Yt-neuvottelut alkamassa, kuinka voimme auttaa?

Viime aikoina olemme saaneet mediasta kuulla ja lukea useamman yrityksen kertovan haastavasta tilanteestaan ja sen myötä aloitetuista henkilöstön vähentämiseen tähtäävistä yhteistoimintaneuvotteluista. Näissä tilanteissa on tärkeää tuntea HR-juridiikka ja siksi on hyvä saada ulkopuolista apua, jotta yritys voi varmistaa asioiden sujumisen lainsäädännön vaatimalla tavalla.

Eilakaisla tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisen palvelun yritysten vastuulliseen tehostamiseen. Teemme yhteistyötä HR Legal Services Oy:n kanssa ja näin pystymme tarjoamaan palvelut yt-neuvotteluiden juridiseen konsultointiin sekä uudelleensijoitusvalmennukseen. Yritysten vaativissa muutostilanteissa uudelleensijoitusvalmennus (eli muutosturvavalmennus tai outplacement-valmennus, rakkaalla lapsella on monta nimeä) tarjoaa irtisanottaville työntekijöille eväät oman osaamisen markkinointiin työnhaussa ja tätä kautta nopeamman uudelleentyöllistymisen. Se auttaa osaltaan myös ylläpitämään positiivista työnantajamielikuvaa, kun työnantaja tukee aktiivisesti irtisanottuja työntekijöitä työllistymään, erityisesti jos tukea tarjotaan lakivelvoitteita laajemmin.

Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Hyvänä esimerkkinä yhteistyöstämme on asiakas, joka osallistui Toteuta yt-prosessi vastuullisesti oikein -webinaariimme, ja kollegani soitti webinaarin jälkeen yritykseen kysyäkseen palautetta ja ajatuksia ajankohtaisesta aiheesta. Puhelussa selvisi, että yrityksessä on seuraavalla viikolla alkamassa yt-neuvottelut, ja erityisesti lakiin määritellyt pykälät neuvotteluista sekä uudelleensijoitusvalmennuksista olivat vieraita. Yrityksessä siis tarvittiin ratkaisuja nopeasti. He kokivat, että meiltä oli helppoa saada samalla kertaa niin konsultointia neuvotteluiden läpiviemiseksi kuin uravalmennus irtisanottaville. HR Legal Services otti kopin konsultoinnista, ja yt-prosessin päätyttyä me pidimme uravalmennuksen irtisanotuille työntekijöille. Näin asiakkaamme sai tukea koko prosessin ajalle alusta loppuun saakka, ja toteutus oli kokonaisuudessaan vastuullinen ja lakipykälien mukainen. Palautteen mukaan tämä palvelukokonaisuus koettiin helppona ratkaisuna akuutissa ja vaikeassa tilanteessa.

Yhteistyöprojekteissamme HR Legal Servicen kanssa asiakkaidemme käytössä onkin sekä Eilakaislan laaja palveluvalikoima, että HR Legal Servicen vankka lainsäädännön osaaminen. Kun yritykselle tulee tarvetta konsultointipalvelulle tai uudelleensijoitusvalmennukselle, ensimmäisen kontaktin voi ottaa joko Eilakaislaan tai HR Legal Serviceen. Me varmistamme yhteistyössä, että yritys saa monipuolisesti tukea.

Joustavaa tukea yt-neuvotteluiden täsmätarpeisiin

Työsuhdejuridinen konsultointi voi HR Legalin toimesta sisältää esimerkiksi avun yrityksen yt-suunnitelman tekemisessä, osallistumisen yt-neuvotteluihin sekä neuvotteluihin liittyvän dokumentaation tekemisen. Tämä on hyvin joustava palvelumuoto, jota toteutetaan asiakasyritysten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toimenpiteet voidaan toteuttaa tuntipohjaisena konsultointina ja/tai projekteina. Eilakaisla puolestaan hoitaa uudelleensijoitusvalmennuksen. Myös valmennus räätälöidään aina asiakasyrityksen ja valmennettavien henkilöiden tarpeiden mukaan. Voit tutustua tarkemmin uudelleensijoitusvalmennuksiimme tästä

Toki Eilakaislan ja HR Legalin yhteistyö kattaa myös muunlaiset yrityksen elinkaareen liittyvät tilanteet. Esimerkiksi alkusyksystä me Eilakaislalla rekrytoimme asiakkaallemme uuden toimitusjohtajan, ja HR Legal Services konsultoi heitä johtajuussopimuksen tekemisessä. Olipa siis yrityksesi haastavan vähennystarpeen edessä tai kasvusuunnassa, meihin kannattaa olla yhteydessä. Katsotaan yhdessä teille parhaiten sopivat palvelumme.

 

Toteuta yt-prosessi vastuullisesti oikein -webinaarin tallenne


Lue lisää uudelleensijoituksesta >

Lue lisää konsultoinnista >

Lisää luettavaa: