Suomalaisen Työn Liitto: rekrytointia ja henkilöstövuokrauspalveluja

Suomalaisen Työn Liitto käyttää Eilakaislan palveluja erilaisiin rekrytointitarpeisiin, mm. oikeiden asiantuntijoiden löytämisessä organisaation avainpaikoille sekä kumppanina väliaikaisten, nopeiden työntekijätarpeiden täyttämisessä vuokratyöntekijöiden avulla.

”Eilakaislan avulla olemme saavuttaneet tavoitteitamme myös siinä mielessä, että olemme saaneet rekrytoitua uusia tärkeitä osaajia heidän kauttaan. Heidän verkostojensa kautta olemme löytäneet henkilöitä avainpaikoillemme”, kertoo Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta.

”Eilakaislan konsultit tuntevat meidät oikein hyvin ja siten myös työkulttuurimme. Kun samat henkilöt ovat tehneet meille monta rekrytointia, he osaavat myös arvioida, miten henkilö sopeutuu juuri meidän organisaatioomme”, Lausala kuvaa.

Referenssit_Tero-Lausala.jpg

Tero Lausala, Suomalaisen Työn Liitto

Granlund: HR-asiantuntijan rekrytointi nopealla aikataululla

Granlund kääntyi Eilakaislan puoleen hakiessaan asiantuntijaa henkilöstöhallintoon.

”Mielikuvani Eilakaislan vahvasta brändistä, sekä nopeasta ja asiantuntevasta palvelusta sai minut soittamaan heille”, kertoo Granlundin henkilöstöpäällikkö Minna Lappalainen.

”Soitettuani Eilakaislalle prosessi käynnistyi välittömästi. Kuulin, että Eilakaislan hakijakannasta ja verkostoista löytyy todennäköisesti hyvinkin nopeasti juuri tähän tehtävään sopiva henkilö ja näin myös kävi”, Lappalainen kuvaa.

Blogi-osiosta voit lukea, minkälaisen osaajaan Granlundille löysimme! Kerromme sekä asiakkaan että työntekijän näkökulmasta sujuvasta rekrytoinnista ja siitä, miten rekrytoitu Nina Puttonen on Granlundilla viihtynyt.

Referenssit_Minna-Lappalainen.png

Minna Lappalainen, Granlund

Kreate Oy: Henkilöstövuokrauksen kautta HR-osaamista yritykseen

Infrarakentaja Kreate löysi Eilakaislan kautta juuri sopivan osaajaan henkilöstöhallintoonsa.

”Bisnestä ja henkilöstöä ei voida erottaa. Kreate on yhtä kuin sen henkilöstö”, toteaa henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Santeri Rommi. Rekrytoitaessa uusia ihmisiä yritykseen kiinnitetään huomiota ihmisten sitoutuneisuuteen ja ennakkoluulottomaan asenteeseen.

Rommi päätyi henkilökohtaisten suhteiden kautta käyttämään Eilakaislan palveluja sopivaa osaajaa etsiessään. Prosessi meni loistavasti. ”Yritin ensin itse palkata henkilöä siinä onnistumatta. Eilakaislan kautta henkilö oli töissä viikon kuluttua siitä, kun olin jättänyt toimeksiannon. Kaikki neljä esiteltyä kandidaattia olivat sellaisia, että heidät olisin voinut palkata tähän tehtävään. Valitun henkilön täsmäosaaminen ratkaisi, ja päätös oli sitten helppo tehdä”, Rommi kertoo.

”Eilakaislan tuntiraportointisysteemi on selkeä ja hyvä – muistutus tuntien hyväksynnästä tulee aina ajallaan ja näin asia tulee kiireenkin keskellä hoidettua”, Rommi kiittää yhteistyöhön tyytyväisenä.

Lue henkilöstö- ja lakiasianjohtaja Santeri Rommin ja rekrytoidun HR-koordinaattori Ninnu Saarikosken yhteinen haastattelu onnistuneesta rekrytointiprosessista.

Referenssit_Santeri-Rommi.jpg

Santeri Rommi, Kreate

Fiskars Services: henkilöstövuokrauspalveluja ja IT-osaamista

Fiskars Services Oy käyttää Eilakaislaa henkilöstövuokrauspalveluissaan. Palveluita käytetään Fiskarsin masterdata service centerissä, finance-organisaatiossa ja assistenttipalveluissa.

”Kaikkia kyvykkyyksiä emme halua kasvattaa yrityksemme sisälle, esimerkiksi projektiluontoisissa tehtävissä”, kuvaa Tiina Hildén yrityksen tarpeita.

Vastaavanlainen tilanne on tuotannossa ruuhkahuippujen ollessa kyseessä, joiden tasoittamisessa vakituinen henkilökunta ei tule kysymykseen. Hildénin mukaan juuri tässä Eilakaisla on ollut erinomainen kumppani ja tuonut joustavuutta toimintaan:

”Löytämällä oikeat henkilöt oikealla ammattitaidolla niiden spesifikaatioiden mukaan, jotka me olemme heille antaneet, on parasta apua meille”, kiteyttää Hildén.

Älä aikaile, kerro meille tarpeesi!