1. Hyvä työhakemus aloittaa vastaamalla kysymykseen miksi

>

Mikä sai sinut tarttumaan juuri tähän työpaikkailmoitukseen? Oliko se unelmiesi työ vai huippukiinnostava yritys? Vai vastasivatko työtehtävät juuri osaamistasi? Aloita työhakemuksesi kertomalla, miksi juuri tämä työpaikka kiinnostaa ja miksi koet, että juuri sinä olet se oikea henkilö hoitamaan tehtävää.

Hyvä työhakemus sisältää vakuuttamista, itsensä ja oman osaamisen tunnistamista, arvostamista sekä sen markkinoimista. Toisinaan vaatii tarkkuutta löytää, mikä aiemmasta työkokemuksesta, koulutuksesta ja osaamisesta on juuri tälle yritykselle ja tähän työtehtävään sopivaa.

 

2. Ytimekästä ja lukemaan houkuttelevaa

>

Jos ansioluettelon tulee olla tiivis, asiapitoinen ja luetelmatyyppinen, voi työhakemuksen kirjoittaa persoonallisemmin ja kuvailevammin. Vältä kuitenkin rönsyilyä ja keskity ytimekkäästi asiaan. Työhakemuksen pituudeksi yksi sivu riittää hyvin.

Työhakemuksessakaan ei kannata olla liian tuttavallinen, vaan mieluummin pitäytyä asialinjalla. CV:n tavoin myös työhakemuksen teksti kannattaa aina tarkistaa huolellisesti. Anna se vaikka  ystävällesi luettavaksi, jotta varmistat, ettei tekstiin vahingossakaan jää kirjoitusvirheitä.

 

3. Tukea työpaikkailmoituksesta

>

Työhakemusta tehdessä pidä työpaikkailmoitus näkyvillä ja tarkista kaikki hakijalta toivotut asiat. Tehtäväsi on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinä täytät tehtävässä vaadittavat ominaisuudet.

Hyvän työhakemuksen tunnistaa siitä, että siihen on perustellen nostettu esiin keskeisimmät kriteerit, millä uskot olevasi vahvoilla työpaikan saannissa. Hyvä on myös osoittaa, että tunnet yritystä ja sen toimintaa. Älä kuitenkaan toista samoja lauseita kuin ansioluettelossa.

 

4. Puutteita ei kannata pelätä

>

Harvoin käy niin, että ihan kaikki hakijan osaaminen osuu yksiin työpaikassa vaadittavien ominaisuuksien kanssa. Työhakemuksessa voi huomioida nämä puuttuvat taidot kertomalla, mitä muuta osaamista sinulta löytyy tai jos olet panostanut juuri tuon alueen kehittämiseen. Tärkeää kuitenkin on, että kaikki kirjoittamasi on totta, ja että ansioluettelosi tukee hakemustasi. 

 

5. Lopetuskin on tärkeä

>

Jos palkkatoive on pyydetty, lisää se työhakemuksesi loppuun. Työhakemus kannattaa lopettaa positiivisesti ja vielä uudelleen kiinnostuksesi osoittamalla. Yhtä tärkeää kuin on muistaa kirjoittaa vastaanottajan tiedot oikein, muista lisätä vielä oma nimesi sekä voimassa olevat yhteystietosi.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme! Jos et juuri nyt löydä kiinnostavaa työmahdollisuutta, voit halutessasi liittyä suoraan osaajayhteisöömme. Osaajayhteisön jäsenenä olet jatkuvasti löydettävissä lukuisiin työmahdollisuuksiin. 

Katso avoimet työpaikat  Liity osaajayhteisöömme

Lue mielenkiintoiset blogimme liittyen työnhaun aloitukseen:

Nappaa vinkit loistavaan työhakemukseen!

Työhakemus on myyntipuhe, joka tuo työnantajalle lisätietoa ansioluettelon lisäksi. Lue blogista vinkit hyvän työhakemuksen kirjoittamiseen!
Lue lisää

Lisää avoimeen hakemukseen videotervehdys ja erotu eduksesi!

Lisäämällä avoimeen työhakemukseen videotervehdyksen, voit houkutella rekrytoijan tutustumaan varsinaiseen ansioluetteloosi ja profiiliisi tarkemmin.
Lue lisää

Miksi Kaislanetin työnhakulomakkeen huolellinen täyttö kannattaa?

Miten hyödyt ajantasaisesta työnhakuprofiilista ja mitä työnhakulomakkeen huolellinen täyttö Kaislanetissä tarkoittaa? Lue Anniinan blogista!
Lue lisää

Miten laatia hyvä työhakemus?

Lue Eilakaislan blogista 5 vinkkiä hyvän työhakemuksen laatimiseen!
Lue lisää

Rekrytoijan vinkit nuorelle työnhakijalle!

Nuoren työnhakijan kohdalla työn hakemiseen ja työpaikan saamiseen vaikuttavat monet eri asiat. Lue henkilöstökonsulttimme Heidi Martiala-Welinin blogista, kuinka selättää työnhakuun liittyvät...
Lue lisää

5 vinkkiä avoimeen työhakemukseen

Lue yhteyspäällikkömme Jenna Jaurakkajärven 5 vinkkiä avoimeen työhakemukseen. Jätä myös oma avoin hakemuksesi liittymällä osaajayhteisöömme!
Lue lisää

Miksi avoimen hakemuksen jättäminen kannattaa?

Lue blogista, miksi avoimen hakemuksen jättäminen kannattaa. Liity myös osaajayhteisöömme ja ole löydettävissä sopiviin työmahdollisuuksiin!
Lue lisää

Näytä lisää