Avokonttorin helmi

Tiedättekö, mikä on avokonttorin paras puoli? Tässä vihje:

- "Tässä on Heidi Martiala-Welin Eilakaislalta, hei!

-

- Soitan sulle kuule sellaisesta asiasta, että huomasin sun hakeneen assistentin paikkaa yrityksestä x.

-

- Valitettavasti sä et edennyt siinä haussa jatkoon. Ne etsi hieman aloittelevampaa tyyppiä ja sun kokemus ei ihan suoraan istunut heidän tarpeisiinsa.

-

- Mutta sun hakemus jäi mun mieleen ja nyt meillä olisi yritys y hakemassa hieman samanlaiseen paikkaan kokeneempaa työntekijää. Mä ajattelin heti, että se paikka voisi olla tosi hyvä sinulle. Haluaisitko kuulla lisää?

 

Avokonttori voi olla todella rasittava työympäristö, jos työkaverit ovat elämäänsä kyllästyneitä kuivureita. Mutta mikä onni onkaan, jos vieressä istuu Heidin kaltainen tyyppi! Avokonttorin hälinä on häiritsevää, jos puhe ympärillä on negatiivista valitusta. Sen sijaan positiivisuus tarttuu aivan yhtä helposti kuin negatiivisuuskin. Innolla ja suurella sydämellä työskentelevästä työkaverista tulee nopeasti sellainen fiilis, että minäkin haluan pystyä vähintään samaan.

"Positiivisuus tarttuu aivan yhtä helposti kuin negatiivisuuskin. Innolla ja suurella sydämellä työskentelevästä työkaverista tulee nopeasti sellainen fiilis, että minäkin haluan pystyä vähintään samaan

Henkilöstökonsultti Heidi Martiala-Welin jaksaa päivästä toiseen aidosti innostua hyvistä hakijoista. Yhtä paikkaa kohden saattaa tulla huikea määrä hakemuksia, joista tietysti vain yksi voi työpaikan saada. Heidistä paistaa aito halu löytää tehtävään juuri se paras työntekijä. Hän ei silti tunnu unohtavan muita hyviä hakijoita. Rekrytoinnin ammattilainen osaa karsia ne henkilöt, jotka ovat kyllä hyviä ja osaavia tyyppejä mutta eivät täysin sopivia avoinna olevaan tehtävään. Heidillä on kuitenkin hieno taito pitää mielessään ne hyvät hakijat, jotka ovat aiemmissa hauissa jääneet ilman työtä. Joten vaikka joku työpaikka on jäänyt saamatta, ei kannata lannistua; kuka tietää, ehkä Heidi soittaa seuraavaksi juuri sinulle!

Lisää luettavaa: