Vattenfall sai määrätietoisen ja kovatasoisen myyntitiimin Eilakaislan avulla

Referenssit | Eilakaisla |

Sähkönmyyntiyhtiö Vattenfall ulkoisti uuden, sisäisen myyntitiiminsä rekrytoinnin Eilakaislalle. Vattenfall on saanut chapter lead Sari Grönlundin mukaan loistavia työntekijöitä telemarkkinointiin Eilakaislan kautta, jotka ovat kuitenkin käytännössä täysverisiä ”vattenfallilaisia”. Team leader Mikko Heikkilä on näistä yksi esimerkki.


Vattenfallilla telemarkkinoinnin kanavaoptimoinnista vastaava ja business developereiden esimiehenä työskentelevä chapter lead Sari Grönlund on ollut ehdottoman tyytyväinen Eilakaislan kanssa tehtyyn yhteistyöhön.

– Rekrytointiprosessi on pitkä ja siinä tarvitaan ammattilaista. Meilläkin toki on osaamista, mutta meidän fokuksemme on kuitenkin myydä energiaa. Meille oli parempi hakea yhteistyökumppaniksi Eilakaisla, jonka yrityksen ydintoimintaa on rekrytointi, Grönlund pohjustaa.

Vattenfall oli vuosikausia ulkoistanut telemarkkinoinnin myyntinsä. Koska rekrytointi telemarkkinoinnin saralla on Grönlundin mukaan haastavaa, päätti Vattenfall kääntää tilanteen toisinpäin ja perusti oman, sisäisen telemarkkinointitiiminsä. Tiimin rekrytointi päätettiin ulkoistaa, johon katseltiin muutamaa vaihtoehtoa. Useammalla Vattenfallin työntekijällä oli kuitenkin ollut aiempia positiivisia kokemuksia Eilakaislasta, ja yhteisten keskustelujen jälkeen alkoi hyvin saumattomasti toiminut yhteistyö.

– Meillä on selkeä työnjako. He hoitavat metsästyksen, rekrytoinnin ja alkuhaastattelut. Heillä on jo hyvin vahva käsitys siitä, millaisia henkilöitä me kaipaamme. Seuraavalla kierroksella haastattelemme hakijat yhdessä ja teemme lopulliset palkkauspäätökset, Grönlund kertaa.

”Kaikki lähtee siitä, että ihmisillä on hyvä olla”

Yksi Eilakaislan löytämä tekijä on myyntitiimin team leadina työskentelevä Mikko Heikkilä, joka aloitti Vattenfallilla huhtikuussa 2018.

– Minulla oli huippufiilikset, kun pääsin tänne töihin. Minut otettiin todella hyvin vastaan. Minulle ei ole missään vaiheessa tullut sellainen olo, että Eilakaislalta tulleet olisivat jotenkin ulkopuolisia. Olemme tasavertaisia keskenämme ja työskentelemme samoissa tiloissa, Heikkilä kuvailee.

Parasta Heikkilän mielestä hänen työssään myyntitiimin team leaderina onkin nimenomaan työkaverit ja oma tiimi.

– Meillä on hyvä henki. Meillä kaikki lähtee siitä, että ihmisillä on hyvä olla. Kun on aina kiva tulla töihin, hommatkin hoituvat yleensä paremmin, Heikkilä uskoo.

”Heillä on ammattitaito löytää kovatasoista porukkaa”

Yhteistyö Eilakaislan kanssa mahdollisti menestyksekkään uuden tiimin luomisen, jonka jäsenillä on Grönlundin mukaan määrätietoinen ote työhön.

– Eilakaislalla on mieletön ammattitaito löytää kovatasoista porukkaa. Saimme todella laadukkaita myyjiä, joiden kanssa voi keskustella laaja-alaisesti energiasta ja he osaavat neuvoa asiakkaita. Vaikka heidän palkkansa maksaakin Eilakaisla, ovat he silti täysverisiä vattenfallilaisia, Grönlund korostaa.

Grönlundin mukaan Vattenfall toivoi rekrytoinnin ulkoistamisesta ennen kaikkea helppoutta.

– Tarvitsimme partnerin, joka hoitaa itsenäisesti asiat ja on myyjien tukena. He myös pystyvät tarjoamaan meille nopeallakin aikataululla uusia tekijöitä. Siinä vaiheessa kun huomaa, että oma ydintyö kärsii rekrytoimisesta, kannattaa ulkoistaa se ammattilaisille. Kaikkea ei voi tehdä itse, Grönlund muistuttaa.

– Yhteistyö Eilakaislan kanssa on saumatonta ja helppoa, he pitävät lupauksensa ja toimittavan sen, mitä on sovittu. Olen ehdottoman tyytyväinen ja voin suositella heitä muillekin, Grönlund summaa.

Lue lisää Eilakaislan henkilöstövuokraus-palvelusta >
Lue lisää Eilakaislan rekrytointi-palvelusta >

Lisää luettavaa: