Näin hyödynnät verkostoja työnhaussa

Halutessasi aktivoitua työnhaussa, käytä hyödyksesi sekä some- että liveverkostojen voimaa. Kerro avoimesti, että olet käytettävissä uusiin tehtäviin.

Valjasta some käyttöösi

>

LinkedIn, Twitter ja Facebook toimivat kaikki hyvinä työnhaun kanavina ja ovat tehneet verkostoitumisesta helpompaa.

LinkedIn-profiiliin huolelliseen rakentamiseen kannattaa käyttää aikaa. Myös julkisuusasetuksilla ja ”open to new job opportunities” -täpällä varmistat, että tulet rekrytoijien löytämäksi. Omasta työnhausta kannattaa kertoa avoimesti.

Omaa verkostoa kannattaa myös rohkeasti kasvattaa. Seuraa yrityksiä, jotka kiinnostavat sinua ja verkostoidu siellä olevien ihmisten kanssa. Muista linkkiytymispyyntöä lähettäessäsi lisätä henkilökohtainen viesti linkkiytymisen syistä, jäät paremmin mieleen. Osallistu aktiivisesti keskusteluihin ja ole valmis tarjoamaan apuasi. Kannattaa myös laittaa aktiivisesti työpaikkoja jakavia henkilöitä seurantaan (rekrytoijat, henkilöstöasiantuntijat) LinkedIn Follow-napilla; tällöin saat tiedon uusista mahdollisuuksista reaaliajassa.

Somesta löydät myös erilaisia työnhakuasi tukevia ryhmiä, jolloin samalla verkostoidut eri alojen ammattilaisten kanssa.

Somen lisäksi verkostoidu myös henkilöstöpalveluyritysten rekrytointikonsulttien kanssa; luo työnhakuprofiili ja avoin hakemus esim. Eilakaislan osaajayhteisöön, jolloin yhdellä hakemuksella voit päästä osalliseksi useampaan hakuun. Myös rekrymessut ja -tapahtumat ovat arvokkaita verkostoitumispaikkoja uuden työpaikan saannin kannalta. 

 

Aktivoi perhe, ystävät ja kollegat

>

Somen lisäksi ehkä jopa tärkeämpiä verkostoja ovat ne, joiden kanssa ollaan tekemisissä livenä; perhe, ystävät, opiskelu- ja kurssikaverit sekä omien lasten kavereiden vanhemmat ja erilaiset harrastusporukat. Nämä verkostot kannattaa omassa työnhaussa valjastaa heti käyttöön. Tehtyäsi esimerkiksi työhakemuksen ja ansioluettelon, pyöräytä dokumentit jollain verkostosi jäsenellä - voit saada todella arvokkaita kehitysehdotuksia.

Kysy työmahdollisuuksista myös entisiltä kollegoiltasi, asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta. Ole myös vastavuoroisesti valmis auttamaan verkostossasi olevia.

 

Suositusten voima

>

Tiesitkö, että voit pyytää itsellesi suosituksia LinkedInissä ja ne näkyvät suoraan profiilissasi? Tämä kannattaa muistaa myös silloin, kun et ole vielä työnhaussa. Esimerkiksi vanhalta esimieheltä kannattaa pyytää suositus heti siinä vaiheessa, kun henkilö vaihtuu toiseen, jotta tämä ei unohdu. Sama juttu myös silloin, kun itse tai läheisesti sinun kanssa töitä tehnyt kollega jatkaa uusiin haasteisiin tai siirtyy tehtävästä toiseen. Oletko kenties rakentanut hyvin toimivan asiakassuhteen - sekin voi olla oiva tilanne pyytää henkilökohtaista suositusta asiakkaan yhteyshenkilöltä.

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme! Jos et juuri nyt löydä kiinnostavaa työmahdollisuutta, voit halutessasi liittyä suoraan osaajayhteisöömme. Osaajayhteisön jäsenenä olet jatkuvasti löydettävissä lukuisiin työmahdollisuuksiin. 

Katso avoimet työpaikat   Liity osaajayhteisöömme

Lue alta muut vinkkimme somen ja verkostojen hyödyntämiseen työnhaussa!

Näistä syistä työpaikkoja kannattaa mainostaa sosiaalisessa mediassa

Miksi rekrymarkkinointiin kannattaa nykypäivänä panostaa? Lue Jr Content Specialistimme Riian blogi aiheesta!
Lue lisää

Piilotyöpaikat, onko niitä?

Kaikki työpaikat eivät päädy avoimeen hakuun, jolloin puhutaan piilotyöpaikoista. Miten työnhakijana pääsee kiinni piilotyöpaikkoihin?
Lue lisää

Muista hyödyntää verkostoja työnhaussa - näin sen teet!

Kun haluat aktivoitua työnhaussa, suosittelemme käyttämään verkostojen voimaa. Lue blogista Turun aluepäällikkömme Johanna Molinin verkostoitumisvinkit!
Lue lisää

Yhteistyöllä ja verkostoitumisella menestykseen

Martin Stenberg avaa blogissaan, miten korkeakoulujen ja yritysten yhteistyö tahoillaan auttaa molempia menestymään sekä kehittämään osaamistaan. Yhteistyöstä hyötyvät yritysten ja korkeakoulujen...
Lue lisää

Passiivisesta peukuttajasta aktiiviseksi asiantuntijaksi

Miten eilakaislalaisten startti matkalle passiivisesta peukuttajasta aktiiviseksi asiantuntijaksi somessa sai alkunsa? Lue Sani Leinon blogi!
Lue lisää

Työntekijä, etsi rohkeasti oma äänesi somessa!

Viime vuoden lopulla Eilakaisla päätti panostaa sosiaalisen median, sosiaalisen myynnin ja sisäisen viestinnän parantamiseen. Tavoitteena oli mm. helpottaa yrityksen sisäistä tiedonkulkua sekä...
Lue lisää

Parhaat vinkit Linkedinin käyttöön

Hyvä Linkedin-profiili hyödyttää sekä työnhakijaa että meitä rekrytoinnin ammattilaisia.
Lue lisää

Näytä lisää