Vuokratyö on joustava ja mahdollistava työskentelymuoto

”Kiitos kaikesta, tämä on ollut minulle ihan uskomaton tilaisuus Eilakaislalla ja olen siitä kiitollinen ikuisesti!” Tämä palaute vuokratyöntekijältä on vahva viesti vuokratyön tärkeästä asemasta työuran rakentumisessa. Vuokratyö on työnhakijalle paitsi joustava, myös mahdollistava valinta. Työnhakija voi hakeutua vuokratyön pariin monista syistä – se tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin elämäntilanteisiin, kuten opintojen tai yrittäjyyden oheen, uudelle uralle suunnatessa tai takaisin työelämään palatessa. Vuokratyö on usein tilaisuus kartuttaa monipuolisesti työkokemusta erilaisissa tehtävissä ja työyhteisöissä.


Me Eilakaislalla tapaamme työntekijäehdokkaat aina henkilökohtaisesti, antaen heille äänen työnhakijana. Tarjoamme haastattelumahdollisuuksia sekä hakuprosesseissa että avointen haastatteluiden merkeissä. Kartoittaessamme työnhakijan potentiaalia, näemme hakijan monet mahdollisuudet ja pystymme ohjaamaan henkilöä kohti tämän omia tavoitteita.

Vuokratyöntekijästä pidetään hyvää huolta

Henkilöstövuokrauksessa työntekijän työnantajana on Eilakaisla. Työsuhteen aikana työntekijän rinnalla on nimetty vastuukonsultti, joka huolehtii työntekijästä ja hänen työsuhdeasioistaan. Työntekijän kanssa tehdään työsopimus, keskustellaan sen ehdoista sekä muista työsuhteeseen kuuluvista asioista, kuten työterveyspalveluista ja vakuutusturvasta. Me Eilakaislalla tarjoamme lakisääteistä laajemman työterveyshuollon työntekijöillemme. Myös vuokratyöntekijän palkkatoivetta pyritään kunnioittamaan - maksettu palkka on aina vähintään työehtosopimuksen mukainen. Sitkeästi voimassa oleva myytti siitä, että henkilöstövuokrausyritykset "vetäisivät välistä" työntekijän palkasta ei siis pidä paikkansa. Myös lomat määräytyvät työehtosopimuksen mukaan.

Konsultin roolissa pidän vuokratyöntekijöihin säännöllisesti yhteyttä ja rohkaisen heitä olemaan yhteydessä myös meihin päin – kynnyksen on oltava matala. Vastuukonsulttina olen aidosti kiinnostunut työntekijäni tilanteesta ja kuulumisista ja pidän tärkeänä kuulla hänen työnsä sujumisesta ja tulevaisuuden tavoitteistaan.

Vuokratyösuhteen päätyttyä edessä uudet mahdollisuudet

Vuokratyösuhteen jälkeen työntekijä on yhtä uutta kokemusta – ja työtodistusta – rikkaampi. Hän on oppinut uusia tehtäviä, ohjelmistoja, työn tekemisen tapoja ja uutta työkulttuuria. Ennen kaikkea työkokemus on rikastuttanut hänen ymmärrystään itsestään osaajana sekä todennäköisesti myös kirkastanut näkemystä oman uran suunnasta.

Herkällä korvalla tilannetta kuuntelevan konsultin tahtotilana on auttaa hyvin suoriutunutta työntekijää seuraavan työpaikan löytämisessä. Hyville työntekijöille töitä kauttamme usein löytyykin. Vuokratyöntekijöistämme moni myös rekrytoituu asiakasyritykseen vuokratoimeksiannon jälkeen.

 
Lataa opas: Henkilöstöä palveluna


 

Kirjoittaja Anne Suolanko työskenteli henkilöstökonsulttina Eilakaislalla.

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: