5 vinkkiä avoimeen työhakemukseen

Työnhaku, Työhakemus | Eilakaisla |

Avoin työhakemus laaditaan silloin kun potentiaalista työantajaa lähestytään ilman tarkkaa tietoa avoimesta työpaikasta. Kuinka avoin työhakemus sitten laaditaan ja minkälaisia asioita avoimen työhakemuksen pitäisi sisältää? Lue vinkkimme!

1. Avaa tavoitteesi

Avainasemassa avoimia hakemuksia lähettäessä on se, että sinulle itsellesi on selvää, mikä on seuraava tavoitteesi työurallasi. Lähde siis liikenteeseen kirkastamalla omaa tavoitettasi ja sanoittamalla se ensin itsellesi. Mieti, millaiset työtehtävät saavat sinut innostumaan ja millaisista hetkistä haluaisit työpäiväsi koostuvan. Pue tavoitteesi lyhyeen ja ytimekkääseen muotoon, ja kerro avoimessa hakemuksessa, millaisissa tehtävissä näet itsesi seuraavaksi. Hyvä tapa aloittaa avoin hakemus on siis kertoa, mitä tavoittelet ja mikä motivoi sinua. Avaa lyhyesti myös nykyinen tilanteesi ja kerro, miksi olet nyt työnhaussa. 

2. Näytä innostuksesi

Anna innostuksesi yritystä ja tavoitettasi kohtaan näkyä! Voit käyttää avoimessa hakemuksessasi eloisia, mutta kuitenkin tyylillesi sopivia sanavalintoja innostuneisuuttasi kuvaamaan. Luetuta hakemusta läheisilläsi kokeeksi –  onnistunut hakemus virittää hymyn väistämättä lukijan kasvoille, sillä aito innostus tarttuu ja herättää mielenkiinnon välittömästi.
 

3. Kuvaa tehtävissä vaadittavaa osaamista

Kerro, millaista osaamista olet työ- ja opiskelu-urallasi kerryttänyt, mikä edistää edellä mainitun tavoitteen saavuttamista ja työtehtävissä menestymistä. Poimi osaamisestasi olennaiset asiat ja kuvaa niitä konkreettisin esimerkein. Jos etsit uudentyyppisiä työtehtäviä, on erityisen tärkeää kertoa, mitä sellaista olet aiemmin tehnyt, mikä auttaa sinua uuden asian omaksumisessa. Muista rajaus, eli keskity tavoitteesi kannalta olennaisiin asioihin, mutta älä kuitenkaan sulje vaihtoehtoja pois.
 

4. Kuvaa persoonaasi


Kerro, millainen persoona olet ja millaiseen työyhteisöön sopisit. Aina olennaista työssä menestymisessä ei suinkaan ole aiempi osaamisesi, vaan nimenomaan persoonasi. Työtä kuin työtä tehdään persoonan avulla, mutta erityisen tärkeää tämä on tehtävissä, joissa oma persoonasi on yksi työvälineesi. Kerro myös konkreettisia esimerkkejä, miten jokin piirre ilmenee arjen toiminnassa ja auttaa sinua menestymään työtehtävässäsi. Oman persoonan kuvaamiseen voit käyttää apuna vaikkapa ystäviäsi tai työkavereitasi. Muista kuitenkin keskittyä nimenomaan työpersoonaasi.


5. Peilaa faktoihin ja ratkaise ongelmia


Tee kotitehtäväsi huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä. Hanki tietoa yrityksestä, johon olet hakemassa ja hyödynnä sitä hakemustekstissä kaikin mahdollisin keinoin. Tunnetko kenties jonkun, joka työskentelee tai on työskennellyt yrityksessä? Voitko vierailla yrityksessä asiakkaana? Mitä yrityksen toimialasta kirjoitetaan mediassa juuri nyt? Peilaa saamaasi faktatietoon hakemuksessa siten, että lukija ymmärtää sinun tietävän, millaiseen yritykseen olet hakemassa. Vielä parempi on, jos keksit yrityksestä jonkin ongelman, jonka työpanoksellasi voisit ratkaista. Tässä asiassa rohkeus takuulla palkitaan!
 
Kirjoittaja Jenna Jaurakkajärvi työskenteli yhteyspäällikkönä Eilakaislalla
 

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity osaajayhteisöömme. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan osaajaprofiilin ansioluetteloineen, niin olet löydettävissä jatkuvasti sopiviin työmahdollisuuksiin!

 
 
Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: