työnantajasi ei tätä tietoa näe. Kannattaa huomioida, että Recruiter-lisenssi on monen rekrytoijan leikkikalu ja on vain luonnollista, että osaajat, jotka OJO-asetuksella kertovat olevansa Open to New Opportunities, osuvat silmiin ensimmäisenä. Asetuksen avulla minun – tai rekrytoija-kollegoitteni - on helppo olla sinuun yhteydessä ja heti esittelyjen jälkeen mennä suoraan asiaan.

Pidä LinkedIn-profiilisi ajan tasalla

Omassa työssäni huomaan, että monet OJO-profiilin omaavat henkilöt vaihtavat työpaikkaa melko nopeasti, ottamatta kantaa hakevatko aktiivisesti muutoinkin töitä. Olen siis nähnyt tämän ominaisuuden toimivan. Muista kuitenkin pitää Linkedin-profiilisi muiltakin osin ajan tasalla, jotta saat OJO-ominaisuudesta kaiken hyödyn irti!


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Rekisteröidy työnhakijaksi

Lisää luettavaa: