Miten käytän twitteriä työnhaussa?

Lähdetään liikkeelle ajatusleikillä. Syksy on tulossa, kirpeä ilma herättää sinut horroksesta ja saa sinuun eloa. Päätät tarttua toimeen ja laitat kylpyhuoneen ohella myös oman elämäsi remonttiin. Kaivat lenkkarit kaapista ja ampaiset lenkille. Lenkkipolulla mielessäsi vahvistuu ajatus siitä, että nykyinen työsi on tullut tiensä päähän. Olisi ehkä aika tehdä jotain muuta, mutta kuinka tarttua toimeen? CV:n päivittäminen on tietysti askel numero yksi. Sosiaalinen mediakin on sinulle tuttua. Facebook –tilihän nyt on kaikilla ja LinkedIn –profiilikin on jo tullut luotua. Mitään muutahan ei ole tehtävissä, vai onko?
 
Twitter ei missään nimessä ole tunnetuin apuväline työnhaussa, mutta tämä ei tarkoita etteikö siitä olisi siihen. Oikein hyödynnettynä Twitter on mitä oivallisin apu uuden työpaikan metsästykseen. Yksinkertaisemmillaan Twitteriä voi hyödyntää työpaikkailmoitusten etsintään. Moni yritys ilmoittaa avoimista työpaikoista myös Twitterissä, joten seuraa näitä tilejä. On myös yrityksiä, jotka ilmoittavat avoimista työpaikoistaan vain Twitterissä. Esimerkiksi yritys, joka hakee some-eksperttiä voi luonnollisesti olettaa, että myös työpaikkailmoitus tulisi osata bongata Twitterissä. Yritysten tilien lisäksi kannattaa seurata myös työnhakuun liittyviä hastageja kuten #työ, #duuni, #työpaikat ja #rekry.

Mutta Twitter on niin paljon enemmän kun vain passiivista työpaikkailmoitusten seuraamista. Twitter antaa sinulle mahdollisuuden olla aktiivinen työnhakija ja ennen kaikkea tuoda itseäsi esille. Muiden seuraaminen on hyvä alku, mutta ei pidä sortua siihen, että jakaisi (retweet) vain muiden jo jakamaa sisältöä. Ole aktiivinen, ota osaa keskusteluihin ja jaa omia ajatuksiasi. Seuraa sinua kiinnostavia aihealueita ja yrityksiä (muista hastagit). Ennen kaikkea seuraa ihmisiä, jotka tekevät sitä mitä sinä haluaisit tehdä. Muista, että Twitter ei ole olemukseltaan jäykkä, joten anna oman persoonallisuutesi näkyä. Tarkoitus ei ole keskittyä vain oman itsensä promoamiseen, joten ole aidosti kiinnostunut siitä, mitä muut sanovat ja jakavat. Näin annat myös muille syyn seurata sinua. Ole siis kiinnostava olemalla kiinnostunut. Yritykset tietävät, että sinut rekrytoidessaan he eivät saa vain sinua, vaan myös koko verkostosi.

"Twitter antaa sinulle mahdollisuuden olla aktiivinen työnhakija ja ennen kaikkea tuoda itseäsi esille.

Kaikkia ajatuksiaan ei ole tarkoitus mahduttaa tweetin 140:een merkkiin. Käytä Twitteriä väylänä esimerkiksi omaan blogiisi tai LinkedIn –tiliisi, jossa kerrot asioista tarkemmin. Näytä, mistä olet kiinnostunut ja anna sen näkyä. Tällä tavalla saat Twitterin koko voiman hyödyksesi ja luot itsellesi verkoston, josta on sinulle konkreettista hyötyä. Kuka tietää, seuraavalla lenkkikerralla sinulla saattaakin sitten olla kirjaimellisesti aivan uusi polku edessäsi.
 

Kirjoittaja Ville Aho työskenteli henkilöstökonsulttina Eilakaislalla.


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: