Oma tahtotila kirkkaaksi

Jos olet juuri jäänyt työttömäksi, anna itsellesi ensin aikaa uuden tilanteen tarkastelulle ja rauhoittumiselle. Älä kuitenkaan anna itsesi passivoitua, vaan huolehdi, että saat luotua päiväohjelmaasi uuden rutiinin. Pohdi, mitä kaikkea voisit osaamisellasi tehdä? Haluatko jatkaa saman tyyppisessä työssä, mitä olet tehnyt aiemminkin vai hypätä kokonaan uudelle alalle? Onko työhistoriassasi selkeä punainen lanka, vai määrittäisikö seuraava urasiirtosi tietyn suunnan? Listaa omat vahvuutesi, osaamisalueesi ja kiinnostuksen kohteesi. Mitä taitoja sinulla on, mitkä asiat kiinnostavat sinua ja mistä asioista innostut? Jos aihe tuntuu vaikealta, mieti minkälaista palautetta olet saanut aiemmilta esimiehiltäsi tai opiskelupaikastasi? Minkälaiset tulevaisuuden toiveet ja tavoitteet sinulla on?

Päivitä CV:si kuntoon

>

Jos edellisestä työnhaustasi on aikaa, nyt on oikea hetki laittaa CV, eli ansioluettelo kuntoon. Tarkista, että koulutustiedot ja työkokemuksesi ovat ajan tasalla. Työnhaun kannalta relevantit työkokemukset kannattaa niputtaa yhteen, etenkin jos työkokemusta on paljon. Muistathan kertoa konkretian tasolla ytimekkäästi, mitä tehtäväsi ovat pitäneet sisällään - tämä antaa rekrytoijalle selkeän kuvan osaamisestasi ja oikeat hakusanat osuvat tehokkaasti myös hakurobotteihin. Jos työkokemusta on niukasti, kerro vahvuuksistasi, harrastuksistasi tai muusta aktiivisuudestasi.

Entä oletko osallistunut koulutuksiin, suorittanut sertifikaatteja tai pätevyyksiä, mitkä olisi syytä tuoda esiin? Onko sinulle tullut uutta osaamista esimerkiksi uusien it-ohjelmistojen ja työkalujen käytön myötä? Lisää ne ansioluetteloosi ja tarkista lopuksi, että yhteystietosi ovat oikein.

Muista, että onnistut työnhaussa paremmin, kun räätälöit ansioluettelon haettavan tehtävän mukaan.

 

Päivitä some- ja työnhakijaprofiilisi ajan tasalle

>

Työnhausta tiedottaminen omille verkostoille ja somessa ovat ensimmäisiä toimia työnhakuprosessissa. Päivitettyäsi CV:si, on LinkedIn-profiilin päivitys helppoa. Varmista, että tulet rekrytoijien löytämäksi laittamalla ”open to new job opportunities” -valinnan päälle. Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, katso vinkkimme some-osiosta! 

Luo myös työnhakuprofiilit henkilöstöpalveluyritysten CV-pankkeihin (esim. Eilakaislan osaajayhteisö) ja lataa CV:si Oikotielle, Monsterille ja Rekrytointi.com:iin. Muista pitää CV:si päivitettynä, jotta profiilisi nousee rekrytoijien hakutuloksiin.

 

Avointen työpaikkojen metsästykseen

>

Seuraa työpaikkoja avoimia työpaikkoja kokoavilta sivuilta (esim. Oikotie, Monster, Duunitori ja te-palvelut.fi – ja tilaa sähköpostiisi hakuvahdit oman alasi työpaikoista.

Kartoita myös somesta oman alasi työnhakuryhmät ja seuraa kiinnostavia yrityksiä. Voit myös laittaa avoimen työhakemuksen sinua kiinnostavaan yritykseen.

Somen ja henkilöstöpalveluyritysten lisäksi tarkastele myös eri kanavia hakea töitä; kartoita rekrytointitapahtumat ja -messut sekä aktivoi verkostosi ja kerro, että olet käytettävissä uusiin tehtäviin.

Hyvän asenteen, motivaation ja itseluottamuksen säilyttäminen ovat työnhaun aloittamisessa neuvoista tärkeimmät. Lähtiessäsi tavoittelemaan uutta suuntaa, luota omaan osaamiseesi. Tsemppiä työnhakuun.

Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme! Jos et juuri nyt löydä kiinnostavaa työmahdollisuutta, voit halutessasi liittyä suoraan osaajayhteisöömme. Osaajayhteisön jäsenenä olet jatkuvasti löydettävissä lukuisiin työmahdollisuuksiin. 

