1. Tee taustatutkimusta

>

Työhaastatteluun valmistautuminen kannattaa aloittaa ottamalla selvää kohdeyrityksestä, sen arvoista, tavoitteista, saavutuksista ja organisaatiossa tapahtuneista muutoksista. Tällä osoitat, että olet kiinnostunut yrityksestä ja perehtynyt toimijaan jonka työntekijäksi toivot pääseväsi.

 

2. Käytä verkostojasi

>

Käytä hyväksesi LinkedIniä ja selvitä, työskenteleekö yrityksessä esimerkiksi vanhoja kollegojasi. Jos tuttuja löytyy, käytä verkostoja hyväksesi ja selvitä, mitä yritys odottaa työntekijöiltään ja mitä työntekijöiden ominaisuuksia yrityksessä erityisesti arvostetaan.

 

3. Valmistaudu perustelemaan

>

Käy läpi tehtävänkuvaa ja valmistaudu perustelemaan, miksi juuri sinä olet sopiva tehtävään.

 

4. Avaa CV:si aukot

>

Haastattelija on jo lukenut ansioluettelosi, joten älä lue sitä hänelle työhaastattelussa uudestaan. Valmistaudu sen sijaan selittämään mahdolliset aukot ja kertomaan asioita, joista ei ole mainintaa ansioluettelossasi.

 

5. Ennakoi vaikeat kysymykset

>

Tärkeä osa työhaastatteluun valmistautumista on vaikeiden kysymysten ennakointi ja niihin valmistautuminen. Pyri vastauksissasi tuomaan konkreettisesti esille ammattitaitoasi ja saavutuksiasi. Entä mitä olet oppinut tekemistäsi virheistä? Omat kehityskohteet on syytä tunnistaa ja tunnustaa.

 

6. Nuku kunnolla

>

Ennen haastattelupäivää on syytä nukkua kunnon yöunet. Et halua haukotella kesken työhaastattelun.

 

7. Ole ajoissa

>

Tätä tuskin voi liikaa alleviivata. Ole paikalla vähintään 10–15 minuuttia ennen haastattelun alkamista, jotta ehdit saapua paikalle rauhallisesti ja koota ajatuksesi ennen haastattelua. 

 

8. Keskity, kuuntele ja vastaa

>

Hermostuksissaan voi käydä siten, ettei hakija lainkaan vastaa kysyttyyn kysymykseen vaan puhuu asian sivusta. Muista, että haastattelija on puolellasi ja haluaa sinun onnistuvan. Unohda siis turha hermoilu ja ole oma itsesi.  Keskity kuuntelemaan huolellisesti sinulle esitetty kysymys ja vastaa siihen, mitä kysyttiin.

 

9. Pyydä yhteystiedot

>

Pyydä kaikkien haastattelijoiden yhteystiedot, jotta muistat nimet paremmin sekä tiedät, keneen ottaa yhteyttä haastattelun jälkeen.

 

10. Jatkotoimenpiteet

>

Mikäli sovit haastattelijasi kanssa jatkotoimenpiteistä, huolehdi osuutesi kuntoon mahdollisimman pikaisesti. Parannat mahdollisuuksiasi osoittamalla sitoutuneisuutesi. 

Henkilövalinnoissa on monta vaihetta ja tilanteet niiden takana moninaisia yrityksestä ja sen tilanteesta riippuen. Jos käy niin, että joku muu koetaan tällä kertaa tehtävään paremmin soveltuvaksi,  älä lannistu – seuraavalla kerralla se voit olla jo sinä!  Voit myös pyytää haastattelijalta rehellisiä vinkkejä itsesi kehittämiseen työnhakuprosessissa. Pidä jokaista työhaastattelua oppimiskokemuksena. 

 

 

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme! Jos et juuri nyt löydä kiinnostavaa työmahdollisuutta, voit halutessasi liittyä suoraan osaajayhteisöömme. Osaajayhteisön jäsenenä olet jatkuvasti löydettävissä lukuisiin työmahdollisuuksiin. 

Katso avoimet työpaikat   Liity osaajayhteisöömme

Tutustu vinkkeihimme alla olevista blogeista ja liity osaajayhteisöömme.

Hakijakokemus työnhakuprosessin keskiössä

Kohti parempaa hakijakokemusta uuden rekrytointijärjestelmän avulla. Lue Maijun blogista, mitä tuloksia uudistus on tuonut Eilakaislalle.
Lue lisää

Näin viestit vastuullisuudesta milleniaaleille

Milleniaalit ovat tällä hetkellä suurin työmarkkinoilla oleva ikäjoukko. Millaisia asioita he arvostavat ja odottavat työnantajilta?  Kuuntele webinaari!
Lue lisää

Loista työnhakijana: Vahvuudet ja vaikuttamisen tehokeinot työnhaussa

Tutustu webinaarista luonteenvahvuuksien maailmaan ja ota talteen vaikuttamisen tehokeinot, niin live- kuin etähaastatteluihin.
Lue lisää

Sopivaa yrityskulttuuria etsimässä

Mistä itselle sopivan yrityskulttuurin tunnistaa? Lue Henna Alhon blogista vinkit omaan persoonaan ja arvoihin sopivan uuden työpaikan etsimiseen.
Lue lisää

Epätäydellisyyden hyväksyminen tarjoaa nuorille avaimet positiivisempaan työelämään

Koetko työelämän vaatimukset uuvuttavina? Palvelupäällikkö Maiju Helenius tuo esiin oppejaan oman työuransa varrelta tämän taklaamiseen. Lue blogi!
Lue lisää

Haastavimmat työhaastattelukysymykset – ja näin vastaat niihin

Mitkä ovat haastavimmat kysymykset työhaastattelussa? Lue vastausvinkit saamiimme haastaviksi koettuihin työhaastattelukysymyksiin!
Lue lisää

Omaa osaamista kehittämässä – työelämäsi tärkeä pääoma ansaitsee huolenpitoa

Miten muuttuva työelämä vaikuttaa osaamistarpeisiin, entä miten omaa osaamista tulisi kehittää? YTK-yhdistyksen Mirva Puranen avaa aihetta blogissa, lue lisää!
Lue lisää

Kesätyö 2022: kootut vinkit työnhakuun

Kesätyönhaku kannattaa aina aloittaa hyvissä ajoin. Nappaa tästä blogista henkilöstökonsulttiemme kootut vinkit vuoden 2022 kesätöiden hakuun!
Lue lisää

Nappaa vinkit loistavaan työhakemukseen!

Työhakemus on myyntipuhe, joka tuo työnantajalle lisätietoa ansioluettelon lisäksi. Lue blogista vinkit hyvän työhakemuksen kirjoittamiseen!
Lue lisää

Työnhaku rekrytoinnin ammattilaisena

Talent Acquisition Specialist Maiju kertoo omia kokemuksiaan työnhausta työttömänä. Lue blogi!
Lue lisää

Lisää avoimeen hakemukseen videotervehdys ja erotu eduksesi!

Lisäämällä avoimeen työhakemukseen videotervehdyksen, voit houkutella rekrytoijan tutustumaan varsinaiseen ansioluetteloosi ja profiiliisi tarkemmin.
Lue lisää

Rekrytoijan vinkit työnhakuun

Millainen on hyvä LinkedIn profiili? Entä miten personoida työhakemus ja CV? Lue blogista rekrytoinnin ammattilaisen 5 täsmävinkkiä työnhakuun!
Lue lisää

Näin Osaajagalleria helpottaa työnhakuasi

Aktivoimalla profiilisi Osaajagalleriaan parannat työllistymismahdollisuuksiasi. Tutustu Osaajagalleriaan ja sen hyötyihin lisää blogissa!
Lue lisää

Henkilöstöpalveluyritykset mukaan hallituksen yksilöllisen työnhaun malliin?

Jos henkilöstöpalveluyritykset otettaisiin mukaan yksilöllisen työnhaun mallin tukipalveluiden tarjoamiseen, nopeutuisiko ja helpottuisiko työllistyminen?
Lue lisää

Onnistu työhaastattelussa myös etänä - vinkit videohaastatteluun

Työhaastattelut etänä ovat tulleet jäädäkseen. Lue Ilkkamarkuksen blogista parhaat vinkit livevideohaastattelussa onnistumiseen!
Lue lisää

Piilotyöpaikat, onko niitä?

Kaikki työpaikat eivät päädy avoimeen hakuun, jolloin puhutaan piilotyöpaikoista. Miten työnhakijana pääsee kiinni piilotyöpaikkoihin?
Lue lisää

Määräaikaisesta työtarjouksesta ura uudella alalla

Eilakaislan toimistoassistentti Manuela Norrgrann kertoo blogissa kokemuksiaan määräaikaisesta työsuhteesta ja alanvaihdosta.
Lue lisää

Näin laadit hyvän CV:n myynnin ja asiakaspalvelun tehtäviin

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota CV:n laatimisessa, kun haet myynnin tai asiakaspalvelun tehtäviin? Lue vinkit Tero Ojaniemen blogista!
Lue lisää

Kerro hieman itsestäsi? Vinkit, joilla vastaat tähän vakiokysymykseen työhaastattelussa

Työhaastattelun "Kerro hieman itsestäsi" -vakiokysymys on hyvä tilaisuus herättää kiinnostus ja erottautua positiivisesti muista. Lue vinkit blogista!
Lue lisää

Vinkki, jolla haet töitä tekemättä mitään

Kuinka haet töitä LinkedIn:ssä tekemättä lähes mitään? Lue Marjo Hämäläisen blogi!
Lue lisää

Miksi Kaislanetin työnhakulomakkeen huolellinen täyttö kannattaa?

Miten hyödyt ajantasaisesta työnhakuprofiilista ja mitä työnhakulomakkeen huolellinen täyttö Kaislanetissä tarkoittaa? Lue Anniinan blogista!
Lue lisää

Työnhaku työttömänä – näin säilytät motivaatiosi!

Kuinka säilyttää itsevarmuus ja motivaatio, jos työnhaku työttömänä ei tuotakkaan haluttua tulosta? Lue Pia Pipatin blogista!
Lue lisää

Muista hyödyntää verkostoja työnhaussa - näin sen teet!

Kun haluat aktivoitua työnhaussa, suosittelemme käyttämään verkostojen voimaa. Lue blogista Turun aluepäällikkömme Johanna Molinin verkostoitumisvinkit!
Lue lisää

Kesätyön Q&A – vastauksia kysymyksiin kesätyönhausta

Henkilöstökonsulttimme Jennika Lahti kertoo blogissaan vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin kesätyönhakuun liittyen!
Lue lisää

Miten laatia hyvä työhakemus?

Lue Eilakaislan blogista 5 vinkkiä hyvän työhakemuksen laatimiseen!
Lue lisää

Mikä on Kaislanet?

Kaislanet toimii monipuolisena tietokanavana Eilakaislan työnhakijoille, työntekijöille ja yritysasiakkaille. Mira Liikkanen avaa palvelua blogissaan.
Lue lisää

Miten tulla rekrytoijan löydettäväksi LinkedIn:ssä?

Lue Eilakaislan Talent Acquisition Specialistin Marjo Hämäläisen blogista, miten rakennat rekrytoijalle helposti löydettävän LinkedIn-profiilin!
Lue lisää

Näin rakennat itsellesi edustavan LinkedIn-profiilin

Miten rakentaa itselleen edustava LinkedIn-profiili? Lue blogista miksi ja miten omaa profiiliaan kannattaa päivittää.
Lue lisää

3 vinkkiä, joilla CV:si jää rekrytoijan mieleen!

Hyvin rakennettu, selkeä ja mieleenpainuva CV eli ansioluettelo on yksi keskeisimpiä asioita, jolla on mahdollista erottautua työnhakijamassasta positiivisella tavalla. Lue henkilöstökonsulttimme...
Lue lisää

Rekrytoijan vinkit nuorelle työnhakijalle!

Nuoren työnhakijan kohdalla työn hakemiseen ja työpaikan saamiseen vaikuttavat monet eri asiat. Lue henkilöstökonsulttimme Heidi Martiala-Welinin blogista, kuinka selättää työnhakuun liittyvät...
Lue lisää

Mitä minä työnhakijana saan irti henkilöarvioinnista?

Oletko juuri päässyt jatkoon työhaastattelussa ja menossa soveltuvuustesteihin? Blogissa avataan, mitä hyötyä henkilöarvioinnista on itse työnhakijalle.
Lue lisää

Uusi työpaikka? Huomioi nämä asiat työsopimusta tehdessäsi

Onneksi olkoon uudesta työpaikasta! Vaikka tunnetkin varmasti suurta tarmoa ryhtyä heti tuumasta toimeen, hötkyilyyn ei kannata sortua. Edessä on vielä työsopimuksen allekirjoitus, johon liittyen...
Lue lisää

5 vinkkiä avoimeen työhakemukseen

Lue yhteyspäällikkömme Jenna Jaurakkajärven 5 vinkkiä avoimeen työhakemukseen. Jätä myös oma avoin hakemuksesi liittymällä osaajayhteisöömme!
Lue lisää

Työnhaku on kokopäivätyötä

Miten päästä työnhaussa kunnolla vauhtiin? Itä-Suomen palvelupäällikkö Pia Pipatti rekrytoi työkseen ja vetää myös uudelleensijoitusvalmennuksia. Pia seuraa työssään työnhakijoiden arkea läheltä ja...
Lue lisää

Miksi avoimen hakemuksen jättäminen kannattaa?

Lue blogista, miksi avoimen hakemuksen jättäminen kannattaa. Liity myös osaajayhteisöömme ja ole löydettävissä sopiviin työmahdollisuuksiin!
Lue lisää

5 vinkkiä, jotka vaikuttavat työllistymiseen

Mikäli edellisestä työnhaustasi on jo aikaa tai työnhakusi on pitkittynyt ja tarvitset siihen uutta vipinää, lue henkilöstökonsulttimme Katri Majurin 5 vinkkiä!
Lue lisää

Kolme tärkeintä kanavaa henkilöbrändäykseen

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa henkilöbrändäystä! Eilakaislan markkinointijohtaja Erika Ehrnrooth jakaa vinkkinsä, miten pääset alkuun.
Lue lisää

Onnittelut, sinut on kutsuttu reaaliaikaiseen videohaastatteluun!

Saitko kutsun online-videohaastatteluun? Lue konsulttimme Taru Sieväsen vinkit, niin voit unohtaa jännittämisen ja keskittyä persoonasi esiin tuomiseen.
Lue lisää

Työnhakijan aika ja miten se kannattaa käyttää

Työttömäksi jääminen antaa parhaimmassa tapauksessa mahdollisuuden tarkastella omaa elämäänsä uudelleen. Lue vinkkimme työnhakijan ajankäyttöön.
Lue lisää

Minkälaiseen haastatteluun olen menossa?

Tiedätkö sinä minkälaiseen haastatteluun olet menossa? Johanna kertaa rekrytointiprosessin eri vaiheissa käytettävät eri haastattelutyypit perinteisistä menetelmistä tuoreimpiin haastattelumuotoihin.
Lue lisää

10 yleistä vinkkiä työsopimuksen tekoon

Kokosimme yleiset vinkkimme työsopimuksen tekoon – huomioithan ne työsopimusta tehdessäsi!
Lue lisää

Rekryammattilaisen 5 vinkkiä videohaastatteluun

Videohaastattelu on yksi työnhaun nousevista trendeistä. Lue vinkkimme parempiin videoesiintymisiin.
Lue lisää

Miten käytän twitteriä työnhaussa?

Twitter on mitä oivallisin apuväline uuden työpaikan tai osaajan löytämiseksi. Lue vinkkimme Twitterin tehokkaaseen käyttöön.
Lue lisää

Parhaat vinkit Linkedinin käyttöön

Hyvä Linkedin-profiili hyödyttää sekä työnhakijaa että meitä rekrytoinnin ammattilaisia.
Lue lisää

Mitä hakija saa henkilöarvioinneista?

Myös hakija saa henkilöarvioinneista lisätietoa työpersoonallisuudestaan. Lue blogi!
Lue lisää

Älä lannistu

Lukuisten työhakemusten jälkeen voi työnhakijalla olla lannistuminen lähellä. Uuden työntekijän palkkaamisessa ei kuitenkaan ole kysymys valinnasta hyvän ja huonon välillä.
Lue lisää

Miten olen mokannut työhaastatteluissani

Olen kirjoittanut lukemattomia työhakemuksia ja käynyt monissa työhaastatteluissa, joista osa on mennyt hyvin, osa ei niinkään. Kaikista olen toivottavasti kuitenkin oppinut jotain.
Lue lisää

Rekryammattilaisen vinkit työnhakuun

Lue rekryammattilaisen vinkit asioista, jotka kannattaa pitää mielessä hakiessaan töitä vuonna 2015.
Lue lisää

Hyvän asenteen merkitys työnhaussa

Lue vinkkimme, miten hyvää asennetta voi tuoda esille työnhakuprosessin aikana.
Lue lisää

Miten onnistua haastattelussa?

Onnistuit hakemuksen teossa, CV on priimakunnossa ja puhelinhaastattelu meni hyvin. Hienoa! Mikä voisi enää mennä pieleen? Ai niin, se haastattelu…
Lue lisää

5 taitoa, jotka kannattaa hallita työllistyäkseen

Ehkä työnhakumenetelmät ovat muuttuneet edellisestä työnhaustasi tai tarvitset uutta vipinää pitkään jatkuneeseen työnhakuusi - muun muassa seuraavat taidot edesauttavat työllistymistä.
Lue lisää

7 tapaa nopeuttaa työn löytymistä

Työn löytyminen saattaa kestää vuosia ja toisaalta joskus unelmatyö kävelee vastaan. Jälkimmäiseen ei kuitenkaan voi luottaa
Lue lisää

Työnhakija on tuote

Hyvät hakemuspaperit ovat avainasemassa, kun työhön etsitään juuri sopivaa työntekijää.
Lue lisää

Näytä lisää