Hyvä työhakemus keskustelee – paras neuvottelee jo työpaikasta

Ansioluettelo on työnhaussa tärkeä, mutta yhtä tärkeässä asemassa on hyvä työhakemus, sillä se toimii "sisäänheittäjänä" ansioluettelolle. Hyvin laadittu työhakemus houkuttelee rekrytoijaa tutustumaan CV:seen. Lue rekrtointikonsulttiemme vinkit, joilla saat sinunkin työhakemuksesi neuvottelemaan työpaikasta!

Tyohakemus_847x282.png

1. Hyvä työhakemus aloittaa vastaamalla kysymykseen miksi

Mikä sai sinut tarttumaan juuri tähän työpaikkailmoitukseen? Oliko se unelmiesi työ vai huippukiinnostava yritys? Vai vastasivatko työtehtävät juuri osaamistasi? Aloita työhakemuksesi kertomalla, miksi juuri tämä työpaikka kiinnostaa ja miksi koet, että juuri sinä olet se oikea henkilö hoitamaan tehtävää.

Hyvä työhakemus sisältää vakuuttamista, itsensä ja oman osaamisen tunnistamista, arvostamista sekä sen markkinoimista. Toisinaan vaatii tarkkuutta löytää, mikä aiemmasta työkokemuksesta, koulutuksesta ja osaamisesta on juuri tälle yritykselle ja tähän työtehtävään sopivaa.

2. Ytimekästä ja lukemaan houkuttelevaa

Jos ansioluettelon tulee olla tiivis, asiapitoinen ja luetelmatyyppinen, voi työhakemuksen kirjoittaa persoonallisemmin ja kuvailevammin. Vältä kuitenkin rönsyilyä ja keskity ytimekkäästi asiaan. Työhakemuksen pituudeksi yksi sivu riittää hyvin.

Työhakemuksessakaan ei kannata olla liian tuttavallinen, vaan mieluummin pitäytyä asialinjalla. CV:n tavoin myös työhakemuksen teksti kannattaa aina tarkistaa huolellisesti. Anna se vaikka  ystävällesi luettavaksi, jotta varmistat, ettei tekstiin vahingossakaan jää kirjoitusvirheitä.

3. Tukea työpaikkailmoituksesta

Työhakemusta tehdessä pidä työpaikkailmoitus näkyvillä ja tarkista kaikki hakijalta toivotut asiat. Tehtäväsi on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinä täytät tehtävässä vaadittavat ominaisuudet.

Hyvän työhakemuksen tunnistaa siitä, että siihen on perustellen nostettu esiin keskeisimmät kriteerit, millä uskot olevasi vahvoilla työpaikan saannissa. Hyvä on myös osoittaa, että tunnet yritystä ja sen toimintaa. Älä kuitenkaan toista samoja lauseita kuin ansioluettelossa.

4. Puutteita ei kannata pelätä

Harvoin käy niin, että ihan kaikki hakijan osaaminen osuu yksiin työpaikassa vaadittavien ominaisuuksien kanssa. Työhakemuksessa voi huomioida nämä puuttuvat taidot kertomalla, mitä muuta osaamista sinulta löytyy tai jos olet panostanut juuri tuon alueen kehittämiseen. Tärkeää kuitenkin on, että kaikki kirjoittamasi on totta, ja että ansioluettelosi tukee hakemustasi. 

5. Lopetuskin on tärkeä

Jos palkkatoive on pyydetty, lisää se työhakemuksesi loppuun. Työhakemus kannattaa lopettaa positiivisesti ja vielä uudelleen kiinnostuksesi osoittamalla. Yhtä tärkeää kuin on muistaa kirjoittaa vastaanottajan tiedot oikein, muista lisätä vielä oma nimesi sekä voimassa olevat yhteystietosi.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Rekisteröidy työnhakijaksi