Katso avoimet työpaikat  Liity osaajayhteisöömme

Lue mielenkiintoiset blogimme liittyen työnhaun aloitukseen:

Sopivaa yrityskulttuuria etsimässä

Mistä itselle sopivan yrityskulttuurin tunnistaa? Lue Henna Alhon blogista vinkit omaan persoonaan ja arvoihin sopivan uuden työpaikan etsimiseen.
Lue lisää

Kesätyö 2022: kootut vinkit työnhakuun

Kesätyönhaku kannattaa aina aloittaa hyvissä ajoin. Nappaa tästä blogista henkilöstökonsulttiemme kootut vinkit vuoden 2022 kesätöiden hakuun!
Lue lisää

Työnhaku rekrytoinnin ammattilaisena

Talent Acquisition Specialist Maiju kertoo omia kokemuksiaan työnhausta työttömänä. Lue blogi!
Lue lisää

Rekrytoijan vinkit työnhakuun

Millainen on hyvä LinkedIn profiili? Entä miten personoida työhakemus ja CV? Lue blogista rekrytoinnin ammattilaisen 5 täsmävinkkiä työnhakuun!
Lue lisää

Näin Osaajagalleria helpottaa työnhakuasi

Aktivoimalla profiilisi Osaajagalleriaan parannat työllistymismahdollisuuksiasi. Tutustu Osaajagalleriaan ja sen hyötyihin lisää blogissa!
Lue lisää

Vinkki, jolla haet töitä tekemättä mitään

Kuinka haet töitä LinkedIn:ssä tekemättä lähes mitään? Lue Marjo Hämäläisen blogi!
Lue lisää

Työnhaku työttömänä – näin säilytät motivaatiosi!

Kuinka säilyttää itsevarmuus ja motivaatio, jos työnhaku työttömänä ei tuotakkaan haluttua tulosta? Lue Pia Pipatin blogista!
Lue lisää

Mikä on Kaislanet?

Kaislanet toimii monipuolisena tietokanavana Eilakaislan työnhakijoille, työntekijöille ja yritysasiakkaille. Mira Liikkanen avaa palvelua blogissaan.
Lue lisää

Miten tulla rekrytoijan löydettäväksi LinkedIn:ssä?

Lue Eilakaislan Talent Acquisition Specialistin Marjo Hämäläisen blogista, miten rakennat rekrytoijalle helposti löydettävän LinkedIn-profiilin!
Lue lisää

Näin rakennat itsellesi edustavan LinkedIn-profiilin

Miten rakentaa itselleen edustava LinkedIn-profiili? Lue blogista miksi ja miten omaa profiiliaan kannattaa päivittää.
Lue lisää

Työnhaku on kokopäivätyötä

Miten päästä työnhaussa kunnolla vauhtiin? Itä-Suomen palvelupäällikkö Pia Pipatti rekrytoi työkseen ja vetää myös uudelleensijoitusvalmennuksia. Pia seuraa työssään työnhakijoiden arkea läheltä ja...
Lue lisää

Kolme tärkeintä kanavaa henkilöbrändäykseen

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa henkilöbrändäystä! Eilakaislan markkinointijohtaja Erika Ehrnrooth jakaa vinkkinsä, miten pääset alkuun.
Lue lisää

Työnhakijan aika ja miten se kannattaa käyttää

Työttömäksi jääminen antaa parhaimmassa tapauksessa mahdollisuuden tarkastella omaa elämäänsä uudelleen. Lue vinkkimme työnhakijan ajankäyttöön.
Lue lisää

Miten käytän twitteriä työnhaussa?

Twitter on mitä oivallisin apuväline uuden työpaikan tai osaajan löytämiseksi. Lue vinkkimme Twitterin tehokkaaseen käyttöön.
Lue lisää

Hyvän asenteen merkitys työnhaussa

Lue vinkkimme, miten hyvää asennetta voi tuoda esille työnhakuprosessin aikana.
Lue lisää

5 taitoa, jotka kannattaa hallita työllistyäkseen

Ehkä työnhakumenetelmät ovat muuttuneet edellisestä työnhaustasi tai tarvitset uutta vipinää pitkään jatkuneeseen työnhakuusi - muun muassa seuraavat taidot edesauttavat työllistymistä.
Lue lisää

7 tapaa nopeuttaa työn löytymistä

Työn löytyminen saattaa kestää vuosia ja toisaalta joskus unelmatyö kävelee vastaan. Jälkimmäiseen ei kuitenkaan voi luottaa
Lue lisää

Näytä lisää