8 tapaa parempaan itsensä johtamiseen

Itsensä johtaminen nousee pinnalle yhä useammin puhuttaessa uralla etenemisestä, työnhausta tai esimerkiksi etätyöskentelystä. Lue vinkkimme parempaan itsensä johtamiseen.

1. Pidä itsestäsi huolta

Fyysinen ja henkinen kunto kulkevat käsikädessä. Hyvä fyysinen kunto edesauttaa jaksamista ja henkilökohtaisen elämän ollessa tasapainossa on työelämäkin helpompaa. Ongelmat yksityiselämässä heijastelevat jaksamiseen töissä.

2. Suunnittele ajankäyttösi

Suunnittele työsi kunnolla, jonka jälkeen voit keskittyä toteuttamiseen. Ajanhallinnan keskeisiä asioita on myös se, ettei päiviään aikatauluta liian täyteen. Pyri tehokkuuteen, mutta huomioi, että liian kiireiset päivät saattavat johtaa siihen, että työt eivät tule tehdyksi aikataulussa. Priorisoi ja muista, että aikaa ei voi hallita, mutta valintojaan voi.

3. Huolehdi omasta kehityksestäsi

Koskaan ei ole liian vanha oppimaan ja maailma on täynnä tapoja kehittää itseään. Halu kehittyä ja uusiutua on tärkeä, jotta esimerkiksi ymmärtää digitalisaation vaikutuksia omaan työhön ja toimialaan. Kukaan muu ei ole vastuussa omasta kehityksestäsi kuin sinä itse.

4. Kunnioita työtäsi

Mitään työtä ei tule väheksyä, sillä jokainen työ vaatii ammattitaitoa. Ole motivoitunut kasvamaan ammattilaiseksi omassa työssäsi ja ole ylpeä työstäsi.

" Priorisoi ja muista, että aikaa ei voi hallita, mutta valintojaan voi

5. Muista priorisoida

Määrittele asioille tärkeysjärjestys ja panosta siihen. Ahneus saattaa johtaa siihen, että ei saavuta mitään tavoitteitaan tai tekee montaa asiaa huonosti. Jos sinulla on monia tavoitteita, keskity yhteen kerrallaan, saavuta tavoitteesi ja siirry seuraavaan. Älä yritä tehdä asioita yhtä aikaa.

6. Ole oma itsesi

Sen sijaan, että pyrkisit täydellisyyteen, ole oma itsesi ja tee hyvää työtä. Täydellistä ei ole ja seuraavaksi paras on hyvä.

7. Ole rehellinen, luotettava ja uskottava

Menettäessään henkilön tai tahon luottamuksen, on sen takaisin saaminen työn takana ellei jopa mahdotonta. Perusta kaikki toimintasi rehellisyydelle ja luotettavuudella, niin voit olla sinut itsesi kanssa.

8. Tee asioita sydämellä

Tunneälykkyys ja aito läsnäolo ovat tärkeitä asioita oman elämän ja uran, työnhaun sekä työyhteisön johtamisessa. Jos välität, se näkyy. Taito ilmaista tunteita ja ystävällisyys suojaavat stressiltä, ja vaikuttavat myönteisesti esimerkiksi työpaikan ilmapiiriin. 


Löydä uusi ura!

Käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi. Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin!

Katso avoimet työpaikat    Liity osaajayhteisöömme

Lisää luettavaa: