1. Työsopimus

>

Eilakaislalla työsopimuksen tehdään aina kirjallisesti. Tarkista, että työsopimuksessa

  • henkilötietosi
  • yrityksen tiedot
  • pääasialliset työtehtävät
  • työnteon paikka
  • työn aloitus- ja mahdollinen päättymisajankohta sekä
  • palkkatiedot

ovat oikein ja sovitun mukaiset.

Eilakaislan kirjallisesta työsopimuksesta käyvät ilmi työnteon keskeiset ehdot.

 

2. Työsuhteen muoto ja sovellettava työehtosopimus

>

Eilakaislan työsopimuksessa on selkeästi kirjattu työsuhteen muoto, määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Työsuhteen muoto kerrotaan jo työpaikkailmoituksessa.

Työehtosopimus määrittää ne vähimmäisehdot, joita työsuhteessa tulee noudattaa, esimerkiksi sairausajan palkanmaksun suhteen. Tieto noudatettavasta työehtosopimuksesta pitäisi löytyä myös työsopimuksesta, joten tutustu siihen. Mikäli sovellettavaa työehtosopimusta ei ole, työsopimus tehdään työlainsäädännön mukaisesti.

 

3. Koe- ja irtisanomisaika

>

Tehtävästä riippuen työtehtävä voi sisältää koeajan. Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Työsopimusta ei saa kuitenkaan purkaa syrjivillä tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla. Pääsääntö on, että koeaika voi kestää enintään 6kk. Mikäli määräaikainen työsuhde kestää alle 12kk, voidaan sopia koeajasta, joka on kestoltaan enintään puolet työsuhteen kestosta.

Työsopimukseen on kirjattu irtisanomisaika. Se voidaan kirjata myös määräaikaiseen työsopimukseen, jolloin kyseessä on sekamuotoinen määräaikainen työsopimus.

 

4. Työaika, palkka, luontaisedut ja palkanmaksukausi

>

Työsopimuksestamme löytyy sovittu työaika. Varmista, että palkkatiedot on kirjattu työsopimukseen oikein. Milloin ja miltä ajalta palkka maksetaan? Työsopimuksessa voidaan lisäehtoina sopia myös mm. luontoiseduista.

 

5. Vuosiloma

>

Vuosiloma määräytyy vuosilomalain tai noudatettavan työehtosopimuksen mukaisesti.

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme! Jos et juuri nyt löydä kiinnostavaa työmahdollisuutta, voit halutessasi liittyä suoraan osaajayhteisöömme. Osaajayhteisön jäsenenä olet jatkuvasti löydettävissä lukuisiin työmahdollisuuksiin. 

Katso avoimet työpaikat  Liity osaajayhteisöömme

Lue mielenkiintoiset blogimme liittyen työsopimuksen tekoon:

Uusi työpaikka? Huomioi nämä asiat työsopimusta tehdessäsi

Onneksi olkoon uudesta työpaikasta! Vaikka tunnetkin varmasti suurta tarmoa ryhtyä heti tuumasta toimeen, hötkyilyyn ei kannata sortua. Edessä on vielä työsopimuksen allekirjoitus, johon liittyen...
Lue lisää

10 yleistä vinkkiä työsopimuksen tekoon

Kokosimme yleiset vinkkimme työsopimuksen tekoon – huomioithan ne työsopimusta tehdessäsi!
Lue lisää

Näytä lisää